1 Юни, 2018 18:00 2 482 18

ЕС няма да преговаря със САЩ

  • ес-
  • мита-
  • сащ

Подготвят се ответни действия

Вратата за преговори със САЩ по митата върху вноса на стомана и алуминий вече е затворена. Това заяви еврокомисарят по търговията Сесилия Малмстрьом, цитирана от Евронюс.

САЩ вече обявиха, че повишават митата с 25% и 10%. Повишението важи още за Канада и Мексико.

„Няма да влизаме в преговори по въпроса. Подготвяме ответни мита върху американски продукти за 2.8 млрд. евро, като списъкът може да бъде разширен. Ние не искаме ескалиране на ситуацията. Ако не отвърнем обаче, може да се изтълкува, че подкрепяме митата. Мисля, че действията на САЩ ще засегнат и тяхната икономика, като в един момент там ще преосмислят решението си. Не мисля, че сме стигнали до търговска война. Просто трябва да сме внимателни“, заяви Малмстрьом.

Според нея е възможно САЩ да наложат допълнителни мита върху износа на автомобили, което ще е тежък икономически удар. Тя призова страните от ЕС да протестират пред Световната търговска организация, налагайки допълнителен натиск върху САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 баси тъпите

    42 5 Отговор
    политици...ами за да ги заболи най-мнного янките първо ес трябва веднага да вдигне санкциите срещу русия...така ще компенсираме загубите от наложените ни мита и второ ес трябва да излезне от нато и нато да напусне европа...просто ясно се видя , че америка НЕ Е партниор на европа а гледа само своят интерес

    Коментиран от #4

  • 2 Фен

    22 2 Отговор
    Хаха, Тръмп показа, че царят е гол....
  • 3 SAAB

    31 3 Отговор
    Наближава времето в което ще разберем ,че Форт Нокс е празен......или пълен с имитация ! :)
  • 4 Да да

    4 28 Отговор

    До коментар #1 от "баси тъпите":

    Тръмо прави най-доброто за ЕС и за САЩ едновременно! Само Русия ще го отнесе като се напаснат нещата! Леля Шмеркел скоро ще и светне лампичката!

    Коментиран от #9, #14

  • 5 патриотъ

    21 1 Отговор
    Да,да-края на Хамериката наближава с бързи темпови и вече нищо не може да я спаси!Тръмп показа верността си към Русия и скоро ще изпълни задачата си за разпадане на Хамерика!
  • 6 ХАСАН

    9 3 Отговор
    Нека да има нов световен ред както иска Ердоган!..Светът е много по голям от 5!

    Коментиран от #18

  • 7 Да го кажем направо.

    24 0 Отговор
    Едно от малкото правилни решения на Е С-с терористи не се преговаря.
  • 8 Евробг

    3 5 Отговор
    Тръмп си позволява това, което му се струва, че може да си позволи. То и аз, ако имам насреща си Ромпой и Юнкерк бих си позволил бая волности. Въпросът е ЕС ще успее ли да се възползва от ситуацията и поведе световна политика, отговаряща на потенциала ни. Дано.
    Забавното е, че както Путин мобилизира НАТО и му стегна редиците с идиотското си поведение, така и Тръмп може би ще мобилизира разхайтената, плуваща в блаженство Европа.

    Коментиран от #10

  • 9 и как точно

    12 1 Отговор

    До коментар #4 от "Да да":

    помага на европа тръмп с наказателните си мита които ще причинят финансови загуби на ес и загуба на работни места !!! айде обясни това на загубилите работата си , че това е за тяхно добро...но им го кажи в лицето да видим какъв ще го отнесеш
  • 10 забавното е

    13 0 Отговор

    До коментар #8 от "Евробг":

    , че тръмп предизвиква разпада на нато ...реално ес не вижда русия като заплаха а до сега следваше заповедите на америка. реално русия не е заплаха за ес и ес постъпи тъпо скарвайки се с русия и подбутвайки я да задълбочи връзките си с турция

    Коментиран от #12

  • 11 Перото

    2 10 Отговор
    Аре бе всички ще внасят в Америка без Мито американските стоки навсякъде по света са обмитени и то в пъти повече. Добре ги коландри дядо Тръмп. Той си го каза всички губим Ама поне вече е няма да сме само ние.. Плюс това далече се съмнявам че Тръмп прави нещо на своя глава чичковците зад него са му го казвали 1050 процента сигурно
  • 12 Евробг

    1 15 Отговор

    До коментар #10 от "забавното е":

    Да не си късоглед или безпаметен. Русия е нагъл агресор в Украйна и ще си плати незапомнена цена.

    Коментиран от #13, #15

  • 13 Много си зле!

    13 0 Отговор

    До коментар #12 от "Евробг":

    Какво общо има Русия с наложените от тръмп мита?!

    Дай да плуем русофобски катран независимо че няма нищо общо с Русия
  • 14 Румяна Костова

    14 0 Отговор

    До коментар #4 от "Да да":

    Да де,най-доброто прави Тръмп за ЕС.Нали и опита му да наложи продажбата на американски газ на много по-висока цена, е също за доброто на Европа!Ама нещо не му вярват на алтруизма,който проповядва.
  • 15 Румяна Костова

    10 0 Отговор

    До коментар #12 от "Евробг":

    Ще плати,ще плати! Още един възкръснал порохобот в сценарий на УСБ и ще видим кой ще плати.Четете какво пише в Западната преса за последния цирк на украинска почва.
  • 16 Антон

    15 2 Отговор
    Путин е голям.
    А бяха славни времена когато краварите и джендърите от европа се прегръщаха и слагайа санкции на Русия, плашеха с изолация, и фалит на Русия.
    Където каквото опитаха греда - приеха референдума в Крим , въпреки че от време на време някой платен журналист се сеща, ама отзвук никакъв. Напериха се за Сирия дс свалят Асад и там греда. Вече никой не говори за Асад и Сирия, няма ги и агитационните материали по нашите медии за сатрапа Асад. Ближат рани и разбраха че Асад остава. Путин сключи сделка и с Турция за оръжие, която дойде перфектно за Ердоган, защото му отвърза ръцете да шантажира краварите че ще купи още руски оружия ако не му играят по свирката. Съвсем скоро турски поток ще е готов а след само 15-16 месеца транзати на газ пред украйната свършва. С това Ердоган става не само регионален фактори а и такъв в целия ес.
    А банкянския паляк обикаля македонията, украйната, запднитр балкани , папата и ки знае къде.
    А вижте какво правят големите лидери.

    Коментиран от #17

  • 17 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #16 от "Антон":

    Само една поправка- не е банкянския паляк, а банкянския помияр. бойко борисов (не мога да го напиша с по-малки букви)
  • 18 Plovdiv

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "ХАСАН":

    В това няма лошо, само дано не стане като със "Световната теория" на Кадафи...