Last news in Fakti

3 Май, 2018 08:42 3 978 31

Революцията в Армения победи (СНИМКИ)

  • армения-
  • серж саркисян-
  • никол пашинян-
  • ереван

Страната беше обхваната от политическа криза, а улични протести доведоха до оставката на министър-председателя и бивш президент Серж Саркисян

Революцията в Армения победи (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Протестиращите поддръжници на опозицията в Армения прекратиха уличната блокада в столицата Ереван и се готвят за демонстрация на Площада на републиката, след като опозиционният лидер Никол Пашинян ги призова да направят това, предаде ТАСС.

"Трябва да отблокираме всички пътища, за да могат хората да дойдат на демонстрация на Площада на републиката", каза Пашинян.

Армения беше обхваната от политическа криза миналия месец, когато улични протести, ръководени от Пашинян, доведоха до оставката на министър-председателя и бивш президент Серж Саркисян.

Протестиращите блокираха основни улици в Ереван, след като при гласуване в парламента Пашинян не можа да събере достатъчна подкрепа, за да стане премиер, въпреки че беше единственият кандидат.

Революцията в Армения победи (СНИМКИ)

На 8 май се предвижда ново парламентарно гласуване. Ако тогава не бъде избран кандидат, народното събрание ще бъде разпуснато, съобщиха държавните медии.

Пашинян изрази увереност, че на 8 май парламентът може да избере министър-председател.
"Мисля, че на 8 май кандидат от народа ще стане премиер", каза той.

Управляващата Републиканска партия на Армения ще гласува за този кандидат, който е подкрепен от една трета от депутатите, заяви лидерът на нейната парламентарна група Ваграм Багдасарян.
Президентът Армен Саркисян не възнамерява да се кандидатира за премиер, заяви неговата администрация.

"Това не може да бъде, то е абсурдно. Тази информация не отговаря на действителността", каза президентският помощник Асмик Петросян.

По-рано местни медии разпространиха информацията, че президентът има намерение да се кандидатира за министър-председател, за да се опита да реши политическата криза.

Революцията в Армения победи (СНИМКИ)

Революцията в Армения победи (СНИМКИ)

И.д. министър на културата Армен Амирян подаде оставка заради ситуацията в Армения, заяви пресслужбата на министерството.

Сутринта пред министерството на културата се събраха десетки протестиращи, които призоваха министъра да се присъедини към опозиционното движение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    30 9 Отговор
    ня и в Usраина победи, преди туй в Джорджия.. резултата винаги е един и същ - масова имиграция, тотална мизерия, безконтролна олигархия и загуби на територии!!

    Коментиран от #8

  • 2 антиседераст

    35 10 Отговор
    Честито на Армения по пътя на мизерията и разграбването и.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 гост

    23 11 Отговор
    Дългата ръка на ФАЩ се забелязва тук. Е да ви е честита мизерията и пропадането.
  • 5 Артос Мамиян

    20 8 Отговор
    Сорос обеща по 100$ дали ще одържи на обещанието си?

    Коментиран от #9

  • 6 Не само на външен вид

    15 7 Отговор
    Този човек, е луд за връзване. Но така е. Събраният заряд трябва да избухне. Армения се "кани" за това от години. А мареиканците им трябва война по границите на врага, и катализираха настроенията с няколко милиарда долара, като в Украна. Напред, о парии презрени! Разрушете всичко хубаво и лошо старо, и после си седнете на оноданите задници.
  • 7 Бесен Язовец

    10 8 Отговор
    Така става като полицията не знае да бие! И в Украйна съшата работа дай правомощия на ,,Беркут" до сутринта да изчисти площада и само гледайте въргал щяха да полетят ,,майданците"

    Коментиран от #13

  • 8 наблюдател

    7 18 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Ако трола с многото IP адреси тук беше една идея по интелигентен щеше да се сети, че още Русо беше казал: "Предпочитам опасната свобода пред безопасното робство".
    А и фактите говорят съвсем друго. Нарастването на БВП в Русия за 2017 г. е едва 1,7, а в Украина, която дефакто е във война е 2,2.

    Коментиран от #14, #16, #21, #26

  • 9 историк

    8 19 Отговор

    До коментар #5 от "Артос Мамиян":

    Какъв Сорос ви се привижда? Толкова ли е сложно да проумеете, че хората не искат да живеят под Путиновия бутуш. И за разлика от вас могат да протестират безплатно за свободата си.
    Но как едно рубладжийче да разбере това.
  • 10 ти да видиш

    8 17 Отговор
    А честито!
    И Грузия се откъсна от Евразия. На Путин единствените приятели които му останаха са чалмалиите - иранските айатоласи, сирийските детеубийци и бандитите от Хисбула.
    Каква ирония за "защитника на православието"
  • 11 Барчо

    9 2 Отговор
    Тая фурнаджийска лопата е сменила 3 три партии докато се намърда в НС. Не вярвам да доведе до нещо добро като се самоизбере. Единствен кандидат и да не бъде избран!?!?! Кой има доверие на такива дето се пребоядисват според обстоятелствата, стига да са във властта?
  • 12 Kcaniba

    5 14 Отговор
    Другари, загубихме Армения, слагайте памперсите, че става страшно. Сега единствените ни съюзници са мюсюлманските ни братя от Турция, Иран и Сирия. Аллах акбар!
  • 13 Беркут

    4 3 Отговор

    До коментар #7 от "Бесен Язовец":

    Утре ако излезеш и ти да протестираш срещу някой, няма значение срещу кого, просто пресдстави си,че си на улицата, протестираш ! Ако те хванат специалните части и ти хвърлят един хубав бой и ти портрошат ребрата, много хубвво ли ще ти стане, привърженико на въргала, а ??

    Коментиран от #17

  • 14 ПРЕДИ РУСО ГЪРЦИТЕ А СЛЕД И РИМЛЯНИТЕ

    5 2 Отговор

    До коментар #8 от "наблюдател":

    КАЗВАТ ДЕМОКРАЦИЯТА Е НА КРАЧКА ОТ АНАРХИЯТА ЗА РАЗЛИКА ОТ ТОТАЛИТАРИЗМА ТАМ АНАРХИЯТА Е НЕМИСЛИМА......
  • 15 Рада Дълбоката

    5 3 Отговор
    Не си историк ти ! Много ти е къса паметта за да си такъв ...За една нощ 1млн. арменци при сегашните развити военни технологии 2 часа за цяла Армения ..... А дано си разбрал ,ама надали !
  • 16 НКВД

    3 10 Отговор

    До коментар #8 от "наблюдател":

    Ние не сме тролове, при нас, руските слуги, дезинформацията, лъжата и пропагандата са изкуство. Вместо да ни се възхищавате, вие ни наричате тролове. Обидно е. Да живеят малкия Пу и неговите единствени съюзници, братята мюсюлмани, от Турция, Иран и Сирия! Аллах акбар!
  • 17 Бесен Язовец

    4 4 Отговор

    До коментар #13 от "Беркут":

    Утре ако изляза да протестирам ще е със ГРАДИВНА цел и никой няма да иска да ми сцепи главата! Въргала е английска методика не знаеш ли? Как си пропуснал? С възпитателна цел срещу сороси мн.ефективна!

    Коментиран от #18

  • 18 Бесен Язовец

    3 4 Отговор

    До коментар #17 от "Бесен Язовец":

    То ти така си мислиш, че целта ти е градивна, но на мен ми е все едно с каква цел си излязъл ! А целта на арменците не ли градивна ? Аз съм под пагон и ако началника ми заповяда аз ще съм длъжен да ти метна стотина кила бой, ако, че целта ти е градивна ! Та, затова си има умни началници, които при такива протести се стараят да не става мазало.

    Коментиран от #20

  • 19 Бесен Язовец

    6 6 Отговор
    Арменците победиха, марионетките на руснаците и нашта руска гендърня, веднага се хвърли на амбразурата да защити марионетките !
    Късно е другари, ваште напъни са напразни вече, пийнете по една студена вода, защото и Армения стана не наша !
  • 20 Бесен Язовец

    7 4 Отговор

    До коментар #18 от "Бесен Язовец":

    Градивна е армендката цел колкото беше и украинската! Севастопол остана в РФ и мечтите на Украйна за ЕС се изпариха по бързо от утинна роса! Ха-ха хахаха ядец! Украйна не стига че олекна с тиритория ама и ЕС и НАТО на Мукавей! Ха-ха-ха хахахаха кой загуби беее?

    Коментиран от #24

  • 21 питащ

    7 2 Отговор

    До коментар #8 от "наблюдател":

    Наблюдателе , кой е този трол с много ипета ве ? И откъде ги виждаш освен ако ти не си мо дера тора тука ?

    Коментиран от #25, #29

  • 22 възмутен читател

    9 2 Отговор
    Напъват се соросоидните джендари и ето. Разниса се много неприятна задушлива миризма тука с специфика от стомашно преработена храна боб с зеле.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Kcaniba

    10 5 Отговор

    До коментар #8 от "наблюдател":

    трол сте вие, соросидни уруспии!!
    Лапатеисепотапяте!!!
  • 27 Мършо

    3 2 Отговор
    До 25 не знам какво си писал ама си уруспия
  • 28 гост

    3 1 Отговор
    Да мислят какво правят тъй като повече арменски бежанци не приемаме.
  • 29 Kcaniba

    3 1 Отговор

    До коментар #21 от "питащ":

    именно такъв е!!
    От хохолскомелезски произход!ч и тропащ на козяк!!!
  • 30 сорос пеерас

    5 4 Отговор
    Най-тъжното е като гледам колко хора,включително и по форумите са с промити мозъчета,благодарение на цялата пропаганда на Запада,
    обаче нали знаете,доброто винаги побеждава
  • 31 Гост

    0 0 Отговор
    Изглежда ми тъп като нашите през 89-та.Дано не съм прав...