Last news in Fakti

2 Май, 2018 17:59 2 384 9

ЕС няма да приема заплахи от САЩ

  • ес-
  • жан - клод юнкер-
  • сащ

Жан - Клод Юнкер иска яснота относно новите мита

Председателят на ЕК Жан – Клод Юнкер обяви, че ЕС няма да приема заплахи в преговорите със САЩ за увеличените мита за внос, съобщи „Ройтерс“.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп изключи ЕС от налагането на мита до 1-ви юни. Европейски представители заявиха, че Вашингтон все още не може да обясни какво точно иска.

Тръмп налага увеличени мита за внос на стомана и алуминий. В момента се договарят условия за тяхната отмяна.

„Освобождаването от тези мита трябва да бъде безусловно и постоянно. Не виждам как САЩ могат да оправдаят тези мерки въз основа на националната си сигурност.

Ние ще продължим преговорите със САЩ, но няма да преговаряме под заплаха“, заяви Юнкер.

Европейски представители заявиха, че постоянното отлагане на окончателно решение само дестабилизира пазарите. В момента текат разговори по темата сред властите в САЩ. Очакват се допълнителни преговори. В ЕС търсят и директни разговори с Тръмп.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    42 2 Отговор
    ма как така заплахи от фащ!????
    Дрогари соросиди, моля да ни просветите, нали уж Русия беше агресор, нали от нея са заплахите!!!!
    А тук, такава срама!!
  • 2 Хасан

    27 1 Отговор
    Тия пък!Европа е окупирана от Сащ..имат военни бази навсякъде
  • 3 boticha

    22 3 Отговор
    Ще ви светне тя лампата ама ще е късно 😁САЩ та САЩ ,скараха ни с Русия натресоха ни емигранти сега искат и да ни завладеят съвсем....като ни ръководят първенюта така е.Къде са старите и мъдрите...по кофитееее

    Коментиран от #9

  • 4 fakantanka

    18 0 Отговор
    Мурките ги хванаха за топките и не им дават да дишат. Макарон и Меркел целуваха ръката на дона и се прибраха като бити мачоци. Тъпака Дони ги прави смешни.
  • 5 диди

    21 1 Отговор
    Ми тя милата загниваща Европа е превзета от вътре от милиони бежанци,черни и мюсулмани.

    Коментиран от #8

  • 6 Пешо

    16 0 Отговор
    ЕС няма да приеме заплахи от САЩ, приемат само заповеди.
  • 7 българина

    17 0 Отговор
    юнкер явно гледа от смешната си люксембургска кабанарийка и не е разбрал че в европа има 200 американски бази като само в италия и германия са 50! както искат така ще ви мачкат юдеите, като торба с лай на у дирек! юдеите ви накараха да наложите санкции на Русия, да приемете истанбулската шетня, да примате всяка година 3 млн мигранти, да къпувате ефтин американски втечнен газ, да пращате войски в бл изток за да вършите черната работа на сащ, сащ разтуриха дизеловата къша на фв, сега мита!!! уж сме в един лагер. роба може ли даце в едно легло с шефа? може да спи отдолу и да чисти лай ната
  • 8 Подводница

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "диди":

    Ех,Диди имаш един коментар в целта.Другото всичко ти е брак.
  • 9 ГосТ

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "boticha":

    Чудесен коментар!
    Да,това направиха. Първенюта,без човешки образ и мисъл, покварени от парите. Така е най лесно да провалиш развитието. Въпреки това, тръмпи може да се прави на голяма работа, но му трепери. ... защото все още,ЕС може да му го натресе доста дебел европейски. Зорлем се правят некви химери-стара и културна Европа с краварите и Русия (част от Европа ) с китайците. Добре че са Австрия и Германия да пазят някакви отношения с Русия, че това първеню мениджЕр макрон,съвсем се втурна да търчи по ливадите.