Last news in Fakti

10 Февруари, 2012 10:37 1 694 2

ФБР пусна досието на Стив Джобс

  • стив джобс-
  • apple-
  • фбр
ФБР пусна досието на Стив Джобс - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Досието на починалия гуру на Apple Стив Джобс бе публикувано от ФБР. От него става ясно, че гениалният иноватор бил обект на съмнения, свързани с честността и моралността му. Друга пикантна подробност е, че Джобс бил заплашен от бомба през 1985 година, пише Би Би Си.

В досието фигурира и фактът, че Джобс приел будизма, както и признанията му, че е употребявал наркотици. Има и данни за него, че е с труден и сприхав характер.

През 1991 година тогавашният президент Джордж Буш искал да го назначи за съветник. Буш се спрял на Джобс, за да попълни състава на Съвета по износ, но срещу това веднага се появили възражения. Става дума за престижна позиция, срещу която не се получава заплащане.

Имало обвинения, че Джобс бил със склонност да изопачава истината за лични цели. Техен източник бил бизнесмен, който твърди, че моралността и честността на Джобс била под въпрос. Оспорена е и способността му да работи в екип. Независимо от това, членовете на съвета одобряват номинацията на технологичния магнат. 

В папката не липсват и похвали за „най-големият технологичен визионер на своето поколение“, допълва Ройтерс. 

През 70-те години на миналия век пък Джобс експериментирал с дрога, включително с LSD и хашиш.

Джобс почина от рак на 6 октомври 2011 година – само ден след премиерата на новия iPhone 4S. Стив Джобс страдаше от няколко години от тежки здравословни проблеми, които го накараха на 24 август да напусне поста си и да се оттегли.

През 2004 г. Джобс се лекува от рак на панкреаса, а през 2009 му правят трансплантация на черен дроб. На 17 януари  Джобс си взе отпуска за неопределен период от време, но не обясни заради какъв здравословен проблем.

Стив Джобс бе заменен като генерален директор на корпорацията от втория човек в нейната йерархия - операционният директор Тим Кук.

Стив Джобс бе емблематична фигура за Силиконовата долина. Той  бе в основата на някои от най-известните продукти на Apple.Той стои зад успеха на персоналните компютри Macintosh,на преносимите MP3 плейъри iPod, на смартфоните iPhone, на цифровите таблети iPad.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 спи-ми-се

    0 0 Отговор
    "На 17 януари тази година Джобс си взе отпуска за неопределен период от време, но не обясни заради какъв здравословен проблем."
    И кой журналист очаква Джобс да дава обяснения януари тази година. Малко уважение все пак.
  • 2 даниела

    0 0 Отговор
    не усещате ли, че всичко това е реклама? за какво ни занимават с един нещастен човек със силно влечение към парите, занимаващ се само с технически новости??? е, може към края на живота си да е придобил някаква мъдрост... но относно техническите му постижения- просто времето в момента е такова, ако не той, някой друг щеше да бъде. всъщност той дори не е изобретател..