Last news in Fakti

2 Юли, 2018 09:19 7 850 41

Русия тества кинжали, 10 пъти по-бързи от звука

  • русия-
  • ракети-
  • кинжал-
  • тества-
  • звук-
  • хиперзвукови

Ракетите могат да преодолеят всякакви отбрани

Русия тества кинжали, 10 пъти по-бързи от звука - 1
Снимка: Shutterstock

Русия изпитва хиперзвуковите ракети „Кинжал“ на бомбардировачи Ту-22М3, предаде руската агенция ТАСС. Хиперзвукови ракети от най-новия комплекс „Кинжал“ ще бъдат тествани на бомбардировач Tу-22M3 на далечни разстояния, каза източник от руския отбранителен промишлен комплекс за агенцията.

„Кинжал" ще бъде тествана на Ту-22М3 ", каза той, добавяйки, че няколко хиперзвукови ракети ще бъдат тествани на един бомбардировач. Източникът не е посочил датите на тестовете.

За пръв път руският президент Владимир Путин обяви комплекса „Кинжал" през март 2018 година. Ракетата на комплекса лети със скорост 10 пъти по-бърза от звука и е в състояние да преодолее всички съществуващи и бъдещи системи за противоракетна отбрана. „Кинжал" включва изтребител Миг-31К , способен да носи само една свръхзвукова ракета.

Tу-22M3 е свръхзвуков бомбардировач-ракетоносец, предназначен да унищожи земни и морски цели. Той е приет на въоръжение през 1989 година. Бяха произведени общо 500 самолета Ту-22М с различни модификации. В ход е работа на нова версия на самолета - Tу-22M3M (през август ще се извърши първия полет), предаде „Фокус“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тъжно соросче

    68 11 Отговор
    Е ся га са оплача на чичко Шорош...
  • 2 Kcaniba

    18 82 Отговор
    Империята на злото!
  • 3 българче

    86 16 Отговор
    Браво на братушките. Ама имат технологии, а не - като фалиралата гладна задокеанска кочина от третия свят, която една ограда не може да направи, щото няма нито пари, нито технологии.

    Коментиран от #17, #25

  • 4 no name no face no number

    17 30 Отговор
    Браво Русия за това супер, но се надявам да върнете пенсионната възраст не добре да се вдига не всеки може да работи като президент над 50 е тежко

    Коментиран от #5, #29

  • 5 Мария

    31 6 Отговор

    До коментар #4 от "no name no face no number":

    Напротив, не трябва да я връщат. Пенсионната възраст е малка. Вярно е, че над 50 години има проблеми със здравето масово, но не може да не се работи.
  • 6 ****

    45 12 Отговор
    Много жалко,че пак сме от грешната страна,пак сме заложили на куция кон.

    Коментиран от #9, #12

  • 7 697

    39 4 Отговор
    Американците ще се предадат само четейки новините!
  • 8 гост

    19 59 Отговор
    На руснаците само пиене , оръжия и войни са им в болните глави ...

    Коментиран от #31, #40

  • 9 хляб и амфети

    22 37 Отговор

    До коментар #6 от "****":

    Да, ако бяхме заложили на "правилната" страна, сега щеше да ми ядеш кинжала!
    Готов си за С.Корея момче, заминавай да се радваш на ядрените ракети, може да няма за ядене, ама важното е да имаме кижали да громим империализма.

    Коментиран от #13

  • 10 Да да

    12 22 Отговор
    Да си беден не е проблем, но да работиш до 60-65 год.е голям проблем! Или пенсиите в пРосия са по-големи от заплатите!
  • 11 Бесен пес

    19 7 Отговор
    Тества се дали Ту 22М може да пусне ракетата .. А не самата ракета, защото и трябва огромна скорост и височина за да се изтреля ... Пак не сте разбрали от Факти ..
  • 12 Ристе

    18 35 Отговор

    До коментар #6 от "****":

    45 години на грешната страна бяхме, помним всички мизерията. А на теб като не ти харесва хващай самолета и в донбас или в сирия да се биеш за родину и за сталину, а после на топло в сибир.

    Коментиран от #15, #26

  • 13 ****

    34 9 Отговор

    До коментар #9 от "хляб и амфети":

    На тебе кинжалите ли са ти проблема,а кой разполага с милиарди военен бюджет,сащ е умираща страна и с всеки изминал ден тя затъва,и задлъжнява все повече,аз говоря най вече, че трябва да се зближим с Русия,и да гледаме все повече към азиятските позари и икономика,а не към страни със затихващи функции.

    Коментиран от #19, #27, #28

  • 14 СссереМ

    12 26 Отговор
    Който няма се хвали,а който разполага си трае,тия бушмени се спукаха от хвалби.

    Коментиран от #16

  • 15 хахаха

    40 7 Отговор

    До коментар #12 от "Ристе":

    по голама мизерия от досегашните 28 години България не помни в цялата си история.Разруха, мизерия ,наполовина население в резултат на геноцид.Сащ помогнаха на БГ като за 28 години изпратиха един кораб с мухлясала царевиа щото те друга и нямат.Айде бЕгай в гетото с дървените бараки зад океана.
  • 16 ****

    19 4 Отговор

    До коментар #14 от "СссереМ":

    Ами,че похвали се и ти де кой ти пречи,но и твойта не е лесна,с какво да се похвалиш ?
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Столтенберг

    14 22 Отговор
    Пълни глупости . Ракетата Кинжал е ракета Искендер преработена за изстрелване от въздуха. Тя развива хипер звукова скорост само за 4 сек . от полета си, след което се връща на свръх звукова. За да е действително хипер звукова и трябва правопоточен реактивен двигател и да потдържа хипер звуковата скорост в 3/4 от времето на полета. Нещо като изтребителя от 5то поколение Су 57 -уж е 5то ама всъщност е 4то
    Такава скорост от 10 Mach тя не достига в нито един момент , това е такава глупост ,все едно дете 5 годишно го е писало.

    Коментиран от #20

  • 19 СссереМ

    9 23 Отговор

    До коментар #13 от "****":

    САЩ не знам колко са умиращи ама налагат САНКЦИИ и джуджетата се съобразяват с тях.Обади ми се когато ботокса наложи санкции и някой му се върже,сега ти кажи кой е на смъртния си одър?

    Коментиран от #21, #24

  • 20 ОлигУфрен

    20 5 Отговор

    До коментар #18 от "Столтенберг":

    Командирът на Стратегическото командване на въоръжените сили на САЩ Джон Хайтън не потвърди дали Съединените щати имат доказателства за наличието на "непобедимата" руска хиперзвукова ракета, но заяви, че американската армия е наблюдавала изпитанията на хиперзвукови ракети, проведени от Русия и Китай.
    "Не мога да ви дам подробности за средствата, които използвахме за наблюдение, или техническа информация за възможностите на тези ракети. Но мога да ви кажа, че видяхме и Русия, и Китай да тестват хиперзвуковите си ракети", отбеляза генерал Джон Хайтън.
    Хайде сега да го обясниш и да американците, че и те нещо не вдяват!

    Коментиран от #22

  • 21 ...

    17 6 Отговор

    До коментар #19 от "СссереМ":

    Май забрави за Турция какви дрифтове прави преди 2-3 години да върне руснаците
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 ОлигУфрен

    13 3 Отговор

    До коментар #22 от "Столтенберг":

    Абе чета аз ама си хапе, защото сериозните чужди сайтове на тази тема за пълните си статии искат абонамент, във валута! Знам, че на рашъните разработката е на базата на Искендера, знам че видеото, което пуснаха има разминаване на бордови номер на самолета... много работи знам аз! Ама и твоя пост е еднопосочен! Хайде сега тичкай да обясняваш на комшиите, какво да четат, не на мен!
  • 24 РЖД

    23 5 Отговор

    До коментар #19 от "СссереМ":

    Краварите искаха да бойкотират,,Сев.поток-2,,но Мркел ги отряза..Тереза призоваваше за бойкоточок на Мондиала-2018 год.в Россия,Потрошенко искаше да бойкотира Кримския мост,нещо не се получава с тез бойкоти..а сега кой ще бойкотира,,Кинжалите,,..серсемичок и сие.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Готин ама не съвсем

    19 8 Отговор

    До коментар #12 от "Ристе":

    Я пак за 45 годишната мизерия???
    Не твърдя, че всичко бе прекрасно. Както всеки строй си имаше недостатъци и привилегировани хора, но бяха с пъти по-малко, от сега!!
    Имахме над 800 реактивни самолета, сега имаме 3 и то руски!
    Всеки можеше да иде на море или планина, за 20-30 дена!
    А сега си мечтая от 5 години, да ми остане един свободен ден, та да ида за риба, щот трябва да се внасят осигуровки и хранят циганчета. Гонехме 9 милионният българин, а сега сме под 3 милиона, защото циганите са 1,5 милиона, турците 2,5 милиона, а официалната статистика каза, че България в момента е под 7 милиона, сиреч и 6 милиона са много на тази територия!
    И вече 30 години, глозгате от построеното в онази "мизерия", режете го на скрап и претопявате, обезлюдявате региони, гоните хората от държавата, а все свършване няма! Та голяма "мизерия" е било!
  • 27 гост

    11 6 Отговор

    До коментар #13 от "****":

    "Зближим" , 'азиЯтски" ...Прекалено неграмотен русофил си и за каква грешна страна говориш въобще ? За теб ,ако една бедна,мизерстваща и недоразвита комунистическа дупка като русия е правилната страна ,можеш спокойно да си хванеш чукалата и да заминеш към рашка.България и българите искат да бъдат с развития свят ,а не с някакви изостанали дупки като руската кочина.Панимаеш ?

    Коментиран от #32

  • 28 фак оф рашъ

    6 8 Отговор

    До коментар #13 от "****":

    45 години русия ни опъваше постоянно, толкова се бяхме сближили, е за тия години отидоха 4 декара, продуцента ми тргна да вика лекаря.
    4 милиона българи си отидоха, безвъзвартно, мизерия, немотия и до днес ВАЛУТЕН БОРД, прочети, кое какво е и не приказвай глупости!
    Иска се четене, не да слушаш само пропагандата, ами да си размърдаш мозъчните клетки, в книгите е истината и в приказките на умните хора, как ще ги познаеш, ами по делата, по пълни хладилник и щастливото семейство!
    Да ти пикам да кинжалите и на ракетите, сдуханяци са твоите руснаци, алкажи прости.

    Коментиран от #33, #35

  • 29 Знаещ

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "no name no face no number":

    В Германия е много по-висока. Руснаците се опитват до 10 години да я приближат до германската.
  • 30 А дали

    1 4 Отговор
    ...да преодолее всички съществуващи и бъдещи системи за...
    Това "и бъдещи" направо чупи тъпомера.
    Можеш ли да спреш технологичното развитие на противника ?
  • 31 Мммм

    5 5 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Ами като са ги обградили от всякъде нагли и злобни американци под егидата НАТО как няма да мислят за оръжия да се защитават. Ти гостенино ако те обкръжат 4-5 агресивни люде за жени и развлечения ли ще мислиш а? Ама иначе трябва да се плюе и пишат глупости.
  • 32 Мммм

    5 3 Отговор

    До коментар #27 от "гост":

    Гостенино погледай малко от коментарите около световното със футболните запалянковци от цял Свят и тогава пиши за "мизерна комунистическа дупка". Мизерна дупка имаш в собственият си мозък, че пишеш не истини.

    Коментиран от #34

  • 33 Мммм

    5 4 Отговор

    До коментар #28 от "фак оф рашъ":

    Валутен борд и обезлюдяване и другите,които си написал са все по време на любимата ти "демокрация", а не по време на добрите ни отношения с тогавашният СССР, време в което нямаше безработни,неграмотни,бедни и гладни както сега обезлюдяване, простотия,кражби в големи мащаби и т.н. и народа все по-беден и по-беден откогато и да било изключае шепа хора.
  • 34 гост

    6 7 Отговор

    До коментар #32 от "Мммм":

    Какво световно бе наглец.Това световно е може би най-безинстересното до момента.Дори няма зрителски интерес,хората се отказаха да пътуват до руската дупка,а стадионите дори немгоат да се напълнят.Какво да гледаш на рашка ? Комунистически постройки ,неподържани градове с обрясли шубраци навсякъде.Общо взето картинка като тук.
  • 35 РЖД

    3 5 Отговор

    До коментар #28 от "фак оф рашъ":

    Тоз голям паранойк..россия му виновна що му празен хладилника,а не помни кога викаше,,кой не скача е червен,,и пееше..45 години-стигат,времето е наше,абе само плачете..россия виновна що ни е освободила от турско..нема освобождение,нема съединение,россия виновна що си бил на страната на германците..още малко и ще пропееш 75 години..стигат.

    Коментиран от #36

  • 36 Крокодила Гена

    3 5 Отговор

    До коментар #35 от "РЖД":

    Освен че си ограничен, ами си и прос!!! Ако си зададеш въпроса:Зощо след като печелят руско турската война и стигат до Истанбул връщат българската граница до Стара планина.Понеже си неук аз ще ти кажа.Русия е интересува земята под р. Дунав (задунайските територии)Ако много милеят за нас и християнството виж сега с кого са:Турция иран Сирия Ирак все християни.Ревеш са социализма ама пак се замисли,( ако имаш с какво) Коя соц държава беше добре?

    Коментиран от #37

  • 37 РЖД

    6 1 Отговор

    До коментар #36 от "Крокодила Гена":

    И тоз на илачи,ако не беше дедо Иван да те освободи..днес да си резняк,ако не си такъв де..щеше да пееш мюмюнски песни..да не мислиш че ингелизите и франките щеха да те освободът,да ама не, те взеха страната на башибозуците,на османлиите им требваха още 10-15 год.след 1878..и край на християнството, и запомни като оздравееш че без освобождение нема кво..съединение.

    Коментиран от #38

  • 38 Крокодила Гена

    3 2 Отговор

    До коментар #37 от "РЖД":

    Единствен който безкористно е тръгнал да ни защитава като християни е Владислав и е загинал във Варна.(Владислав Варненчик). Турците изклаха над един милион християни (арменци) под носа на Русия и никой не си мръдна пръста. Чети малко повече Другарю
  • 39 Необятна Земя

    5 3 Отговор
    Руснаците си пазят територията а не като нас продажници и предатели!
  • 40 Да, да

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Друго си е само дрога, проститутки ,коли и кинти като американците...
  • 41 simonm

    0 0 Отговор
    Интересно Каруца въоръжена с кинжал
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания