Last news in Fakti

1 Юли, 2018 17:02 1 795 1

Паника заради отровена река

  • афганистан-
  • река-
  • отрова-
  • парван-
  • чаракар-
  • панджшир

Най-малко 110 афганистанци бяха хоспитализирани, след като пили вода от Панджшир

Паника заради отровена река - 1
Снимка: БТА/АР

Най-малко 110 афганистанци са били хоспитазилирани, след като пили вода от река в северната афганистанска провинция Парван, предаде АP.

Директорът на централната болница в град Чаракар, който е провинциален център, каза, че пациентите се оплаквали от гадене и главоболие. Той уточни, че все още не е ясно какво е довело до това тяхно състояние.

След проверка обаче местните власти са установили, че отравяне на водите на реката не е имало.

Проверките включвали проби, взети от водата в реката и кръвни проби на приетите за лечение хора.

Повечето от приетите за лечение били ученици от две училища, едното девическо, а другото мъжко. Децата се оплаквали от световъртеж и от гадене и твърдели, че са били отровени. Те обаче не повръщали, нито имали диария, което е типично за подобни отравяния.

Накрая местните власти констатирали, че става дума за слух за отравяне на водите на река Панджшир, които били препредадени от местни молли и накрая се стигнало до колективна психоза.

В крайна сметка всички приети с оплаквания пациенти били изписани. Започнало е разследване кой е разпространил първо слуха за отровените речни води.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    2 1 Отговор
    Ето Ви типичен пример за психоза под незнайно въздействие.
    Представете си истинско въздействие на психотропни вещества !!!
Новини по държави: