Last news in Fakti

30 Май, 2018 18:07 2 408 8

Порошенко си поиска $2,6 млрд. от "Газпром"

  • газпром-
  • украйна-
  • петро порошенко-
  • нафтогаз-
  • маргрет вестагер
Порошенко си поиска $2,6 млрд. от "Газпром" - 1
Снимка: БТА/АР

Президентът на Украйна Петро Порошенко обяви началото на процеса за задължително възстановяване от "Газпром" на дълг от 2,6 млрд. долара в рамките на решение на Стокхолмския арбитраж.

"Нафтогаз" започва процес по възбрана в чуждестранни съдилища, като част от решението на арбитража, съобщава RТ. Действия се предприети в Холандия, Великобритания и Швейцария.

През април главният търговски директор на украинската компания Юри Виторенко коментира, че "Нафтогаз" започва процедурата по принудително събиране на дълга от "Газпром". Виторенко е коментирал това и на среща с еврокомисаря по въпросите на конкуренцията Маргрет Вестагер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ристе

    12 3 Отговор
    Май газ за потока към европата няма да има.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Ььььььь

    14 1 Отговор
    Мдаааа Порошенко ще хване най-накрая дългия-натам отват работите...
  • 4 МИ ДА ИДЕ В МОСКВА НА КРАСНИЯ ПЛОЩАД

    7 2 Отговор
    И ДА СИ ГИ ЗЕМЕ.?;?????

    Коментиран от #5, #6, #7, #8

  • 5 гост

    1 6 Отговор

    До коментар #4 от "МИ ДА ИДЕ В МОСКВА НА КРАСНИЯ ПЛОЩАД":

    И за какво да ходи в Москва , те НЕ СА ТАМ !!! Ти последен ли разбираш , че руските пари не са в Русия ?? А за взимането ще ги вземе , не се безпокой , в Европа съдебно решение се изпълнява без коментари , за разлика от други места !!
  • 6 гост

    1 8 Отговор

    До коментар #4 от "МИ ДА ИДЕ В МОСКВА НА КРАСНИЯ ПЛОЩАД":

    Само да ти напомня , че явно не си наясно , ВСИЧКИ активи на Газпром в Европа подлежат на запор и конфискация до удовлетворяване на взимането !!! Включително акциите на швейцарската дъщерна фирма , включително акциите на Северен поток 2 , заложени в Лондон !!!
  • 7 гост

    1 6 Отговор

    До коментар #4 от "МИ ДА ИДЕ В МОСКВА НА КРАСНИЯ ПЛОЩАД":

    Аууу , какъв съм "лош" пророк , как можах да си го помисля , пък то взе , че тутакси стана !!!!!
    „Нафтогаз Украйна“ е пристъпил към изискване на 2,56 млрд. долара от руската компания „Газпром“ чрез ценните книжа на Nord Stream AG и Nord Stream 2 AG в Швейцария. Това, според руските агенции е съобщил във Facebook главният търговски директор на „Нафтогаз“ Юрий Витренко.
    „Ние започнахме запор на активи на „Газпром“ - с акции на Северен поток 1 е 2 в Швейцария. Има повод Европа още веднъж да се замисли доколко надеждни са тези заобикалящи газопроводи, след като акциите на компаниите оператори са запорирани, поради нежеланието на собственика на тези акции да играе по цивилизованите правила и да изпълнява решенията на международния арбитраж“ , е написал Витренко в социалната мрежа.
  • 8 гост

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "МИ ДА ИДЕ В МОСКВА НА КРАСНИЯ ПЛОЩАД":

    „На 29 май Nord Stream 2 получи постановление за обезпечителни мерки в рамките на събиране на средства от „Газпром“ е съобщил източникът, без да уточнява за какви обезпечителни мерки става дума.

    „Това (постановление) не оказва влияние на проекта „Северен поток 2“, е казал представителят на Nord Stream 2 AG.
    На официалната страница си страница „Нафтогаз Украйна“ потвърждава предприетите мерки. „Компанията потвърждава факта, че в швейцарските съдилища е подадена молба за изпълнение, а швейцарските власти вече са предприели мерки по отношение на активите на „Газпром“ в страната“.


    По-рано Nord Stream 2, който е оператор на вече действащият газопровод „Северен поток“ съобщи, че офисът на компанията в Швейцария е бил посетен от съдия-изпълнители. До запор на активите не се е стигнало, става ясно от публикацията на Прайм. На официалната страница на оператора на „Северен поток 2“ няма официално съобщение по този повод.
    http://3e-news.net/свят/нафтогаз-е-изискал-2-56-млрд-долара-от-газпром_61335
Новини по държави: