18 Юни, 2018 16:45 6 780 25

САЩ доминират със страховито оръдие

  • сащ-
  • оръдие-
  • доминират

Новата гаубица е революция в артилерията

В САЩ създават прототип на гаубица, чийто обхват на стрелба ще надхвърля два пъти сегашните максимални показатели, пише Warrior Maven.

Новата гаубица M777ER е разработено въз основа на програма за далечен артилерийски обстрел. Новото оръдие е създадено въз основата на 155-милиметровата гаубица M777А2. Нейният обхват на стрелба е на около 30 км.

Новото оръдие ще може да порази цели на разстояние от 70 км. Оръдието ще е с 445 килограма по-тежко и ще има цев, която ще е по-дълга с 1.8 метра.

Планира се подобряване на точността на оръдието, когато говорим за движещи се цели, както и възможност за предоставяне на изображения при затруднена видимост.

Пет души са нужни, за да работят с оръдието. В момента то се разработва.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мерач

    37 10 Отговор
    При тея ракети, дронове... кви "гаубици" кви "оръдия" кви 30км!?!? Или мислят да демократизират Африка!?!?!
  • 2 Шарлатанче

    30 11 Отговор
    Доминират каде? В САЩ може би, но на международната сцена вече не го вадят. Световните сили вече са няколко, а янките не могат да доминират вечно.

    Коментиран от #9

  • 3 ГосТ

    36 5 Отговор
    Новото оръжие за терористите. Направено е изключително за тях. На терористичните организации,действително ще върши добра работа.
  • 4 Иван

    3 7 Отговор
    Този път не е пише Блиц или предава Блиц....
  • 5 йъхгъ

    21 5 Отговор
    Тия тръгнаха по пътя на Хитлер - "Дебелата Берта"...

    Коментиран от #12

  • 6 31321321

    25 7 Отговор
    С цифри ще си го мерят... Армата 2С35 вече е в серийно пройзводство с 3ма души екипаж и бие на 70км с муниции, които се пройзвеждат от десетилетия и само се подобряват.
    Къде къде...

    Коментиран от #7, #18, #23

  • 7 СссереМ

    5 23 Отговор

    До коментар #6 от "31321321":

    Само дето му трябва влекач да го тегли,а защо не споменаваш и новия леопард който слага армата в малкия си джоб.

    Коментиран от #14, #20

  • 8 Kcaniba

    32 6 Отговор
    Руските самоходни гаубици СВ Коалиция от 5 години пуцат на 100 км!!!
    Та каква РЕВОЛЮЦИЯ, соросня!???
  • 9 venividivici

    6 38 Отговор

    До коментар #2 от "Шарлатанче":

    В момента САЩ имат по силна и модернизирана армия от Русия и Китай взето заедно.
  • 10 ччччшшшш

    19 2 Отговор
    Прав си! Третополовите са суперменженки!
  • 11 Тъпан

    17 4 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Новото оръдие ще може да порази цели на разстояние от 70 км.
    Публикувано във факти.бг: Планира се подобряване на точността на оръдието, когато говорим за движещи се цели, както и възможност за предоставяне на изображения при затруднена видимост.
    Значи ще ме цели на 70 км, а аз ще чакам доде долети снаряда...мале мила, то бива тъпотия, ама такава...

    Коментиран от #16

  • 12 Спеца

    18 2 Отговор

    До коментар #5 от "йъхгъ":

    Голямата Берта е била 800мм. и е била пълен провал това краварско оръдие също ще е провал.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ТОЧКАТА

    12 3 Отговор
    В западният свят---нищо ново...само пушкала...Лошото ,е,че когато имаш чук,то всичко наоколо ти прилича на гвоздей...както показва практиката америчка.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Самурай Бойко

    18 4 Отговор
    В Япония изпържиха хиляди невинни хора майка им американски помияри на тяхна земя трябва да се води война с ядрено оръжие да видят какво е страдание.Защо правят филми за Пърл Харбърт а не направят за жертвите в Хирошима .
  • 18 onq s konq

    5 12 Отговор

    До коментар #6 от "31321321":

    Явно на русофилите са ви раздали инструкция "Как да лъжем хибридно",т.е. покрай верната новина,ДА ПРЕКАРВАТЕ И ЛЪЖЛИВА...за по-лесно храносмилане!А конкретно в поста ти верното е че екипажа на "Армата" е 3-членен,лъжата е че ДАЛЕКОБОЙНОСТТА НЕ Е 70КМ КАКТО ТВЪРДИШ,А...САМО 7!И пак си помисли-къде са 70км на американската гаубица,къде са 7 на танк "Армата"!Откриването на цел пък е 5км,но най-добре сам да си прочетеш техническата характеристика на танка.
  • 19 редник

    8 2 Отговор
    На температури над 2000 градуса държи ли?
  • 20 Голям прос

    13 3 Отговор

    До коментар #7 от "СссереМ":

    Виж леопардите в Турция как ги палят кюрдите с РПГ. Нищо че са от малко стария модел
  • 21 Гост

    4 0 Отговор
    Това е "новият световен ..."- вместо да се отделят средства за колонизиране на Марс,лечение на болести ,спиране назамърсяването на околната среда, удължаване на живота те се занимават с глупости и как да го съкратят.Само в София на година умират 15000 души.Докога ще продължава това безобразие?
  • 22 kjl

    4 1 Отговор
    Заглавието е в настоящето, а статията и информацията в бъдещето. Тоест, САЩ ЩЕ доминират с новата гаубица, ако я направят и през това време останалите не са направили същата или по-добра!
  • 23 тихомир

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "31321321":

    Евалата разбирач !
    Ама нещо не си разбрал . 70 км. може да стреля с ракети . А със снаряди е под 30 . Нерде Ямбол нерде Станбол
    Ама то човек като си пише и името с с 2 грешки минимум ,така се получава
  • 24 Симеон

    1 1 Отговор
    Най тъпата статия която съм чел. Сравняват САУ "Коалиция" със скорострелност 20 изстрела в минута, плазмено запалване на зарядите,течно охлаждане и 70км. далекобойност с буксирно оръдие М-777 със 6 изстрела в минута и далекобойност 35км. Видите ли американците му удължили цевта с 1,8 метра и му поставили зареждащ механизъм с 6 снаряда ,които можели да се изстрелят за 30 секунди. Браво. А след това с цевта на оръдието ще могат да си правят само клизма. След 3тия изстрел цевта ще увисне като члена на пиян моряк. При това всички механизми на този античен динозавър за ръчни. За развръщане и обратно му трябват поне 10 минути. Докато САУ могат да изстрелят 5 снаряда в ускорен режи по различни треактории и още докато снарядите летаят да смени позициите си, то подобен маньовър за тежко буксирно оръдие като М-777 това е невъзможно. Ако му добавят и хидравлика за управление по ъгъл и азимут командван от компютър пак не постигат нищо. Само ще увеличат теглото на системата до това на САУ без М-777 да е такова, а основния недостатък (слабата подвижност) си остава. Именно за това буксирни оръдия в руската армия няма. Всичко е САУ, а буксирните Д-30,М-10,Т-100 и други са на въоръжение в ВДВ защото са достатъчно мощни , и са лесно преносими в вертолет. За ВДВ това е по важно от защитата на позицията защото те са леки бързо подвижни части и на тях просто им пасва високо надеждното оръдие гаубица Д-30 122мм. По последни данни американците са се отказали от 70км, далекобой
  • 25 Реалист

    0 0 Отговор
    Ама как ще пишете такива истини!!! Знаете ли що мурзилаж ще получи я удар, я инфаркт. По-полека с такива гръмки заглавия, че сега Путя ще трябва да дава пари на нашите тролчета за нова пропаганда. Бре, бре , бре...тц,тц,тц.