3 Юли, 2018 14:52 1 597 2

Арестуваха премиер на Малайзия

  • малайзия-
  • премиер-
  • наджиб разак

Наджиб Резак е обвинен в присвояване на средства

Арестуваха премиер на Малайзия - 1
Снимка: БТА/AP

Бившият премиер на Малйзия Наджиб Разак е бил арестуван, съобщи РИА Новости.

Наджиб е обвинен в присвояването на $ 700 млн. от държавния фонд за развитие. Фондът е създаден от самия премиер преди десетилетие. От него са изчезнали милиарди долари.

През последните седмици са били извършени обиски в имоти, свързани с Разак. В тях са били открити луксозни стоки и пари в брой на стойност $ 273 млн.

Бившият премиер винаги е отричал обвиненията в корупция, като беше оправдан от съда, докато беше на власт, но срещу него има обвинения и от няколко други страни.

Самият Наджиб започна план за преустройството на Куала Лумпур, но той беше съпроводен от множество данни за присвояване на средства.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    4 0 Отговор
    Ех, мечти...
  • 2 бббббб

    4 0 Отговор
    Кога и тук?!?!?