Last news in Fakti

3 Февруари, 2012 17:35 867 0

Пентагонът се бори за енергийна ефективност

  • пентагон-
  • сащ
Пентагонът се бори за енергийна ефективност - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Пентагонът ще финансира с 18 млн. долара за шест програми, насочени за намаляване на енергийните нужди на бъдещите военни мисии в чужбина, предаде АП.

Агенцията се позовава на съобщение на военното ведомство.

Средствата ще бъдат насочени за разработване на иновативни технологии, които ще позволят на бойните части да бъдат енергийно независими. Това ще позволи те да бъдат по-мобилни на бойното поле, ката в същото време ще намалят загубите на енергии и облекчат данъчното бреме за отбрана.

На бойното поле в Афганостан талибаните все по-често атакуват не бойни постове, а тиловите доставки на гориво, принуждавайки командването редовно да преразглежда плановете си и поставяйки на изпитание сигурността на изнесените напред бойни постове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА