Last news in Fakti

24 Юни, 2018 20:53 1 691 4

Иран: САЩ искат да излезем от ядрената сделка

  • иран-
  • сащ-
  • ядрена сделка-
  • позиция

САЩ се опитват да направят така, че Иран да излезе от ядреното споразумение. „Американците се опитват да провалят споразумението и да принудят Иран да излезе от него”, каза министърът на външните работи на страната Мохамед Джавад Зариф. По думите му, за постигане на тази цел САЩ упражняват психологически натиск, пропаганда и други действия, които вредят на Иран. „За САЩ това е стратегическа цел и ние осъзнаваме това, че няма излезем от сделката при определени обстоятелства. Това означава, че ние просто знаем целта на противника”, допълни той.

По-рано заместник-министърът на външните работи на Иран заяви, че Техеран в близките седмици може да излезе от споразумението. По думите му, Европа трябва да работи над това да убеди Иран, че желае договорът да бъде запазен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грантаджийче

    13 2 Отговор
    Това са еврейски номера.
  • 2 El comandantе

    12 2 Отговор
    Убий краварските слуги на мошетата и спаси света!!!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 onq s konq

    3 1 Отговор
    В Иранската "ядрена сделка" участват:Иран,Германия,Франция,Англия,САЩ,Русия и Китай.След напускането на САЩ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ СИ ОСТАВАТ,но Иран бурно протестира отсъствието на американците и заплашва да развали договора.Което на практика значи,че ОСТАНАЛИТЕ ИЗРЕДЕНИ ДЪРЖАВИ НЕ ЗНАЧАТ НИЩО ЗА ИРАН И СА ПРОСТО "ПЪЛНЕЖ"...което си е повече от обидно!Верно е че САЩ ВЕЧЕ НАЛОЖИХА ОТНОВО ПЕТРОЛНО ЕМБАРГО НА ИРАН,но това не значи че големи страни като Русия,Китай и изобщо ВСИЧКИ СТРАНИ ИЗВЪН ЕС НЕ МОГАТ ДА ТЪРГУВАТ С ИРАН!Изобщо иранска им работа...