Last news in Fakti

18 Май, 2018 20:52 2 900 23

Порошенко наложи нови санкции срещу Москва

  • русия-
  • украйна-
  • петро порошенко-
  • санкции-
  • крим-
  • владимир путин

Указът на Киев не посочва кои руски лица или компании са попаднали в списъка

Порошенко наложи нови санкции срещу Москва - 1
Снимки: БТА/АР

Украинският президент Петро Порошенко подписа указ, с който задейства официално наскоро приетото решение за разширяване на санкциите срещу руски компании и юридически лица. Това става ясно от информация, публикувана на сайта на украинското президентство, съобщи Reuters.

Съветът за сигурност и отбрана на Украйна одобри в началото на май санкциите, които отразяват тези на САЩ, които включиха в черните списъци олигарси и приближени но руския президент Владимир Путин.

Киев също така разшири съществуващите санкции, които наложи срещу стотици руски компании и юридически лица в отговор на анексирането на Крим през 2014 г. и подкрепата на Кремъл за проруските сепаратисти в Източна Украйна.

Порошенко наложи нови санкции срещу Москва

Указът не посочва кои руски лица или компании са попаднали в последния списък.

Съветът за сигурност и отбрана заяви, че новите санкции ще са в сила най-малко три години и включват наказания за руски депутати и висши правителствени служители.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ОЖЮТЯ

    89 7 Отговор
    Звучи като , Придворния Шут постави ултиматум на Царя !
  • 2 ТОЧКАТА

    53 7 Отговор
    Бе ...този,ще изяде хляба на Тръмп!!!Къв е пък и той , че САНКЦИИ НАЛАГА???Къв си бе????Америка е СИЛА,ВЛАСТ,СУВЕРЕНИТЕТ,МОЩ,АКЪЛ,СТРАТЕГИЯ,ГЕОПОЛИТИКА,ИКОНОМИКА,ПАРИ,КУЛТУРА,УВАЖЕНИЕ И ПРЕЗРЕНИЕ,ХИТРИ ХОДОВЕ И ВЪРХОВНА ГЛУПОСТ,НАХАЛСТВО И ПРЕЗРЕНИЕ........Къв си ти ?????
  • 3 Bars

    67 9 Отговор
    Тоз алкохолик още не е изтрезнял
  • 4 гошо

    71 9 Отговор
    Ако Путин забрани на украйнците да влизат за да работят в Русия, След седмица в Украйна ще има нов майдан.
  • 5 Kcaniba

    65 5 Отговор
    Днес ще си сипя една 12 годишна и ще наложа санкции, на галактиката Алфа-Кентавър!!!
  • 6 Съюза

    55 10 Отговор
    Кой беше тоя шматарок, на Украйна само украйнките са хубави!
  • 7 патриотъ

    46 8 Отговор
    Поросенко в акция по поръчение на Тръмпи,ама нещо никой не го бръсне за слива,та се напъва до посиняване!Скоро ще му гледаме сеира и на този наглец!След световното по футбол,да не си испортим празника!
  • 8 Да уж

    43 6 Отговор
    Това сериозно може ли да се приема?
  • 9 Зрител

    49 6 Отговор
    Тоя евроамерикогейски измислен свят дето ни налагат , че разни измислени президенти на измислени държави си търсят лайкове като се зъбят на тигрите в политиката ще излезе на някой край ама а да видим!
    Българин съм обаче какво да кажа и нашите политици са такива измислени виртуални играчи. Като ги слушаш в думите им няма никаква енергийна стойност ...просто на село им вика лаладжии ....Ебаси и света, егати и матрицата лъжци и мишки ..ама те котките се правят на заспали ...

    Коментиран от #12

  • 10 Бат Вальо

    42 6 Отговор
    Видяла жабата, че подковават коня и тя вдигнала крак ...
  • 11 Да уж

    23 7 Отговор
    Мартин Нимьолер


    Когато нацистите дойдоха за комунистите,
    аз мълчах;
    не бях комунист.

    Когато затвориха социалдемократите,
    аз мълчах;
    не бях социалдемократ.

    Когато дойдоха за профсъюзите,
    аз мълчах;
    не членувах в профсъюз.

    Когато дойдоха за евреите,
    аз мълчах;
    не бях евреин.

    Когато дойдоха за мен
    - вече не бяха останали хора,
    които да ме защитят.
  • 12 Да уж

    21 6 Отговор

    До коментар #9 от "Зрител":

    Цивилизованата Европа мълчи ....

    Коментиран от #13

  • 13 Зрител

    29 9 Отговор

    До коментар #12 от "Да уж":

    Цивилизована Европа е .урва мазохистка ...цялата и история го доказва. На нас ни е натресла 3 национални катастрофи , демографски, икономически а сега и душевни. В града има смесени семейства. Та идва едно момче дето израсна със сина ми бяха в един клас, Та момчето е от смесен брак българин и рускиня, Тъкмо се е уволнило от армията руската ...ами какво да кажа мъж и по стойка и разсъждения а сина ..англоман ..игрички виртуален дизайм ..ама обаче няма я тая сила от която струй от служил и клел се мъж , Та така проста работа ....третополова!
  • 14 Тухларов

    38 5 Отговор
    Една хлебарка искаше да ми наложи санкции ,но без да искам я настъпах ...
  • 15 Румяна Костова

    27 5 Отговор
    Петро и на Меркел не е благодарен.Тя се поти в Сочи да му издейства от Путин някакви количества транзитен газ.Дали задържането на украинския журналист Кирил Вишински трябва да ни увери ,че Петро не се шегува.Журналистта е обвинен в държавна измяна само защото е коментирал събитията в Крим от 2014 година .Бил е там на място и информирал своите съграждани какво точно се случва.Грози го затвор до 15 години по украинските закони.Да имаш мнение в Украйна,различно от това на избраната власт имаща каста ,вече е опасно.
  • 16 Румяна Костова

    22 5 Отговор
    Много е обиден Порошенко заради построяването на най-дългата мост в Европа.В деня,в който Путин го откри,Петя ,за да не остане по-назад пусна фелшерски гинекологичен пункт.Разясняваше как жените щели да се лекуват по скайп.Изявени професори виртуално да помагат при поставяне на диагнози.В интернет коментарите на това събитие имаше предложения да направят и ражданията по скайп.Правенето на бебета,също.
  • 17 Тоягата

    24 6 Отговор
    Тоя порошенко единствено ми напомня че има един единствен по тъп народ от нас украинският. Такава простотия Човече не съм виждал верно надминават ни...
  • 18 Петко Киряков

    15 7 Отговор
    Колкото пъти сме биле с Германия сме Баталясвали до уши.Колкото пъти сме биле с Русия сме биле Икономическа Сила

    Коментиран от #21

  • 19 222

    8 7 Отговор
    украйна-карам си по макадама (щото това е пътя) гледам автобусна спирка дървена барака с надпис че е магазин малко след нея двама се опитват да бутат колелета(да ги карат е невъзможно) и преди да стигна до тях те паднаха а колелата се подпряха едно друго и останаха прави-от смях едва не минах през трети който беше паднал на пътя в следващото село една лада излезе юнашки от завоя и скочи в канавката шофьора излезе и ако не се държеше за вратата щеше да падне-беше на мотика пиян-и така е в цялата им скапана държава-а колкото до това -ако запада не плаща газта за псевдополяците да са умрели от студ досега
  • 20 Да уж

    6 11 Отговор
    Колкото и да плюят по Украйна презряните руски роби, Украйна съществува и е най-добрият буфер между нормалния цивилизован свят и полуфеодалната руска кочина.

    Коментиран от #22

  • 21 Питащ

    7 4 Отговор

    До коментар #18 от "Петко Киряков":

    Ако си бил партиен секретар или ченге от ДС си бил добре. Така, че говори само за себе си.
  • 22 Да уж

    1 3 Отговор

    До коментар #20 от "Да уж":

    Още ли един клон се пръкна? Не може ли да слагате защита срещу такива негодници, които използват чужди никове?
  • 23 СИЧКОТУ

    5 2 Отговор
    путKинкантропско трол на амбразурата в защита на рАЗИЯ, чак се смаях. ДЕрзайте, тъпаришчи, и искайте рублите на копейки, че метала барем на скрап може да продадете, пък книжните рубли и за тоалетната не стават. Слава рАЗИЙ, нещастници!!!
Новини по държави: