Last news in Fakti

17 Май, 2018 10:42 2 988 19

Мигрантите са стрували планина от пари

  • германия-
  • миграция-
  • бежанци-
  • ангела меркел

Германия е изразходвала 20,8 млрд. евро за преодоляване на миграционната криза през 2017 г.

Мигрантите са стрували планина от пари - 1
Снимки: БТА/АР

През 2017 г. Федералната република е изразходвала около 20,8 милиарда евро за преодоляване на миграционната криза, пише германският в. "Ханделсблат".

Вестникът се позовава на доклад на финансовото министерство, който ще се разгледа от правителството на 30 май.

Най-големите разходи са отишли за водената от външното и икономическото министерство борба с причините за масовата миграция. Двете ведомства са похарчили общо 14,2 милиарда евро.

Мигрантите са стрували планина от пари

Още около 6,6 милиарда евро са били отпуснати за финансова помощ на федерални провинции и общини. Средствата са били предназначени за разширяване на детски градини, строителство на социални жилища и настаняване на бежанци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 патриотъ патриотъ

    71 3 Отговор
    А ефекта е нулев,защото тази евтина работна ръка никога няма намерение да работи!Меркел трябва да бъде съдена от международния съд за унищожаване на Европа!
  • 2 Така де

    64 1 Отговор
    Накой забелязва ли,,че повечето мигранти са мъже и то здрави мъже??? Според мен са вкарани умишлено, като Троянски кон, за да подпалят Европа отвътре! Всеки учен политик ще вкарва повече жени-мигранти и по-малко мъже. Явно в Европа ще се водят граждански войни с мигранти или целта е афганците и негрите да изместят белите мъже и да забременяват белите им дъщери, за да почернее континета

    Коментиран от #18

  • 3 Факт

    43 0 Отговор
    Идиоти---тотални идиоти...
  • 4 впечатлен

    53 0 Отговор
    За което мигрантите са много благодарни. Изразяват благодарността си по един типичен за тях начин, а именно, нападения с ножове, газене с камиони, изнасилване и убиване на жени, да не говорим за взривове, при които масово загиват невинни хора. Ами явно парите не са похарчени напразно. Яки мъжаги са на издръжка на Европа, не е ясно къде са жените и децата им, доста деца изчезнаха по пътищата, удавиха се, но мъжете пристигат здрави и читави. Напоследък наблюдаваме масов идиотизъм в световен мащаб.

    Коментиран от #6

  • 5 Хасан

    28 7 Отговор
    Ако бяха послушали Ердоган да се направи мирна зона в самата Сирия и под егидата на ООН да се окаже хуманитарна помощ ,нямаше да има такива жертви и такива проблеми....с един казан пилаф можеш да ихранмш цяло село и ще ти струва 100евро ...а така по 600евро на калпак +плюс проблемите...

    Коментиран от #9

  • 6 Хасан

    10 11 Отговор

    До коментар #4 от "впечатлен":

    Има много деца бежанци изчезнали в самата Европа ..продадени за органи или в мазетата на разни противни педофили с изцъклени сини очи..
  • 7 Българина

    30 0 Отговор
    Ако частна компания някой шеф изхарчи за една година 20 млрд и ефекта е обратен..... Не просто няма да си намери работа, но щеше да изчезне в някой варел с киселина. Отделен е въпроса че никой няма да го остави безконтролно да достигне тази сума ... И после само тук имало корупция а германското не знам как се нарича, може би революционна иновация с неясен резултат но с ясно финансиране
  • 8 толерастията е вредна

    31 1 Отговор
    Вместо тези пари да се дават за оправянето и изграждането на Евтопа те ги дадоха да я превърнат в кочина !
  • 9 Реално

    20 0 Отговор

    До коментар #5 от "Хасан":

    Хасане-пак ни пробутваш идола си Ердоган...Не че нещо-Ердоган наистина си гледа интереса на Турция,но в случая не си прав. Защото само 14% от емигрантите в Европа са от Сирия-другите са от Северна Африка,Афганистан,Ирак,Йемен, и т.н...Вярно е,че и афганци и иракчани влизат в Европа през Турция--ама точно тази"мирна зона"предложена от Ердоган в Сирия нямаше да "сгрее" никой от емигрантите-освен разбира се сирийските...Затова предложението на Ердоган е "пясък в очите"..Лек Ден.
  • 10 Живко йорданов

    1 15 Отговор
    Може и да има елемент на егоизъм в политиката на Германия, а може би не. Въпроса е че в никакъв случай решението за допускането на емигрантите на територията на Германия не е само на г-жа Меркел. А дали ще има полза от допускането на емигрантите - времето ще покаже. Само че след грешките на Хитлер през 2-рата световна война не съм забелязал германската администрация да е правила други. И за това говори икономическия ръст който има федералната република, и голямата нужда от работна ръка в момента защото германската икономика се развърта с невероятни темпове!

    Коментиран от #11, #19

  • 11 ЗайоБайо

    11 0 Отговор

    До коментар #10 от "Живко йорданов":

    Факт е , че дори Зеехофер е научил за отварянето на границите от средствата за масова информация. Госпожата си носи отговорността сама. Нито е уведомила бундестага нито партията си, камо ли да поиска мнение или разрешение.
    В Германия се съдират данъци като за световно и повечето заминават за европроекти или за такива.
    А най-голямата част от бежанците са си в Сирия, в сигурни зони, там където е така наречения режим. Там живеят от години и хиляди палестински бежанци. Защо никой не споменава тия неща?
  • 12 патриотъ

    12 0 Отговор
    Глупостта на века,сътворена от Меркел!Последствията ще са за нас и за поколенията след нас,ако някой не разреши проблема с някоя бомба!
  • 13 гост

    3 0 Отговор
    Забележете, че никъде не се казва какво включва тази борба с причините за емиграцията. Това може и да е въоръжаване на бунтовниците
  • 14 гост

    2 0 Отговор
    Реално много малка част е достигнала до тях. Това е доказано от независими разследвания, официалните медии не говорят за това. Например обучения на учители, програми за развитие, програми за заетост, инвестиции и др., които въобще не достигат до мигрантите.
  • 15 ал капоне

    4 1 Отговор
    Похрачили са повече от БВП на Бълхария, страната на неограничената кражба!?
  • 16 Да бе

    2 1 Отговор
    Абсолютна тъпа е миграцията на Меркеловите политици. Първо/ в Германия е студено и няма много прясна храна, което оскъпява живеенето там. Второ/ В Германия ти трябва солидно жилище, докато в топлите държави можеш да живееш и в бамбукова колиба, което е десет пъти по-евтино и екологично. Трето/ самия транспорт в градовете се натоварва и се искат милиони и милиарди нови инвестиции. Четвърто / създава се конкуренция и противопоставяне с коренните жители. Много по-лесно, евтино и продуктимно щеше да бъде ако Меркел беше дала пари за СТАБИЛИЗИРАНЕ на конфликтните и бедни държави,като сключи договор с тях да се прехвърли част от НЕМСКАТА ИКОНОМИКА, без начисляване на тамошни данъци. Така хем щяха да си осигурят евтина работна ръка, хем нямаше да плащат социални помощи, хем нямаха да имат проблеми. Според мен тжва с емиграцията го направиха Транатлантическите партньори на Меркел, с цел да съсипят Европа чрез Троянски кон. Апък и Меркел е развратна бабичка и има интерес от негри и араби , който да правят оргии с нея, защото те са по-надарени и ебл*ви от белите мъже

    Коментиран от #17

  • 17 Диди

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "Да бе":

    Абсолютни глупости си писал.
  • 18 Тони

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Така де":

    Има нещо вярно...в Швеция видях доста смесени двойки - руса жена с негро, а някои дори си водеха мулатчетата с тях.
  • 19 сноу

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Живко йорданов":

    Само едно същественно уточнение...икономическия ръст или по-скоро бум се дължи основно и предимно на автомобилната промишленност.Същата тая промишленност която за има няма 10-15 год разчисти цяла Западна Европа от всички баракуди и то срещу сухи пари /уточнявам дебело-СУХИ/и ги натика вероломно в Източна Европа .Стъпвайки на тия планини от пари започна техническото превъоръжаване във всички технологични сектори ,като се започне от автомобили ,селскостопански машини,камиони,автобуси ,медицинска апаратура и т.н.Само уточнявам, че от деня в който Х.Кол стана от стола и седна Шменкелуца, основния критерий по който се избират всички властови фигури във всяка от републиките е, лоялност към автоконцерна и първа грижа ден и нощ.Няма жена ,няма мъж,няма прост ,няма умен ,грозен или хубав -концерна!!!От всичката тая политика печелят те.За нас останаха планини от старо желязо, платено и преплатено като за злато.
Новини по държави: