5 Юли, 2018 09:29 1 149 1

Санкциите на САЩ срещу Иран са престъпление

  • иран-
  • хасан рохани-
  • сащ

Хасан Рохани призова Европа да се застъпи за страната му

Санкциите на САЩ срещу Иран са цяло престъпление. Това заяви иранският президент Хасан Рохани, цитиран от ТАСС.

Той призова Европа да се противопостави на политиката на американския президент Доналд Тръмп срещу Иран. Тръмп вече изведе САЩ от споразумението за ядрената програма на Иран.

Европейските държави вече се противопоставиха на това решение. Те все още се опитват да запазят договора.

„Иран ще преживее и тези американски санкции, както е преживявал и други в миналото. Това правителство на САЩ няма да е на власт за винаги. Историята обаче ще съди други държави, въз основа на сегашните им действия. Трябва да се действа по въпроса“, заяви Рохани.

Той добави, че страната му не се притеснява от заплахите за ограничаване на нейния износ на петрол. Според него САЩ не са помислили за последствията за собствената си икономика.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.