Last news in Fakti

31 Май, 2018 09:56 2 320 4

Русия би приела подялба на Косово

  • русия-
  • косово-
  • сърбия

Страната е готова да подкрепи всяка позиция на Сърбия

Русия би приела подялба на Косово, ако Сърбия прецени, че това е най-доброто решение за нея. Това обяви руският посланик в Белград – Александър Чепурин, цитиран от е Vecernji Novosti.

През тази седмица сръбският външен министър Ивица Дачич обяви, че албански политици са съгласни на подялба на Косово. Според него такова решение ще е в полза и на двете страни.

„Ние уважаваме позицията на Сърбия за това решение и ако там смятат, че то е най-доброто, ние ще го подкрепим. Русия е готова да подкрепи всяко сръбско решение. Мисля, че все още е валидно мотото: Това което е добро за Сърбия, е добро и за Русия. За Москва е важно решението, което се предлага, да е добро за Сърбия. Ние не се съмняваме, че президентът Алекандър Вучич и външният министър Ивица Дачич взимат най-добрите решения за страната“, заяви Чепурин.

Той подчерта, че въпреки вътрешните промени в Русия, страната ще продължи да е добър партньор за Сърбия. Чепурин обясни, че Русия никога няма да обърне гръб на Сърбия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да го духат в Сибир

    2 5 Отговор
    Наглите, лъжливи навлеци, известни като руснаци монголо-болшевики си врат гагата с повод и без повод. После се чудят що са им разпрани задниците. Путкин капуткин.
  • 2 Реалист

    3 1 Отговор
    От Сърбия никога не сме видели добро... Винаги са ни мразили.

    Коментиран от #3

  • 3 Балкан

    1 3 Отговор

    До коментар #2 от "Реалист":

    Кои сте вие,че ще нареждате на чужда и неприкосновенна държава какво да става ?-Бандити,терористи,кръвопиици....
  • 4 Волжка България

    2 3 Отговор
    Западните покрайнини на кой са въпрос към безродната путинска гмеж!
Новини по държави: