Last news in Fakti

28 Май, 2018 09:20 1 453 5

Екип на Тръмп пристигна в Северна Корея

  • северна корея-
  • доналд тръмп-
  • екип-
  • среща-
  • ким чен-ун

Подготвя се среща между Тръмп и Ким Чен-ун

Екип на Тръмп пристигна в Северна Корея - 1
Снимка: БТА/ AP

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп заяви, че американски екип е пристигнал в Северна Корея, за да подготви евентуалната среща между него и севернокорейския лидер Ким Чен-ун, предаде Ройтерс.

За пристигането в Северна Корея на делегацията от американци потвърди самият Тръмп в Туитър.
"Наистина вярвам, че Северна Корея има блестящ потенциал и ще бъде велика икономическа и финансова държава един ден. Ким Чен-ун е съгласен с мен за това. То ще се случи", написа още американският държавен глава.

Подготвителен екип е заминал за Сингапур, където се очаква да бъде срещата, потвърди и говорителят на Белия дом Сара Сандърс. Преди това Държавният департамент на Съединените съобщи, че американски и севернокорейски представители са се срещнали в демилитаризираната зона между двете Кореи за подготовка на срещата.

Това е станало в село Панминчжон, където в събота изненадващо се засякоха севернокорейският лидер Ким Чен-ун и южнокорейският президент Мун Дже-ин. Който в неделя обяви, че двамата с Ким са били единодушни, че срещата на върха на 12 юни в Сингапур между Северна Корея и Съединените щати трябва да се състои.

Миналата седмица Доналд Тръмп обяви, че се отказва от планираната среща, но после размисли, както и заяви, че нещата напредват много добре, а целта да се организира среща остава непроменена, съобщи БНР.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    1 1 Отговор
    Ще ги арестуват за заложници
  • 2 До 1

    2 2 Отговор
    Двете Корени накараха Тръмп да си седне на задника и да се позамисли.
  • 3 До1

    1 0 Отговор
    Имах предвид Кореи..
  • 4 К.К.

    0 0 Отговор
    Ким и Мун изненадващо се срещнали в с.Панминчжун, тва трябва да е много специално село, както са си пазарували или купонясвали са пийнали по едно саке заедно, за малко са се разминали сигурно с китайския президент.
  • 5 ело

    2 1 Отговор
    Забележете с къкво уважение, вълнение говори Д.Тръмп ; Защо ? Защото С.Корейския лидер е непредсказуем , всичко е възможно ако разполагаше и с " Водородна бомба " тогава щеше да е най добрия, най-демократична страна и т.н Значит Западът и Америка разбират от сила само тогава те уважават.
Новини по държави: