30 Май, 2018 11:20 1 532 5

Масова стачка в Гърция

  • гърция-
  • протести-
  • транспорт

Големите градове в страната остават без транспорт

Обща стачка в главните гръцки градове беше обявена днес, съобщи Катимерини.

В протеста се включват и работниците от железопътните линии. Това значи, че няма да има железопътен транспорт между Атина и столичното летище.

Протестират и гръцките моряци, които обявиха, че през днешния ден няма да се извършват фериботни услуги.

В протестите се включват основните профсъюзи, сред които Генералната конфедерация на гръцкия труд, Конфедерацията на държавните служители и профсъюза на гръцките моряци.

Протестите са насочени срещу последните реформи, планирани от правителството. То трябва да въведе нова серия от икономии в публичния сектор.

Очаква се блокиране на целия публичен транспорт в Гърция. Служителите по въздушния контрол също ще напуснат работните си места. През утрешния ден ще има и 24-часов протест в автобусния транспорт. Митингите започват от 10:30 сутринта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 goni

    1 1 Отговор
    Не мога разбера защо гърците протестират!:) Икономиите са хубаво нещо!:) Плюс това ще са само в публичният сектор!:) В не публичният сектор ще има разхищения, а не икономии!:) И що не напишете че на хората директно им режат парите?!
  • 2 onq s konq

    1 1 Отговор
    КОЛКО ПЪТИ русофилската сган убеждаваше тук че Гръцкото правителство МИСЛИ ЗА НАРОДА СИ И ОТСТОЯВА ИНТЕРЕСИТЕ МУ ПРЕД ЕВРОПА за разлика от "НАШИТЕ ДУПЕДАВЦИ"?А КОЯ ПОРЕД Е ВЪПРОСНАТА СТАЧКА с която гръцкия народ протестира точно ПРОТИВ "ЛЮБИМОТО СИ ПРАВИТЕЛСТВО" ЗА ОРЯЗВАНЕ НА ПЕНСИИ И ЗАПЛАТИ и докарването му до просешка тояга?А е доказано,че винаги когато се казва на бялото черно,то става ОЩЕ ПО БЯЛО!
  • 3 Да да

    1 2 Отговор
    Като им пуснат по 50 евро лимит на ден за теглене и наблизо няма банкомат с пари,ще спрат да протестират! И аз искам да изхарча 200-300 хил.лв и като дойде време да си ги търсят,щото съм забравил да ги връщам,ще стачкувам!Да взимат пример от турките! Те работят за 460 лв.и пак са доволни!
  • 4 Коментар

    3 0 Отговор
    А Наще СИНДИКАТИ.
    510лв.МРЗ България
    1400лв.МРЗ Гърция
    Що МАЛЧИТЕ БЕ КУПИХА ЛИ ВИ ?
    БОКЛУЦИ СИНДИКАЛНИ.
  • 5 ПЕНКО

    2 0 Отговор
    ГЕРМАНЦИТЕ РЕШИХА ДА КУПЯТ ЩО МОГАТ ОТ ГЪРЦИЯ ! МАЛКО ЗАКЪСНЯХА ,ЗАЩОТО КИТАЙ И РУСИЯ СЕ "НАПЪНАХА" ИЗПРИВАРВАЩО,НО ОСТРОВИ КОЛКОТО ЩЕШ И ШВАБЕН ДАЛАВЕРАТА ОЩЕ РАБОТИ !!! АМЕРИКЪН ,АМЕРИКЪН ТОЛКОВА ИЗОСТАНАХТЕ...КАПИТАЛИЗЪМ НА КВАДРАТ !!!
Новини по държави: