Last news in Fakti

2 Юли, 2018 07:08 4 297 23

Американски генерал предрича космическа война с Русия

  • сащ-
  • русия-
  • китай-
  • война-
  • генерал-
  • космическа-
  • оръжия

Американците работят над свое оръжие

Американски генерал предрича космическа война с Русия - 1
Снимка: Shutterstock

Американците трябва да се подготвят в близко бъдеще да водят войни на околоземна орбита, заявил публично шефът на Разузнавателното управление на Пентагона генерал-лейтенант Робърт Ешли, цитиран от британския таблоид „Дейли мейл“.

Говорейки на конференция във Вашингтон, генералът посочил Москва и Пекин като „конкуренти”. Според него те създават средства за „прехват на спътници от Земята и в космоса”. „Тази технология се разработва точно сега. Тя ще се появи в най-близко бъдеще” – уверил Ешли присъстващите.

Откровеното изявление на генерала е очевиден показател, че Русия и Китай активно се опитват „да използват космоса за военни цели”. Те наричат апаратите, над които работят „експериментални” спътници, но Ешли дал ясно да се разбере, че става дума за създаване на оръжие.

Русия и Китай не потвърждават, че разработват програма за водене на война в космоса, но имат „необичайно поведение”. Например през септември 2014 г., няколко месеца след извеждане в орбита, руският спътник „Олимп-К” извършил поредица от „странни маневри”. Година след това наблюдатели съобщават за три аналогични случая с „високо мобилни” космически апарата на Москва, твърди изданието.

САЩ обаче не възнамеряват самодоволно да наблюдават „страшните космически програми на съперничещите държави”. Американците работят над свое оръжие, включително орбитална летяща лаборатория Х-37В, която вече преминава изпитания. Освен това те вече разработват свръхзвукова ракета Х-51А за поразяване на обекти в Космоса, пише Блиц.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Въпрос

    57 5 Отговор
    А сега...как така-според амерските подлоги,Русия е в 19 век-нито технологии,нито индустрия..А пък тоя американски генерал го е страх от някакъв руски спътник-който прави странни маневри...Та на кой сега да вярваме???
  • 2 Ракетата

    35 3 Отговор
    Америте са обречени!!!
  • 3 onq s konq

    11 8 Отговор
    Заглавието е фатално съкратен отрязък от пълния изказ на генерала.Верно че САМО ТАКА ПРЕДПОЛАГАМ,но логиката на съвремието диктува,че Войната в космоса ще бъде единствено ПРЕЛЮДИЯ КЪМ ВОЙНАТА НА ЗЕМЯТА.Защото какъв е смисъла да избодеш очите /космическите/ на противника,ако няма да го нападаш реално?
  • 4 соросоидни кърлежи

    40 3 Отговор
    това не са истински ракети..няма такова нещо генерале, спи спокойно, не четеш ли български коментари за нивото на руската техника, а би трябвало..и ако ги слушаш досега да си забил американското знаме върху Кремъл, както го мислеха преди вас Наполеон,Хитлер и др. идиоти..
  • 5 СссереМ

    3 47 Отговор
    За разлика от Китай и Русия САЩ имат и мъзможноста и средствата да направят такова оръжие и то много по бързо и ефективно.

    Коментиран от #11

  • 6 Точи и Меси

    31 3 Отговор
    Путин качва 100 атомни заряда в орбита. Ще висят над главите на американците - байпас на "ракетния щит"...
    Руският президент Владимир Путин е замислил шокиращ отговор на американските провокации с "противоракетния щит".


    100 ядрени заряда ще бъдат разположени на геостационарна орбита (36 хил.км.) точно над територията на САЩ.


    В случай на необходимост, тези бомби ще се изсипят буквално "от небето" върху американските градове, и нито "противоракетния щит", нито местните ракети "Пейтриът" ще могат да ги прихванат.


    Решението е изключително евтино, сравнено с десетките милиарди, които САЩ изливат, за да градят радарни станции и ракетни установки по целия свят, та дори из моретата.

    Коментиран от #7, #9

  • 7 Сссерем

    3 23 Отговор

    До коментар #6 от "Точи и Меси":

    Пак са ви пускали анимационни филмчета на позитано.
  • 8 Аааа

    25 1 Отговор
    Е нали според някои наши " експерти " Русия била треторазрядна страна ?

    Коментиран от #16

  • 9 Гост

    4 17 Отговор

    До коментар #6 от "Точи и Меси":

    Явно си много неук щом си мислиш, че когато нещо е в околоземна орбита, може ей така да го пуснеш. В атмосферата се влиза по балистична крива. И вероятноста ракета да изгори в амосферата е 100 %. Само русофилски мозък може да роди такива идиотщини.

    Коментиран от #12

  • 10 Турция вън от Европа

    17 1 Отговор
    Американският генерал може да очаква един шпек в задната част на торса си.
  • 11 ****

    9 0 Отговор

    До коментар #5 от "СссереМ":

    И как да не ти повярва човек,само колко си убедителен,сигурно те ползват за консултат в сащ и си много на вътре в нещата ?
  • 12 А стига бе

    10 1 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    А пък ти си гай-големият експерт...що тогава не изгарят спътници и ракети??? Или викаш-те минават през дупки в тази същата атмосфера..?? Я сега ни отвори очите бе космонафте...
  • 13 Райчо циганина

    6 2 Отговор
    Унищожихте земята с вашите ядренни опити, сега остава да унищожите и космоса ,,,,Бъдете проклети ,,,
  • 14 Столтенберг

    3 3 Отговор
    Леле каква статия направо ще падна

    Ракетата Х-51А WaveRider е хиперзвукова противокорабна ракета . Движи се със скорост 5 417 км/ч , но няма нищо общо с Космоса. И изпитанията и са приключили ,тя е вече на въоръжение.

    Безпилотната мини совалка Х-37В вече 4та мисия изпълнява ,и в момента е на орбита
  • 15 Иоуееееее

    3 1 Отговор
    Не лоша идея.
    Като им е зор да се млатят да го правят извън планетата.
    Може и филмче да снимат, като ако има и стриим на живо ще е още по добре. :)
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Гост

    3 3 Отговор
    Е руснаците въобще знаят ли как да излезнат в космоса,че чак да водят и война ?!

    Коментиран от #19

  • 19 Бай хой

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "Гост":

    Кой е първият човек летял в космическото пространство? На кого плащат сащисаните за да им изведе астронавтите в онолоземна орбита и да ги върне обратно на землята? Ммммм. Мноу си неподготвен. Който няма технологии и знания плаща на можетите.

    Коментиран от #20

  • 20 ссдд

    0 1 Отговор

    До коментар #19 от "Бай хой":

    Не преписвай успехите на СССР на руските неможачи.От както падна съюза ,русия безспорно не участва в космически мисии ,освен да изстрелва сателити и да ходи до МКС ! В момента САЩ отговарят за всичко на космическа основа ,а другата държава е Китай.Руснаците немогат да си позволят нищо ,което е свързано с изследване на космоса.
  • 21 МЪРА

    2 0 Отговор
    ЩЕ ИМА ДА ДИШАТ ПРАХТА НА РУСИЯ И КИТАЙ.САЩ ДОРИ НЯМАТ РАКЕТИ ВСЕ ОЩЕ ЗА ИЗВЕЖДАНЕ НА ХОРА В КОСМОСА А ОТ ГОДИНИ СЕ УСЛАНЯТ И ПЛАЩАТ НА РУСИЯ.
  • 22 Християнин

    0 0 Отговор
    Космически войни, ще има. Друг е въпроса, кога ще се случат. В началото тези войни са само в романите, но именно ПОПУЛЯРНОСТТА на този род литература гарантира нейното реализиране. В случая можем да заключим, че фантастичната литература е предвестник на реалността. Иначе казано "ако човчеството копнее да паразитира и на Марс, това ще се случи - неизбежно е".
  • 23 незнайко

    1 0 Отговор
    САМО ЗА ВОЙНИ МИСЛЯТ В САЩ !!! То подземна, подводна сега космическа !!! НЕ МОЖЕ ЛИ БЕЗ ВОЙНИ ???