Last news in Fakti

3 Юли, 2018 19:29 9 028 29

САЩ нанасят страшен удар по Иран

  • иран-
  • сащ-
  • мерки-
  • санкции-
  • петрол-
  • удар-
  • жесток-
  • брайън хук

Вашингтон иска подкрепа и от своите партньори

САЩ нанасят страшен удар по Иран - 1
Снимка: Shutterstock

Администрацията на американския президент Доналд Тръмп „няма да се поколебае“ да накаже всяка една чуждестранна компания, която не спазва санкциите на САЩ срещу Иран, които ще бъдат наложени скоро, предаде „Политико“.

Изданието цитира високопоставен източник от Държавния департамент. Брайън Хук, директор на отдела по политическо планиране, заяви, че Вашингтон очаква от дългогодишните си европейски партньори да последват техния пример.

САЩ готвят страшни икономически санкции срещу Техеран, изразяващи се в удар срещу иранския енергиен сектор. Мишена на американците е и иранската централна банка, както и търговията със злато. Президентът Тръмп изтегли страната си от ядреното споразумение с Иран, подписано през 2015 година.

Президентът го описа като огромна грешка. САЩ планират да нанесат жесток удар по Иран, който ще сведе петролните приходи на страната до „нула“. Брайън Хук каза, че има достатъчно глобален резервен капацитет за производството на петрол и новите мерки няма да се отразят пагубно на световните пазари.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да се вземе предвид че

    101 8 Отговор
    Тия САЩисаните страшно упорито продължават да режат клона на който седят.

    Коментиран от #9

  • 2 Hhhhhhh

    96 5 Отговор
    ТРЪмп какъв се явява като императора на света? Далеч е от тази титла.
  • 3 любопитен

    70 5 Отговор
    Щооо, кво напавиха иранците пак?
  • 4 Терминатор

    79 8 Отговор
    Дай боже няколко държави да се сабират
    и никога повече да не чуваме за САЩ...

    Коментиран от #6

  • 5 зулус

    78 3 Отговор
    Санкциите са на САЩ да си ги спазват те...аз нямам нищо против да купувам евтино гориво и злато...и откъде накъде някой ще ми казва с кого да търгувам след като не съм подписвал никакви споразумения
  • 6 зулус

    59 7 Отговор

    До коментар #4 от "Терминатор":

    ами крайно време е руснаците като ни освободиха нас -сега да освободят индианците от американско робство и да върнат територията на истинските собственици...

    Коментиран от #11

  • 7 Аятолах Хомейни

    49 5 Отговор
    Световния терорист саш требва да бъде заличен извънземните дето дърпат куклата на конци наречена американски президент също
  • 8 Иван

    49 4 Отговор
    Не е проблемът в ядреното споразумение с Иран, просто иранците не позволяват на САЩ и Израел да смачкат силите на Асад. Това е ответната реакция, за да бъде принуден Иран да се свие обратно отвъд Багдад, вместо да подпомага сирийската държава с оръжие, бойци и парични средства. Друг страдащ от иранското възмогване е Саудитска Арабия, за която Иран е регионален съперник за надмощие в един нажежен от пари, ресурси и страсти ареал на света. Саудитска Арабия е също дългогодишен американски съюзник.
  • 9 Да да

    7 38 Отговор

    До коментар #1 от "да се вземе предвид че":

    Понеже съм адкси тъпо парче,били обяснил как точно американците си режат клона,налагайки санкции на Иран и осигурявяйки петрол от САЩ и Саудитска Арабия,който да покрие спада,че и на добра цена се търгува! Ако не обясниш добре,вероятно не съм аз адски тъпото парче!

    Коментиран от #10, #15

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ссссс

    6 52 Отговор

    До коментар #6 от "зулус":

    Пак ли искаш да станеш комунистически роб бе ,социалист смешен ? Айде чакаме да видим как ще стане това.Руснаците с тяхната допотопна военна техника от миналия век няма как да се изправят срещу САЩ ,при положение ,че американците имат най-силната и модернизирана армия за всички времена.Да не говорим ,че САЩ е единствената държава на чиято територия е невъзможно да се води война.Единствения шанс на руснаците е с ядрени оръжия ,но тогава всичко приключва за всеки.

    Коментиран от #12, #14

  • 12 Бесен

    15 3 Отговор

    До коментар #11 от "ссссс":

    ПЕДЕРУНГЕЛИ.
  • 13 Морук

    29 3 Отговор
    От ден на ден се убеждавам че тоз вече наистина се дрогира,скоро сигурно вече ше иска като застане американец пред вас да заставаме мирно или да им лижем задниците,дано по погрешка да си детонират ядрените бомби върху главите си че да миряса най накрая този откачен заради тях свят
  • 14 Маркс

    10 1 Отговор

    До коментар #11 от "ссссс":

    Това последното дето го казваш е достатъчно.
  • 15 Бах

    16 7 Отговор

    До коментар #9 от "Да да":

    Ами както казваш че си адскси тъп.То е ясно.Клонът на който седят е подострен добре и е в миризливия ти задник.Не знам защо питате за такива неща,олигофрени загубени!
  • 16 Иванов

    23 3 Отговор
    Този път Хамерика ще удари на камък. ЕС няма да изпусне петрол бадева заради един самозабравил се морук, който и начисли мита. Тръмп може да се такова отзад, пфу!
  • 17 Дядо Благоев

    12 2 Отговор
    Освен ругатни и лични нападки тук не прочетох един разумен коментар по темата.

    Коментиран от #18, #20

  • 18 Бах

    26 5 Отговор

    До коментар #17 от "Дядо Благоев":

    Как да не сме озлобени , като сороси от вида на Ричард Ран и Българские им приятели направиха държавата ни оглозгана рибена кост.А...
  • 19 onq s konq

    5 26 Отговор
    "Иран намери начин да прецака САЩ чрез износ но петрол от частни компании"-това е статия от оня ден.Написах че е глупаво,ЗАЩОТО ЩАТИТЕ САНКЦИОНИРАТ НАРЕД ТОЧНО КОМПАНИИТЕ ОСЪЩЕСТВЯВАЩИ ИЗНОСА И ГЛЕДАТ НА МОНИТОРА СПЪТНИКОВИ СНИМКИ НА ВСЕКИ НА ДВИЖЕНИЕТО НА ТАНКЕР ПО СВЕТА!И за истината която написах,получих 10 МИНУСА И 1 ПЛЮС:)Пък то се оказа че съм написал ИСТИНСКАТА ИСТИНА,а минусите са ми написани ЗАКОНОМЕРНО ОТ БЕЗПОМОЩНА ЗЛОБА!Аре хаирлията на амер. санкции,а русофилите...да си знаят мястото в ъгъла:)

    Коментиран от #21

  • 20 Морук

    11 1 Отговор

    До коментар #17 от "Дядо Благоев":

    Ми то затова са новините и сайтовете бе дедо едните говорят глупости,другите ги пишат ний ги четем и коментираме "плюеме си на воля"демек управниците да видят общественото мнение,дето са вика ти за какъв разум пишеш,абе прост народ велика държава
  • 21 По доставката

    17 2 Отговор

    До коментар #19 от "onq s konq":

    Теб какво те топлят американски санкции!!
    Просто за спорта само САЩ...
    Що не си гледаш живота,панелката, цените на живота в България....това са по сериозни неща от Иран-сащ, където няма как да си наясно с игрите им.Герб 10 г. създаде освен бедност и злобни олигофрени за което и народен съд е малко.

    Коментиран от #24

  • 22 да си кажем истината

    14 2 Отговор
    Значи САШ натискаха Иран за ядреното споразумение. Фарситата го подписаха и го спазваха. Сега на Перчема му скимнало, че точно това споразумение не му е на кеф, излиза от него и налага санкции на изрядната страна! И козяшките соросоидни подлоги мълчат, като тутки по този факт, и продължават да си лижат вимето на мъжката крава!
  • 23 Иран вече беше там

    6 3 Отговор
    Завой към Русия и Китай от страна на Иран. Този мач вече сме го гледали.
  • 24 Да да

    0 5 Отговор

    До коментар #21 от "По доставката":

    Гледам преди ГЕРБ ,БСП,ДПС,Царя все интелекти създаваха! И странно как толкова интелигентен народ гласува за ГЕРБ! Да се чуди човек, що не си избрахме три пъти Царя,Станишката,Орешака,Виденов,Костов! Ся ако беше Виденов,щеше да се създават само Нобелови лауреати и Курни нямаше да се натиска с външен такъв !

    Коментиран от #25

  • 25 Готин ама не съвсем

    9 1 Отговор

    До коментар #24 от "Да да":

    А що не се замислиш, какво натвориха, тези преди Виденов, та се стигна до там???
    Не може фашистите на Ф. Димитров, да обявят най-големия пазар за България, Русия, за враг номер едно! Да съсипят цялата икономика, да унищожат селското стопанство, да хвърлят България в бездната и след това няКОЙ друг да им е виновен!
    А какво натвори предателя Костов след това?? Приватизира 20 милиарда, от които трябваше да влязат в хазната 2 милиарда, а не са влезли и 200 милиона! Всичките разпродадени и нарязани обекти! Ако бяха дадени на случайни хора по улиците, със сигурност щяха да вкарат повече пари в хазната и много от тях щяха все още да работят!
  • 26 Няма

    4 2 Отговор
    Историята казва еврейте командват света от край време .Всичко друго е измислица като американци , англичани , руснаци и така нататака.В историята всичко пише че те искат да владеят света.
  • 27 Тръмп

    1 6 Отговор
    Ч Е С Т И Т    Р О Ж Д Е Н      Д  Е  Н  
      С А Щ
    ЧЕСТИТ ЧЕТВЪРТИ ЮЛИ !
    ВЕЛИКА ДАТА,  СКЪПОЦЕНЕН КАМЪК
    В КОРОНАТА НА
    ЦИВИЛИЗАЦИЯТА
  • 28 ТеооГеоо

    4 2 Отговор
    Американочифутски фашизъм ...Какво ли трябва да очакваме още?
  • 29 и не беше

    3 1 Отговор
    преди санкциите над 100 млрд $ ирански активи блокирани?Изтеглиха си парите и ''умният'' бизнес перчем пак ще им слага санкции?!?Те пак ще продължат да си продават на Китай,но вече няма онзи паричен ресурс в западни банки,като залог....