17 Май, 2018 11:40 1 188 2

Сърбия и Косово могат заедно да спечелят

  • косово-
  • софия-
  • сърбия

Хашим Тачи с призив за преговори

Сърбия и Косово могат да спечелят от решаването на въпроса по между си. Това заяви президентът на Косово Хашим Тачи, цитиран от B92.

В момента Тачи е в София за срещата на върха между ЕС и Западните Балкани. Той вече проведе разговори с върховния представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини и сръбския президент Александър Вучич.

„Ние сме готови да постигнем споразумение с Белград. Ясно е, че преговорите няма да са леки. Мисля обаче, че и двете страни ще спечелят, ако решим проблемите по между си. Разменихме няколко учтиви реплики по между си, но нищо повече. Ще търсим диалог“, заяви Тачи.

В момента Сърбия и Косово преговарят за признаването на статута на страната, което е ключов въпрос за членството на държавите в ЕС. Очаква се въпросът да бъде обсъден и по време на срещата на ЕС в София.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 B52

    1 0 Отговор
    Доказан убиец на президентски пост - Тачи!
  • 2 Вучич

    1 0 Отговор
    С терпрости не преговаряме ,ликвидираме ги!!!