Last news in Fakti

4 Май, 2018 07:28 9 596 89

Американски ястреб: Мразя злия Путин

  • джон маккейн-
  • владимир путин-
  • сащ-
  • русия

Сенаторът Джон Маккейн препоръча кибератака срещу Русия

Американски ястреб: Мразя злия Путин - 1

Сенатор Джон Маккейн написа в новата си книга, че Америка трябва сериозно да обмисли кибератака, за да отмъсти на Русия да се намеси в изборите в САЩ, да изпрати силно послание към суперсилата, предава американският военен портал Defense News, цитиран от aгенция "Фокус".

"Смятам, че ако руският президент Владимир Путин не съжалява за решението си, той отново ще се върне на мястото на престъплението", пише Маккейн, сенатор - републиканец от Аризона, който се бори с рак на мозъка.

Книгата, озаглавена "Неспокойната вълна", която трябва да излезе от печат на 22 май, също засяга обвиненията, че Русия може да има компрометиращ материал, свързан с американския президент Доналд Тръмп, и потвърждава, че Маккейн е прегледал копие от досието "Стийл" от бивш британски шпионин, което включва скандални твърдения за Тръмп и предполагаемите му връзки с Русия.

Въпреки че санкциите и търговските ограничения срещу Путин и неговите приятели са възпиращи "трябва да накараме Путин да съжалява за нападението над основите на нашата демокрация - свободните и честни избори - ние трябва сериозно да обмислим отмъщение с видовете оръжия, които той използва", написа Маккейн.

"Ние също имаме кибер възможности. Те трябва да се използват, за да се изложи епичната скала на корупцията на режима му или да се смути Путин по други начини ", пише Маккейн.

Време е Америка да отиде на офанзива в информационната война с Русия, добави Маккейн.

Маккейн, председателят на комисията за въоръжените сили на Сенатът и може би най-влиятелният глас за отбрана в партията си днес, обяви в извлечения от книгата си по-рано този месец, че няма да се кандидатира за преизбиране след изтичането на настоящия му мандат. Той е остро критичен към Тръмп, откакто президентът встъпи в длъжност в началото на миналата година, особено защото не се занимава достатъчно с това, което възприема като нарастваща руска заплаха.

В цялата книга МакКейн се застъпва за външна политика на основата на силата, която обхваща съюзи и защитава западните ценности като морално превъзхождаща. Той също така опровергава подхода на Тръмп за Америка на първо място като "безсмислен".

"Тревожа се, че сме в повратна точка, на кръстопът на историята, а решенията, взети утре, може да затворят вратата за епохата на американския световен ред", пише Маккейн. "Надявам се, че не е и със сигурност не е твърде късно. Но времето ми в тази битка приключи".

Визирайки Тръмп, Маккейн пише: "Той отказа да разграничи действията на нашето правителство от престъпленията на деспотичните управления. Демонстрацията на сила или реалност показва факсимиле на сила, изглежда, има значение повече от която и да е от нашите ценности".

В книгата Маккейн пренебрегва виждането на Тръмп за Русия като потенциален съюзник. "Путин никога не е, той не е сега и никога няма да бъде наш партньор", пише Маккейн. Сенаторът се оплаква, че Путин е постигнал целите си в намесата в американските избори, като е навредил на кампанията на Хилъри Клинтън и е насърчил правителствената дисфункция на САЩ.

"Той вижда доказателства за неговия успех всеки ден в нашата поляризация и застой", каза Маккейн за Путин.

Що се отнася до досието на Стийл, Маккейн потвърди, че го е получил от бившия британски дипломат Андрю Ууд чрез бившия служител на Държавния департамент на САЩ и старши директор по правата на човека и демокрацията Дейвид Крамер. Маккейн признава в книгата си, че е прегледал съдържанието му и го е предал на тогавашния директор на ФБР Джеймс Коми. Той каза, че е получил досието като постоянен критик на Путин.

"Не знам какво е вярно, частично вярно или не е вярно в досието", пише Маккейн.

Сенаторът, който описа доброто отношение на Тръмп към Путин, като "наивност и обща липса на сериозност за антагонизма на Путин спрямо интересите на САЩ и ценности им", нарече на твърденията "смущаващи, но нямах представа, кое от всичко беше вярно."

"Но бях скептичен, че Тръмп или неговите помощници активно са сътрудничили с намесата на Русия", пише Маккейн.

"И със сигурност не исках да вярвам, че Кремъл би могъл да придобие компромат за американски президент", добави той, използвайки общ термин в руските политически и разузнавателни кръгове за "компрометиращ материал".

Маккейн също използва книгата, за да опровергае етикетирането му като "руски наркоман" от Russia Today, медия, която той определи като пропагандна ръка на руското правителство.

"Не мразя Русия. Искам за нея същата свобода, справедливост и просперитет, която американците имат. Но мразя Путин", пише Маккейн, наричайки го" зъл човек.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ......

    132 14 Отговор
    Големият отмъстител...скрий се някъде бе, тюфлек.

    Коментиран от #48

  • 2 Гад

    138 14 Отговор
    И тоя е болен мозък, промито съзнание мечтаещо да наложи американската "демокрация" по целия свят. Хора неспособни да схванат че на някои им харесва да живеят и по различен начин.
  • 3 Червен интернационал

    85 14 Отговор
    ТЕАТЪР...........НА ЕВРЕЙСКИЯ ИНТЕРНАЦИОНАЛ !
  • 4 Петьо

    99 14 Отговор
    Путин даже няма да си го премести.
  • 5 Kcaniba

    99 12 Отговор
    тези комплексари носят смърт!!!
    Той мрази всичко различно от садистичният му свят!!
    Тежките психичиски и физиологически травми, получени във войната, която са започнали господарите му, в резултат на което бил е бит и е.ан, и още стотици хиляди такива младежи и почти деца, са го направили морален урод и вманиачен масов убиец!!!
    Макейн е един вманиачен масов убиец!!!
    Серийните маниаци боравят с подръчни средства.
    Макейн и подобни серийни масови убийци боравят с ракети!!

    Коментиран от #10

  • 6 Наблюдател

    27 79 Отговор
    Маккейн е нещо като Сорос на квадрат за руските гниди.

    Коментиран от #11

  • 7 Шалом

    56 9 Отговор
    Президентът на Русия предложи на евреите, които не се чувстват в безопасност в Европа, да се преселят в Русия. "Да идват при нас. От Съветския съюз си тръгваха, нека сега се върнат", цитира думите му "Интерфакс".
  • 8 ПрекалилСКофеина

    79 10 Отговор
    Нали писаха че този е умрел ? Клонираха ли го краварите ? Що ли ? Много злобен ! Жалка работа !
  • 9 georgi

    88 13 Отговор
    Чак пък ястреб - патка по му подхожда
  • 10 Рубладжийче

    22 92 Отговор

    До коментар #5 от "Kcaniba":

    Досега единствено Путин се очертава като психопат, военнопрестъпник и масов убиец.

    Коментиран от #75

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 синоптик

    18 62 Отговор
    България има свързани с Русия олигарси, които се опитват да действат безнаказано. Нуждата от по-строг съдебен и институционален контрол се видя, когато през 2014 г. се стигна до паническо изтегляне на пари от голяма контролирана от олигарх банка, довело до нейния банкрут и изчезването на близо 2,6 милиарда долара, равняващи се на около 5% от БВП на страната. И досега не е установено къде са парите и не са наказани виновниците.

    Съюзниците на Путин водят информационна война в доминираните от олигарси медии, опитвайки се да дискредитират прозападните лидери в България и западните идеи.
  • 13 Баба Ванга

    19 83 Отговор
    Русия ке се оправи когато Владимир Владимирович легне до Владимир Илич в мавзолея.

    Коментиран от #16, #29

  • 14 Kcaniba

    51 10 Отговор
    всичкото щорошгендър и козяшки трол на амбразурата бегом!!!
  • 15 Господ

    50 7 Отговор
    Този го наказах отдавна!
  • 16 тито

    38 15 Отговор

    До коментар #13 от "Баба Ванга":

    Много ти плямпа джендарската уста та като нищо може да те намерят някъде сред полето истинал .....

    Коментиран от #17

  • 17 Баба Ванга

    6 29 Отговор

    До коментар #16 от "тито":

    Друже тито, пак си вампирясъл!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Хасан

    51 7 Отговор
    «Американски световен ред»..!!!..цели свят да работи за СаЩ...да експлоатира природните богатсва на целия свят...САЩ да бъде Ноев ковчег с спасените а за останалите може и потоп..
  • 20 Ристе

    31 5 Отговор
    Този явно е адски тъп и не може да осъзнае че много хора предпочитат да живеят без достойнство, предавайки собствения си народ и превръщайки се в колонизирани роби.
  • 21 рака шрака

    22 5 Отговор
    Още мъничко!
  • 22 лантерини

    56 8 Отговор
    Гнусен плъх съсипал множество човешки живота във Виетнам.Книжлето ти за тоалетна хартия ще се ползва.
  • 23 Петров

    53 5 Отговор
    Мрази Путин, но СИЛНО ОБИЧА ВОЙНАТА!!!
  • 24 Бай Хой

    40 5 Отговор
    Ракът на мозъка му явно напълно е победил. Пълен кукумицин. Вярва му безпаметно само подопечния тролетариат!
  • 25 гост

    5 61 Отговор
    Браво - точно така е ! Джон Маккейн е велик човек !
  • 26 ха ха ха

    42 4 Отговор
    И това недоразумение е началник на дълбоката държава в САЩ - ма те затова затъват :)))
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 раптър

    41 4 Отговор
    Маккейн ще е в силата си , когато му зарасне ,д@пето от престоя му в плен във Виетнам ....., ама кой го е карал да воюва там ,нека си го боли сцепеното...
  • 29 раптър

    29 3 Отговор

    До коментар #13 от "Баба Ванга":

    А щатите ще се оправят когато Европа забрани външното НПО финансиране и останете без центове
  • 30 БАЙ КУРТИ

    37 7 Отговор
    МРАЗЯ АМИРИКАНЦИ ТЪПИ

    Коментиран от #33

  • 31 гост

    30 4 Отговор
    Този е с тумор в мозъка и не трябва да участва където и да е, най-малкото в политика и международни конфликти. Доказано е, че тумора може да промени начина на мислене, агресия, начин на изказ и адекватно поведение. Очевидно е удобен и го използват като средство.
  • 32 БАЙ КУРТИ

    7 34 Отговор
    ПУТИН Е КАТИЛ
  • 33 Само питам

    12 17 Отговор

    До коментар #30 от "БАЙ КУРТИ":

    А да лижеш руски задници обичаш ли? Кажи Курти, палавнико недоклатен.
  • 34 Прометей

    10 42 Отговор
    Давай ястреб! Мачкай ватенките! Българските русофили само като чуят името Маккейн и пълнят памперсите

    Коментиран от #40, #77

  • 35 TermiNATOr

    6 38 Отговор
    Аз също ненавиждам Путин. Убедил ме е, че е уролив убиец, крадец и лъжец. Предвид позицията му на президент на ръждясала, ядрена кочина ще свърши в малка единична килия в Хага.

    За съжаление не като близнака му Кадафи. С разпран задник, заклан и набутан в канализацията. Жалко.
  • 36 Мирко

    32 6 Отговор
    Не е ли същият ,който дойде при орешарски и забрани строежа на Белене ,като ни "уреди" със американски блок от Уестингхаус?
  • 37 джурналист от Правда.ру

    8 31 Отговор
    На спътникови снимки е бил забелязан ястреб да преследва врабче над Средиземно море, близо до бреговете на Сирия. Това е било малко преди руският самолет да се приводни! Според високопоставени източници от Кремъл, ястребът е имал пръстен на крачето със знамето на щата Тексас! Очаквайте подробности!
  • 38 Kcaniba

    5 27 Отговор
    Много го обичам тоя Путин. Как искам да му ударя един терлик на дупето с моето палаво езиче. Сладуууур :-))))

    Коментиран от #43

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 зизу

    22 7 Отговор

    До коментар #34 от "Прометей":

    Прометей,брус недоклатен,колко стотинки взе от сороснята за постоянното си присъствие по феик форумите.
  • 41 no name no face no number

    27 3 Отговор
    И ние те мразим спокойно.
  • 42 Петър

    25 4 Отговор
    Жалко, че се дава трибуна за изява на хора виновни за стотици хиляди човешки трагедии по света станали жертва на "вноса на демокрация и свобода"!
  • 43 Kcaniba

    19 5 Отговор

    До коментар #38 от "Kcaniba":

    а бре, козяшка ушанка, с тия евтини, краварски фейк номера, сте бетер "новичок"!!
    Новичоци на памперси!!!
    Инак галфона макейн е обичан и дрбричек!!
    тцтцтцтцтцтцтц
  • 44 ЗайоБайо

    18 1 Отговор
    Това не е новина, амитата мразят всички.
  • 45 Истерик

    17 2 Отговор
    сички обичат добричкият маккейн!!
    Братовчедът Лари!!!!
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Парчо

    17 2 Отговор

    До коментар #1 от "......":

    Този още ли несее гътнал,такива като него трябва даги чистят,още в отробата на ма майкитеси.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 фак..ти

    5 12 Отговор

    До коментар #49 от "Врабчо":

    „Путин срещу един цял свят” из мемоарите на комунистическата доктрина.
  • 51 Ахаха

    11 2 Отговор
    Мрази Путин, ама неговия приятел Джорд Бъш лансираше Путин пред света и му помагаше. Тогава трябва да мрази и бившия си началник Бъш Млъдши
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 ми да ми

    7 1 Отговор

    До коментар #47 от "Kcaniba":

    ми то подобна прокисната тор, като тебе, за друго може ли да се ползва?
  • 54 Цървул

    18 2 Отговор
    Светът върви с бодри стъпки към остъкляване.Благодарение на дебили като м-р Мак.В бункерите в последствие ще съжаляват, че не са загинали на момента.Изроди.
  • 55 Майка ти

    22 2 Отговор
    Американския световен ред?....доста нагло
  • 56 Рубладжийче

    16 3 Отговор
    тоя Виетконг го е...а кЪт жЮвотно!!!
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Помнящ

    23 2 Отговор
    Явно " екскурзията " до Виетнам , необратимо е увредила мозъка му ! От виетнамските СПА процедури , още не може да стои седнал !
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Джон Маккейн

    4 16 Отговор
    Когато погледнах Путин в очите видях там само три букви. К....Г....Б
  • 61 Ловец

    13 2 Отговор
    Тоз доган яко го пере сачмата или го хапи коня!
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Джон Маккейн

    3 20 Отговор
    Съвсем побесняха тези български русофили. Срама нямат пред белите ми коси.
  • 64 СссереМ

    4 19 Отговор
    Този трябваше да е президент,щеше да ви иизправи кривите тикви.
  • 65 стоян георгиев

    2 15 Отговор
    жалко не не успя да стане президент на сащ,а американците предпочетоха импотентния ненормалник тръмп.казаното от него е точната реалност без грим .

    Коментиран от #66

  • 66 Путин

    10 2 Отговор

    До коментар #65 от "стоян георгиев":

    Слидващия път ще избера теб.
  • 67 Orthodox

    18 2 Отговор
    Маккейн: "Мразя злия Путин"

    Е, аз пък мразя още по-злия Маккейн, който има психически деформации още от времето на участието му във Виетнамската война, раняването му и плена от виетнамците. И сега е озлобен срещу целия свят, не само срещу "злия" Путин...
  • 68 Random

    15 2 Отговор
    пише Маккейн, сенатор - републиканец от Аризона, който се бори с рак на мозъка
    Мисля че това е достатъчно.
  • 69 Bilх

    13 1 Отговор
    И римляните са имали техен световен ред.Но всяко начало го очаква и упадък и крах.Дедо Тръмп,поне се е нарадвал на хубави жени,а на този злобар му остава само радостта от тържествена кремация!
  • 70 Бай хой

    1 1 Отговор
    Маккейн влиза в Военноморската академия, където всяка година са му присъждани над сто наказателни точки (за нелъснати обувки и пр.). Представянето му не е добро, с изключение на предмети, които го интересуват, като английска литература, история и държавно управление. През 1958 г. завършва на пето място от долу нагоре. След завършването си МакКейн влиза в школа за военновъздушни пилоти.
  • 71 Бай хой

    1 0 Отговор
    На 29 юли 1967 г. Маккейн за малко не е убит, когато случайно изстреляна ракета от изтребител F-4 Phantom II на борда на самолетоносача удря самолета на Маккейн A-4 Skyhawk, докато Маккейн се е подготвял за излитане. Ударът подпалва самолета, а Маккейн се измъква от кабината и скача от носа на самолета на горящата палуба. Минута и половина след инцидента се взривява една от бомбите на самолета и Маккейн е ранен в краката и гърдите от шрапнел. Последвалият пожар убива 132 моряци, ранява 62, унищожава 20 самолета и отнема 24 часа за потушаването си. Ден-два след инцидента Маккейн казва на репортера на Ню Йорк Таймс Р. У. Епъл в Сайгон „Трудно ми е да го кажа. Но сега след като съм видял какво бомбите и напалма направиха на хората на нашия кораб не съм напълно сигурен, че искам да продължа да хвърлям такива неща над Северен Виетнам“, н
  • 72 Бай хой

    5 0 Отговор
    На 26 октомври 1967 г. Маккейн участва заедно с още 19 самолета в атака срещу ТЕЦ в Ханой. Самолетът на Маккейн е свален от съветска ракета земя-въздух СА-2 след като вече е хвърлил бомбите си. Маккейн получава фрактури на двете ръце и на единия крак. Пада с парашут в езерото Трук Бак, където почти се удавя. Около него се събира тълпа, която го оплюва, рита и взима дрехите му. Рамото му е смазано с приклад на пушка в рамото и е намушкан с щик в лявото стъпало и в корема. Пленилите го виетнамци решават, че скоро ще умре и не го пращат в болница, но след като разбират, че баща му е адмирал се погрижват за него и обявяват пленяването му. Маккейн прекарва шест месеца в болница, губи 20 кг от теглото си и косата му побелява. През декември 1967 г. е изпратен в лагер за военнопленници. През март 1968 г. е поставен в изолация, в която прекарва следващите две години.
  • 73 Бай хой

    3 0 Отговор
    През юли 1968 г. баща му е назначен за командир на американските войски във Виетнам. Виетнамците предлагат на Маккейн да го освободят преди пленниците заловени преди него, но Маккейн отказва, позовавайки се на Кодекса за поведение на американските въоръжени сили и вярвайки, че виетнамците ще използват случая за пропагандни цели.

    През август 1968 г. започват мъчения срещу Маккейн. Той е завързван в неудобни пози и на всеки два часа е бит, като в същото време страда от дизентерия. Отново са му счупени кости, както и зъби, а надзирателите осуетяват негов опит за самоубийство.
  • 74 ПУТИН Е БОГ

    13 1 Отговор
    ПУТИН ти е подкожно, мразиш го, защото ти е в главта, мразиш ли, значи ти влияе, на всички гниди ви влияе ПУТИН - защото той ще ви унищожи, ще ви върне всико, което причинихте на милионите невинни, които избихте...

    ПУТИН Е БОГ, ама още не искате да го осъзнаете ;)
  • 75 Никанора

    9 3 Отговор

    До коментар #10 от "Рубладжийче":

    А забрави ли кой убиваше и тровеше виетнамските деца

    Коментиран от #76

  • 76 Рубладжийче

    1 8 Отговор

    До коментар #75 от "Никанора":

    Това оправдава ли руснаците и ли те са хуманисти? Над 5000 жени и деца са избили само в Сирия.
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 НАЙДЕН ЯНКОВ

    5 2 Отговор
    ами,като го е яд на Путин,да го цуне отэад..
  • 79 Лекуващия завист

    5 1 Отговор
    Ей тези тъпанари са изтъкани от злоба,омраза и злъч.Но каквото повикало такова получило.Ще си го получат рано или късно.
  • 80 A.T.K

    7 1 Отговор
    Русия е велика и достойна за уважение държава. Слава за Путин

    Коментиран от #88

  • 81 ПУТКИН

    1 1 Отговор
    Тоя е същия трол като Лавров!
  • 82 идил

    3 0 Отговор
    Прилича ми на проскубана кокошка,тоя е психясал още от войната във Виетнам
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 гост

    2 0 Отговор
    Тоя е голям паляк
  • 85 ела

    4 0 Отговор
    О боже ! няма ли да пребереш тоя "стария пръч " светът да се отърве от тоя изрод .
  • 86 ТОЧКАТА

    2 0 Отговор
    Това ли е световният ЕЛИТ!!!????
  • 87 ТОЧКАТА

    0 0 Отговор
    Интересни измерения имат свободата,справедливостта и просперитетът където америчка мине и остави демокрацията да властва след поредната шокова операция на армията или уолстриит.
  • 88 Истината

    1 0 Отговор

    До коментар #80 от "A.T.K":

    Най злия човек на нашето време си отиде от планетата земя..
  • 89 Гний гнидо !

    0 0 Отговор
    Червеи те яли, от злоба се стопи и хаира си не видя ! Рак те сполетя ! Хак ти змийо осойна !