Last news in Fakti

2 Май, 2018 09:15 1 963 12

Затишие пред буря в Армения (СНИМКИ)

  • никол пашинян-
  • армения-
  • серж саркисян

Привържениците на опозиционния лидер Никол Пашинян блокират пътища в столицата Ереван

Затишие пред буря в Армения (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

В Армения се възобновиха протестните акции, след като парламентът вчера не избра опозиционния лидер Никол Пашинян за премиер, съобщи ТАСС.

Демонстранти започнаха да блокират пътищата в столицата Ереван, включително шосетата към летищата. Блокирани са също автомагистралите Юг-Север и Арарат-Ереван.

Неколкостотин студенти сутринта блокираха централните улици. "На призива ни откликнаха всички ВУЗ-ове в столицата. Настояваме управляващата Републиканска партия да напусне властта и да гласува за народния кандидат за премиер Никол Пашинян", заяви пред агенцията лидерът на студентското движение Давид Петросян.

Затишие пред буря в Армения (СНИМКИ)

Затишие пред буря в Армения (СНИМКИ)

На извънредната си сесия парламентът отхвърли кандидатурата на Пашинян за премиерския пост. В подкрепа на Пашинян, който беше единствения кандидат, гласуваха 45 депутати при 53 необходими да получи мнозинство в 105-местното Национално събрание.

Затишие пред буря в Армения (СНИМКИ)

Минути преди това управляващата Републиканска партия на Армения обяви, че ще гласува против него.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    12 6 Отговор
    Армения ще бъде жертвана в името на нова агресия.
    фащ и исраел (по точно жидомасонската мафия) , мечтаят от 50 години да подпалят чергата там!!
    Първо ке опитаха чрез протежето си Садам Хусейн, помните после какво му ке случи, нали!
    Сега малка и цедна Армения ще бъде вратичката...

    Коментиран от #3

  • 2 куку руку ку

    12 4 Отговор
    "Пряка демокрация" в действие. Няколко хиляди, платени от запада, ще наложат с насилие политик, нежелан от милиони, но желан от същият- демонократичен запад.
  • 3 Бесен Язовец

    2 8 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    На арменците им е писнало да живеят още във 20 век, управлявани от крадливите марионетките на русняцити и затова излязоха всички на улицата ! Ми колко може да се търпи, уж с Русия с крак в крак, уж с Русия в светлото бъдеще, уж не знам си кво... но както си беше Армения феодална страна с много нисък стандарт на живот, така и си остана ! Но иначе са супер, имат много руски ракети да се защитават от западния империализъм-капитализъм !

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Бесен Язовец

    4 9 Отговор

    До коментар #4 от "Kcaniba":

    Хората в Армения не искат да бъдат марионетки на запада, те просто искат да свалят руските марионетки и да се развиват като свободна и независима държава !

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Kcaniba

    5 2 Отговор

    До коментар #7 от "Бесен Язовец":

    хахахахохохоххохолски трол.
    Руски флаг на 9 май в Киев!!

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ОПААА

    2 0 Отговор
    Много шум , но нямат шанс. Някой им обещава пак десмокрация и бедният човек е лесен за маниполация. А там може да се стигне и в гражданска война като нищо .
  • 11 o минало

    4 0 Отговор
    Така беше и при нас. Пяна по устата ни и улиците ни имаше. 1 милион човеци скачаха по площадите на София. Престъпници и всякаква сган от криминални "дисиденти" се юрнаха в новите партии, а ние свитите и обикновени инакомислещи люде се оттеглихме от новите "сдружения" при вида на електората в тях. Армения иска в НАТО - глупости. Те и уркаинците искат, и грузинците искат, и част от молдОвците искат, но какво от това. Нато е задължения преди всичко, и никакви облаги и аванти. Щом като и Плоша не може да изкръни ракети Патриот без пари. Щом и Украйхна не може да придобие джавелини без пари, то какво остава за арменците. Но така е. Ще станат роби на друг господар, който ще си прати 3 сенатори да спрат ако се наложи изключително важна за арменците сделка с довчерашния съюзник Русия, защото е война все пак. Да не забравяме.
  • 12 НКВД

    1 0 Отговор
    Това е то, загубихме и Армения. Аз вече се запасих с памперси, съветвам всички мои братя и руски слуги да направят същото, защото са санкционка, а лигнинът пропусща като цедка.