Last news in Fakti

15 Май, 2018 14:51 1 083 3

Техеран търси помощ от ЕС срещу Тръмп

  • мохамад джавад зариф-
  • иран-
  • ядрена сделка-
  • доналд тръмп

Иранският външен министър разговаря с първия дипломат на Брюксел в опит за спасяване на ядрената сделка

Техеран търси помощ от ЕС срещу Тръмп - 1
Снимки: БТА/АР

Иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф се срещна с върховния представител на ЕС по по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини в момент, когато европейците се опитват да запазят иранското ядрено споразумение, предаде АР.

Пред репортери Зариф каза само, че иска да обсъди смъртта на десетки палестинци в Газа, както и ядреното споразумение, от което президентът на САЩ Доналд Тръмп се оттегли миналата седмица.

По-късно Зариф ще се срещне с първите дипломати на Великобритания, Франция и Германия.

Техеран търси помощ от ЕС срещу Тръмп

Брюксел се надява да убеди Техеран да продължи да спазва знаковото ядрено споразумение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    4 4 Отговор
    Е нали Иран щеше да удря американски бази в Сирия,да кара САЩ да съжаляват горчиво че са напуснали сделката...И вместо да подскочи от радост че сделка няма и да си подкара ядрената програма на воля и с пълни сили,...той/Иран/ тръгнал да търси ХОДАТАЙСТВА ОТ ЕВРОПА,КАКТО И ДОБРОВОЛНО И ЕДНОСТРАННО ОБЕЩАВА ДА ПРОДЪЛЖИ ДА СПАЗВА СДЕЛКАТА?!!А иначе в сделката участват 6 държави и то коя от коя по мастити:ГЕРМАНИЯ,ФРАНЦИЯ,АНГЛИЯ,РУСИЯ,КИТАЙ И САЩ.Е да,ама...ИЗЛИЗАТ САЩ И ВСИЧКО ОСТАНАЛО МИГНОВЕНО СЕ ПРЕВРЪЩА ВЪВ "ВЪЗДУХ ПОД НАЛЯГАНЕ":)

    Коментиран от #2

  • 2 зулус

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Свободно , почеши коня...ако имам сделка с 6 държави и едната реши да я наруши не е ли редно да се консултирам първо с останалите 5???
  • 3 историк

    2 0 Отговор
    Персия е била велика и ще остане с петрол и газ.
Новини по държави: