Last news in Fakti

15 Май, 2018 11:54 2 844 13

Русия не иска Косово да има армия

  • косово-
  • армия-
  • русия

Притеснения за сигурността в региона

Русия предупреди Съвета за сигурност на ООН, че преобразуването на силите за сигурност на Косово може да доведе до опасни последици, съобщи ТАСС.

Според постоянния представител на Русия в ООН Владимир Сафронков ситуацията в Косово се усложнява. Според него определени фигури биха използвали въоръжените сили срещу сръбското население в страната.

„Нашата информация показва, че ситуацията в Косово не само не се подобрява, ами и се отдалечава от стабилността. Натрупват се негативни фактори. Мисля, че ситуацията изисква международен контрол . Важни са действията на мисията на ООН и нейните разговори с властите в Косово. Наблюдава се агресивно поведение от страна на косовските въоръжени сили. Само спокойното поведение на сърбите предотврати кризисна ситуация“, заяви постоянният представител на Русия в ООН Владимир Сафронков.

Според него военната база „Бондстил“ се използва за подготовка на преминаването на силите за сигурност в редовна армия. Руски представители смятат, че така се подготвят сили за агресия срещу сръбското население.

Сафронко призова НАТО да вземе отношение по въпроса и да предотврати създаването на редовна армия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Даниел

    27 8 Отговор
    Прави са руснаците и това противоречи на договора за съществуването на Косово, в който беше упоменато, че Косово не трябва и няма да има никога армия.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Реално

    23 5 Отговор
    Като дадът армия и на чалмите от Косово-тогава Европа ще се види в чудо...Тъкмо брадатите главорези от ИД ще имат въоражение под ръка.....Лошото е че и до нас са доста близко.

    Коментиран от #5

  • 4 Stefko88

    7 16 Отговор
    Че какво има общо с Косово, че да се обажда , нали политиката им беше отбранителна? От Косово ли ги е шубе? Или това го искат сърбите?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ИСТЕРИЧНА ПАНИКА ЛЪХА ОТ ВСЕКИ РУСНАК

    3 13 Отговор
    Бил се издрискал някъв хлевоуст червен задник в ООН на тема Косово ни съобщава кой - люлката на фалшивите новини, люпилнята на лъжливи фъшкии, продраната от лайняна пропаганда ТАСС.
    Хахахаха. Дреме ни на сайдера поредната им простотия.

    За по-простите от червената кочина ще поясня. Косово ще има армия и с нея ще участва в обединениете сили на НАТО. Ако ще и сто души да са. Това ще е реален аргумент значително по-качествената сръбска армия да е член на НАТО. И ще е още една причина джуджетата да си ближат пръста , с който си бъркат по дупките.
  • 7 Руските свине

    3 11 Отговор
    и руската кочина не са фактора, от който ще зависи какво да става или да не става в Косово? да си гледат кочината и да не мешат на Балканите.
  • 8 Енвер Тачи

    2 13 Отговор
    А Косово не иска Русия да си вре носа където не и е работата.

    Коментиран от #9

  • 9 ЯЗЪК

    7 1 Отговор

    До коментар #8 от "Енвер Тачи":

    Русия не иска живи мангали, като теб, иска ги мъртви.
  • 10 Д'мин

    9 1 Отговор
    Косово не е държава, Косово е най-гола мата американска база в Европа. Хашим Тачи-ангела, който си няма понятие от наркотици и търговия с човешки органи!
  • 11 Иванов

    1 5 Отговор
    Ми нека си иска Русия.То и аз искам, ама няма!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Суйо

    0 0 Отговор
    45-ят си е поставил грандиозната цел да унищожи Европа и де що има цивилизация. Изперкалата Меркел и Геронтофила Макрон са напълнили памперсите догоре. САЩ ще въоръжат Косово и лумпените сами ще скочат на Сърбия и ще запалят региона. Каракачана тогава ще пие не по 25бири, а по 35! И Боцев ще вдигне "мярката" от 1.5 на 2 литра водка.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания