18 Юни, 2018 09:55 1 646 6

Иван Дуке е новият президент на Колумбия

  • колумбия-
  • президент-
  • иван дуке

Десният кандидат подготвя икономически реформи

Иван Дуке е новият президент на Колумбия - 1
Снимка: БТА/AP

Кандидатът на дясната партия Демократичен център Иван Дуке спечели президентските избори в Колумбия, съобщи Би Би Си.

Дуке спечели балотажите на изборите, където негов конкурент беше бившия кмет на Богота Густаво Петро. Дуке получи 54% от гласовете, а Петро 41.8%.

С този избор, под въпрос се поставя споразумението, което колумбийското правителство сключи с бунтовническата групировка ФАРК. Победителят в изборите се ангажира да преразгледа споразумението, което дава на бунтовниците правото на места в Конгреса.

Дуке получи подкрепата на бившия президент Алваро Урибе. Той вече заяви, че според него бунтовниците трябва да бъдат съдени за действията си.

Очаква се новоизбраният президент да намали данъците и да даде тласък на инвестициите. Урибе от своя страна подкрепяше споразумението. Дуке спечели изборите със своите икономически предложения. Очаква се въпроса за споразумението да бъде обсъден.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пабло Ескобар

    1 0 Отговор
    Това ли е новият президент на Колумбия ?
    Да не са сгрешили ?
    О божичко, ма той изобщо не прилича на бунтовник и дори носи руското име Иван.
    Дори фамилията му е повече от смешна, защото най-вероятно е в бизнеса за производство на Дудуци.
  • 2 Ернесто Че Гевара

    1 0 Отговор
    Е това с извинение е ш..ан капиталист. Тоя п..ьо ще намалява данъците и ще насърчава инвестициите. Аз за какво умрях и защо се борих срещу капитализма.
  • 3 Янко партизанина

    1 0 Отговор
    Тоя па тоя ша преразглежда споразумението с бунтовниците. Тоя какво си мисли, че като си бунтовник нямаш право да си депутат. Е не Ванка не си познал бунтовника трябва заже да става президент. Импийчмънт те зове да знаеш ако ме не слушаш.
  • 4 Джордж Сорос

    1 0 Отговор
    Тоя сигурно го е избрал Путин.
  • 5 Комшията Иван

    1 0 Отговор
    Браво адаш давай. Удри ги тез бунтовници. Те не трябва да са на свобода. Мачкай ги за да те уважават адаш. Баце желая ти успех, два мандата и Нобелова награда за мир.
  • 6 Ленин Сталински

    1 0 Отговор
    Адашът ми Путин го обучаваше за да вземе некой ден властта в Колумбия. Ето че това време дойде. Браво на руския агент.