Last news in Fakti

9 Февруари, 2012 13:43 956 1

Обама срещу тлъстините на военните

  • мишел обама-
  • сащ-
  • армия-
  • затлъстяване

Нов хранителен режим срещу дебели войници подхваща първата дама

Обама срещу тлъстините на военните - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Дебелите войници в американската армия за истински хазарт за сигурността на страната, твърди първата дама Мишел Обама. Ето защо тя запретва ръкави, за да намали нивото на затлъстялост сред военните, предаде „Ройтерс“.

Госпожа Обама здраво се е заела с най-различни програми и инициативи, които промотират здравословното хранене и спортуването. Първо тя се обърна към децата и подрастващите, но сега си е поставила по-големи цели, опирайки до армията.

Заедно с топ-началници от Пентагона, първата дама ще обяви нова кампания срещу наднорменото тегло, а хранителната диета на армията ще бъде променена за първи път от 20 години. Акцентът ще падне върху увеличаване на плодовете, зеленчуците, зърнените и нискомаслени храни.

Данни на Белия дом показват, че една четвърт (25%) от младежите между 17 и 24 години са с прекалено много излишни килограми, за да служат в армията. Отделно, съставът на въоръжените сили също се е разпуснал, което пък се отразява на подготовката им.

Ето защо Департаментът по отбрана счита затлъстяването за повече от национален проблем, придавайки му измеренията на заплаха за националната сигурност.

Американската армия изяжда храна на 4,65 млрд. долара годишно. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    Добре , че е тая да даде акъл . Освен за килограмите на хората , за друго няма ли да се сети ? Като я гледам как изглежда ...