Last news in Fakti

3 Юли, 2018 10:55 1 423 1

Атентатор планирал кървав ужас в САЩ

  • фбр-
  • атентатор-
  • сащ

Той е готвил атентат в Кливланд

Атентатор планирал кървав ужас в САЩ - 1
Снимка: Shutterstock

Властите в САЩ са арестували мъж, за който се смята, че е опитал да подпомогне терористична групировка за извършването на бомбено нападение в Кливланд, съобщи „Вашингтон Поуст“.

Нападението е трябвало да бъде извършено в Кливланд. То е било планирано за 4-ти юли.

От ФБР обявиха, че атаката е била подготвяна от терористичната групировка „Ал Кайда“. Терористите са искали да взривят кола – бомба в центъра на града. Там ще се проведат тържествата за отбелязването на националния празник на САЩ.

Арестуваният се казва Демтриъс Натаниъл Питс. За него се знае, че е на 48 години и че вероятно е бил радикализиран в САЩ.

Той се е срещал с човек, който е смятал за член на „Ал Кайда“ и е искал подкрепа за подготовката за атентата. Представителят обаче е бил агент на ФБР.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 американски бизнес

    3 3 Отговор
    Постановка за отчитане на "дейност" и отпускане на пари за"борба с тероризма" ? Ква ал кайда кви 5 лева ?