Last news in Fakti

27 Юни, 2018 10:28 2 358 27

САЩ: Спрете да купувате петрол от Иран

  • сащ-
  • петрол-
  • иран-
  • ембарго-
  • ядрена сделка

Вашингтон ще изолира иранските финансови потоци от 4 ноември

САЩ: Спрете да купувате петрол от Иран - 1
Снимки: Shutterstock

САЩ искат светът да спре да купува ирански петрол от 4 ноември. Това заяви официален представител на американската администрация, цитиран от Reuters.

Служител на Държавния департамент поясни, че държавите, които купуват ирански петрол, трябва да се подготвят да прекратят вноса от ноември, когато САЩ ще върнат санкциите срещу Техеран.

Запитан дали Вашингтон ще притисне съюзниците си напълно да прекратят вноса на петрол от Техеран от ноември, представителят отговорил положително.

Ще изолираме иранските финансови потоци и ще подчертаем напълно зловредното поведение на Техеран в региона, добави източникът.

САЩ: Спрете да купувате петрол от Иран

По думите му делегация на САЩ ще посети Близкия изток през следващата седмица, за да насърчи производителите на петрол в региона да подсигурят световните доставки, след като Иран бъде изваден от пазара през ноември.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Наблюдател

    4 23 Отговор
    Пак заглавие за възбуждане на русофилски страсти. Но без връзка с реалността.

    Коментиран от #15

  • 2 m26

    34 1 Отговор
    Не могат да го реализират.
    САЩ и васалите им не могат да упражнят монопол на изкупуването на петрола.
    Ще се получи обаче лош бумеранг за САЩ - петрола, който те купуват ще е на по-висока цена. Съответно петрола който Иран продава (главно на Китай) ще е на по-ниска цена и от цялото това начинание (на пръв поглед) печеливш е Китай. Иран ще загуби сравнително малко, много ще загубят васалите на САЩ. (както излезе информацията, че Германия губи по 618мил.евро на месец, от американските санкции срещу Русия).

    Коментиран от #9, #13

  • 3 баба

    29 3 Отговор
    САЩ трябва да са научили, че става ли дума за петрол, дори те самите нямат морал.Защо го искат от другите?Да им напомним ли за реките от черно злато, които търгуваха ислямските главорези, с тяхното мълчаливо съгласие.
  • 4 Мунчо

    18 2 Отговор
    Какво иска Терористичната държава не е важно, важно е светът да не се съобразява с терористи, а в краен случай и да ги ликвидира, за да настане мир по Земята.

    Коментиран от #17

  • 5 Морук

    13 3 Отговор
    Ами спрете и вие да си врете носовете в други държави,и да финансирате войни че да точите от богатствата им,а хората да умират от войни и глад ,и най важното да учите целия свят на демокрация,джендър си го оставете за вас
  • 6 Георгиева

    20 1 Отговор
    Искрено се надявам сватът да даде отпор на исканията на САЩ най - вече Европа . Не може хем да се имат за най- демократичната страна,хем да отправят ултиматуми към други суверенни държави в своя полза .

    Коментиран от #19

  • 7 купувач

    14 1 Отговор
    Аз пък отдавна съм въвел лични санкции към задокеанската кочина и нямам нищо говеждо. Призовавам всички след 4-ти ноември да сторят същото и да изтъкват зловонието на кочината.

    Коментиран от #12

  • 8 Барчо

    15 0 Отговор
    Точно така! Спрете да купувате петрол от Иран, Русия и всички други. Купувайте само американски. Верно че ще е доста по-скъп, но пък ще ви потупат по рамото. Същото се отнася и за всичко друго.
  • 9 Барчо

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "m26":

    Тези цифри не са загуби, а пропуснати ползи. Има разлика. Щото ако са загуби, нали се сещаш, че колкото и да се правят на велики германците, ще фалират за едно десетилетие и ще тръгнат да просят от нас.
  • 10 КОНДУКТОРА

    9 0 Отговор
    Пак едни мръсници налагат мръсни номера .
    ОТ КАДЯ НА КАДЯ ???
  • 11 Okoto na Jupiter

    9 0 Отговор
    Икономическия терор го създава кравбойланд!
  • 12 Барчо

    9 1 Отговор

    До коментар #7 от "купувач":

    Аз си купувам прясно заклано. А пък у дома нямам нищо на което да пише USA. То пък колко хора имат неща произведени от там. Полезния ход тук е да нямаш техни хартийки, наречени парични знаци. Премине ли се до друг съизмерител между различните валути, пиши ги бегали краварите.

    Коментиран от #24

  • 13 onq s konq

    0 6 Отговор

    До коментар #2 от "m26":

    Е нали Китай купува от Русия и то УДАРНО,затова се прегръщат и с Путин!Какъв Иран намесваш?

    Коментиран от #18

  • 14 xexexe

    4 1 Отговор
    спрете да купувате петрол от Иран, и Емине, с контрабандата, отново ще спечели милиарди за нея и членовете на семейството й!
  • 15 ОлигУфрен

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Наблюдател":

    Инкасираш минусчета,като боксова круша удари и говориш за реалност? То пък на кой ли пречиш!
  • 16 ****

    8 0 Отговор
    Тези започнаха много да искат,тях никой не ги пита какво искат,щом на другите им е изгодно,ще купуват.Нека оставят света да се развива,и всеки да си търси пазари които са му изгодни,без някой да нарежда на другите какво и от къде да купува.
  • 17 Max

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Мунчо":

    Ника много ти отива.
  • 18 Коня на оня

    3 1 Отговор

    До коментар #13 от "onq s konq":

    Защо си мислиш, че Китай купува само от Русия? Ти за диверсификация на доставки на енергийни ресурси чувал ли си?

    Коментиран от #20, #22

  • 19 Барчо

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Георгиева":

    И на мен ми се иска, но в Европата Германия раздава картите. Само че тя е кукла на конци в пръстите на перчема зад океана. Германия е американска територия, защото там има цели 177 техни военни бази с над 100 ракети с ядрени бойни глави. Мекерето не си отваря устата без разрешение от кравария, та камо ли нещо да каже. Американските войници там са около 42 500, а германската армия наброява около 170 000. Това означава, че всеки четвърти войник в Германия е Американски.
  • 20 Барчо

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Коня на оня":

    Тая дума е мехур пълен с въздух, както и думата "демокрация". Китай купува с пълна сила откъдето и е изгодно и точка. Ако американците предлагат по-евтино, ще купуват от там.
  • 21 Не бъди сигурен

    5 0 Отговор
    Не е ли крайно време, след вмешателството на САЩ по целия свят. Без да са водили една война на тяхна територия. Но предизвикват войни и ходят по целия свят да рушат чужди къщи. След въвеждането на мита за Европа, Китай, санкциите срещу Русия и Изтока. Ами да вземе една голяма част от Света да изолира американците. Нищо да не купуват от тях. Да махнат военните им структори от държавите си. И ,както са потънали в заеми. Може и като нищо да фалират. Най - малкото ще го усетят много здраво. И ще си седнат на задниците, и няма да са такъв фактор. Докога ще ги търпи целият свят, не знам.
  • 22 onq s konq

    0 6 Отговор

    До коментар #18 от "Коня на оня":

    Не е въпросът дали Китай купува от Иран,А КОЛКО КУПУВА след като има сключени изгодни договори с Русия.И точно защото съм чувал за "диверсефикация" ще ти обясня простичко,че ако ПРИЕМЕМ ЧЕ НУЖДИТЕ ТИ СА 1-ЦА,то колкото повече източници имаш за снабдяване,толкова по-малко купуваш от всеки един от тях.От тук и обяснението ми,че ИРАН НЕ МОЖЕ ДА РАЗЧИТА НА КИТАЙ ДА МУ КОМПЕНСИРА АМЕРИКАНСКОТО ЕМБАРГО НА ПЕТРОЛА!А "американско ембарго" значи ЕМБАРГО НА ЦЕЛИЯ ЗАПАД + ПОДОПЕЧНИТЕ ДЪРЖАВИ ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ!
  • 23 Ивянов

    3 0 Отговор
    Абе тези хамери, защо си не е. м.? Те си правят бизнес и с рашкити и с персите, но другите забраняват. Дееба и гнусните копелдаци, дееба!
  • 24 Да да

    0 6 Отговор

    До коментар #12 от "Барчо":

    Нищо ли нямаш от УСА! От Уиндолс, Андроид или ИОС пишеш? Те са руски или турски! Браузърчета,гугълчета,фейсбамбуци,трИстаграм ! Ти си основен спонсор на УСА, а дори не го разбираш! Кой знае още колко неща имаш направени там,за които дори не подозираш! Купувайки си турски хладилник,взимаш и италианския компресор към него! Та е хубаво преди да напишеш нещо,да помислиш малко! То и японско нямяш сигурно,но вероятно камерата на телефона ти е Сони! Случайно да имаш уиски у вас? Кока или Пепси кола! Швепс! Капи! Правят се в България с продукти от Европа и САЩ! Познай и къде отиват парите от печалбата :ддддд На петрола не пише Мамаша Раша,ама паричките отиват там!

    Коментиран от #25

  • 25 ОлигУфрен

    4 0 Отговор

    До коментар #24 от "Да да":

    И това е много хубаво за България,така ли? Пък и с патос вече се плюнчи!

    Коментиран от #26

  • 26 Да да

    0 2 Отговор

    До коментар #25 от "ОлигУфрен":

    Смяташ ли че можем да създадем операционна система, конкурираща изброените! Колко държави са успели! Смяташ ли, че само ние пием Кола, Пепси, Капи, уиски! Ние имаме наша икономика и наш път на развитие! Да принизяваш най-развитата икономика в света, без дори да осъзнаваш колко много неща ползваш от нея и колко пари и даваш означава само едно - ти си олигУфрен ! А ако боготвориш държава която е с МРЗ 250 лв.значи си русофил, което е поне два пъти по зле! Извини ме са истината,дано не боли много!
  • 27 пак ли

    0 0 Отговор
    а у нас дизела 2.30 , а имаше го и за 1.50, преди две години, какво стана- лай кучка. С нашите мизерни заплати и 1лев е много. Къде е КЗК-крадливи ,злобни кучки.