Last news in Fakti

12 Май, 2018 08:06 1 785 1

Унгария: Европа е беззащитна пред бежанците

  • ес-
  • европа-
  • бежанци-
  • мигранти-
  • петер сиярто-
  • унгария-
  • криза

Сега ние сме точно там, където бяхме преди три години

Унгария: Европа е беззащитна пред бежанците - 1
Снимка: БТА/ AP

Унгарският външен министър Петер Сиярто заяви, че Европа остава застрашена от нелегалната имиграция и трябва да се фокусира върху спирането й, три години след като Европа бе залята от вълна от около един милион мигранти, предаде „Асошиейтед прес“.

Сиярто каза, че Европейският съюз трябва да настанява кандидатите за убежище в лагери, намиращи се извън границите му, за да може по-ефективно да ги контролира и проверява.

"Сега ние сме точно там, където бяхме преди три години", заяви той. "Европейският съюз е беззащитен от юг и югоизток". Сиярто говори в кулоарите на регионална среща в Гърция на външни министри от страни от ЕС, на която се обсъжда енергийното сътрудничество и разширяването на съюза преди следващата среща в България.

В срещата в Сунион, близо до Атина, участват външните министри на страните от Вишеградската четворка и от четири балкански страни, членки на ЕС (България, Гърция, Румъния и Хърватия), както и на страните кандидатки Албания, Македония, Черна гора и Сърбия.

Унгария е една от страните в Европейския съюз, които остро се противопоставят на приемането на бежанци. Бежанската криза в Европа е най-голямата от края на Втората световна война насам.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост2

    6 1 Отговор
    Има начини и армията и полицията да се размърда и законите да се променят.но не искат.защото трафика се оказа по печеливш от хазарта и наркотиците.и мафията се отчита на политиците и всички са доволни.
Новини по държави: