Last news in Fakti

4 Февруари, 2012 12:38 1 234 0

122 жертви на студа в Украйна

  • украйна-
  • студ-
  • жертви

Най-малко 122-ма души са загинали в Украйна в резултат на силните студове от седмица в страната, предаде АФП, позовавайки се на министерството на извънредни ситуации. 12 души са починали в болници, 32-ма в домовете си, а 78 души - на улиците вследствие на измръзване.

1200 души са настанени в болница, а 1600 са потърсили медицинска помощ заради измръзвания и хипотермия. Над 3 хиляди временни убежища са отворени, за да снабдяват хората с храна и да ги стоплят. Прогнозите са за малко по-меки температури, въпреки че температурите в страната все още бяха минус 22 градуса на някои места.

Студ е смразил и Чехия, където температурите паднаха до -38,1 градуса. В Полша зимата продължава да вилнее с -35 градуса. Студът мъчи и Русия, където хората традиционно са свикнали на по-ниски температури. 64 души са загинали в страната от началото на януари. В някои региони от европейска Централна Русия температурите стигнаха до -33 градуса, а в Москва беше -25.

Властите в Североизточна Румъния пък прибраха девет деца, след като бебе почина от студ в неотоплено жилище в село Фънатнеле, близо до Яш. В дома на починалото дете температурата била близка до външните -20 градуса. Социалните служби са отвели трите братчета и сестричета на загиналото бебе, както и още 6 деца от друго семейство, в чийто дом било 4 градуса.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА