7 Март, 2012 21:43 2 511 0

Apple извади таблет с 4G

  • apple-
  • ipad-
  • таблет
Apple извади таблет с 4G - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Apple смъкна булото на най-новото поколение iPad. Най-новият таблет на компанията ще може да използва високоскоростен 4G-интернет. Очакванията са връзката до глобалната мрежа да е 10 пъти по-бърза, като въведението е ориентирано предимно към потребителите на американския пазар, тъй като ще им излиза по-скъпо, предаде Ройтерс. Новост е разделителната способност - 2048х1536 точки за новия таблет.

Последното поколение iPad бе представено от изпълнителния директор на компанията Тим Кук. Това е първата най-крупна новост, идваща от технологичния гигант след излизането на  iPhone 4S към края на миналата година. С нея от Apple се надяват да успеят да удържат водещите позиции, които имат на пазара на таблети, особено на фона на засилващата се конкуренция.

"Изненада. Това е новият iPad“, възкликна Кук на специална церемония в Сан Франциско.

Въпреки спекуалциите как точно ще се казва новият iPad, сред които и iPad HD, все официалното име не е ясно.

Новият таблет ще пуснат на пазара в САЩ, Канада, Великобритания, Франция, Германия, Швейцария, Япония и Хонконг от 16 март. Цената му стартира от 499 долара и ще варира в зависимост от наличието на 4G връзка и паметта. Пределната цена ще достигне 829 долара, срещу която потребителите ще получат памет от 64 GB. Очакванията са към края на месеца нововъведението да стигне и до останалите страни.

По-бърз процесор, повече цветове и по-добра разделителна способност – всичко това в таблет с дебелина от 9.4 милиметра и тежест от 600 грама.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА