8 Юни, 2018 17:30 4 815 8

Китайски изтребители ще пазят Ким Чен-ун

  • северна корея-
  • изтребители-
  • китай-
  • самолети-
  • пазят-
  • сащ-
  • ким чен-ун

Лидерът на Северна Корея се страхува да не бъде убит

Китайски изтребители ще пазят Ким Чен-ун - 1
Снимка: Shutterstock

Китай може да изпрати бойни изтребители, които да ескортират пътническия самолет на Ким Чен-ун, с който той ще лети за Сингапур за срещата си с американския президент Доналд Тръмп, предаде South China Morning Post.

Дългоочакваната среща ще се проведе на 12 юни. Лидерът на Северна Корея обаче се опасява, че американската армия може да свали самолета му, защото иска да го свали от власт и да извърши смяна на режима в Пхенян.

Китай обаче не иска да допусне това, бидейки и най-близкият съюзник на Северна Корея. Източник от южнокорейските въоръжени сили твърди, че Китай може да осигури ескорт на Ким Чен-ун.

Това ще послужи и като ясен сигнал от страна на Китай към САЩ, че Пекин стои твърдо зад режима в Пхенян. Срещата в Сингапур се очаква с огромен интерес, а Доналд Тръмп обеща, че тя няма да е единствената му с Ким Чен-ун.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    2 26 Отговор
    Има поговорка,според която ако ти е съдено да се обесиш,няма как да се удавиш.Затова и не е изключен сценарий,при който китайците докато осторожно пазят Ким откъм земята,от Космоса като нищо може да го бастиса парче от точно техен повреден спътник или косм. станция.

    Коментиран от #2, #8

  • 2 на коня под опашката

    19 2 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Дааа, ама не!
  • 3 Четвърти пол

    32 5 Отговор
    Мръсна сган са америланските жидове
  • 4 Кики

    12 3 Отговор
    Ескорта на Ким трябва да е много голям и комбиниран с китайците - задължително, защото той е най - важния човек на планетата... към момента. При евентуално покушение, не виждам кой ще го замести...
  • 5 Расулюлах

    5 5 Отговор
    Еее тея неща не стават толкоз явно дебелия ше се ръкува после ше се цуне с перуката и седмица по късно ше си замине от неизвестна болест и така
  • 6 Антикомунист

    4 16 Отговор
    Не му берете грижата на Ким. Той отдавна е при ''жужето Хаяско''. Вие комунистическите проруски тролове получавате за тези глупости дето ги ръсите тука по 250 лв на седмица,което прави по 1000 лв на месец.Ние антикомунистическите тролове за това дето ви нервираме и правим за две стотинки тук получаваме минимум по 1500$ което прави около 2500 лв на месец.Не мислите ли че е крайно време да протестирате пред ''жужето Хаяско'' и българските ви шефове на Позитано да ви вдигнат смешните заплати, защото така подбивате цените на ''бизнеса'' и току виж и нашите инвеститори вземат да решат че 1000лв на месец са достатъчни.Питам и отговор не желая. Искам протести от вас!!!

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания