Last news in Fakti

6 Февруари, 2012 11:04 1 271 0

Протестите в Румъния свалиха Емил Бок

  • румъния-
  • оставка
Протестите в Румъния свалиха Емил Бок - 1
Оставката на Бок завърта рулетката от сложни политически консултации. Снимка: ЕПА/БГНЕС

След седмици на протести премиерът на Румъния Емил Бок подаде оставка, предаде Аджерпрес.

„Реших да се оттегля, за да се свали политическото напрежение и да се гарантира стабилността на страната. Нямам цел да оставам премиер още няколко месеца“, заяви Бок в пряко предаване на срещата на министрите му.

Той заяви, че предложените от него драстични мерки са необходими за бъдещето на местната икономика, предаде в. „Журнал“.

Румънският президент Траян Бъсеску назначи 43-годишния правосъден министър Каталин Предою за временен премиер.

Оттеглянето на Бок става час преди насрочената за обяд местно време среща при президента Траян Бъсеску на всички основни политически партии в страната, уточнява в. "Зиарул".

На нея се очаква да се обсъди приетия наскоро на срещата на върха в Брюксел финансов пакт на ЕС и работата на парламента.

Оставката на Бок завърта рулетката от сложни политически консултации за договаряне на новия кабинет, коментираха за Факти.бг румънски журналисти.

Много е важна позицията на Траян Бъсеску дали да търси споразумение за ново правителство или да се свикат предсрочни избори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА