8 Юли, 2018 19:10 6 335 20

Разкрития за далавери на Цветан Василев в Сърбия

  • сърбия-
  • разкрития-
  • цветан василев

Скандални разкрития на сръбско издание

От седмица насам най-тиражният сръбски вестник „Blic“ публикува серия от материали, разкриващи факти за престъпната дейност на Цветан Василев на територията на Сърбия, пише Блиц.

След като първо стана ясно, че от началото на тази година сръбската прокуратура разследва Василев заради опита му да фалира с фалшив дълг сръбската фабрика за стъкло в гр. Парачин, се оказва, че в най-скоро време може да му бъде повдигнато обвинение. В статия от събота „Blic” прави нови разкрития, цитирайки близък приятел на банкера-беглец.

Според този източник, когато Василев е дошъл в Сърбия през 2014г., съветникът на тогавашния президент Томислав Николич – Предраг Микич, му е съдействал, за да получи закрила. Въпреки че и досега се укрива от българското правосъдие, което го издирва заради фалита на КТБ, оказва се, че в Сърбия също има съмнения за неговата дейност. . Твърди се, че основната му цел е била да причини фалит на най-голямата фабрика за стъкло, за да може да открадне активите й. Приятелят на Василев посочва, че за тази цел, той е създал фиктивен дълг от 47 милиона евро, а контролираната от него фирма „Вексилум“ се е опитала да обяви завода в несъстоятелност.

Същият човек разкрива, че страхувайки се от разследването в Сърбия, в момента Василев се опитва да осъществи контакт на най-високо ниво в сегашното правителство в западната ни съседка. Обещанието му е било да инвестира голяма сума пари в сръбската икономика, но в действителност същият никога не е имал такива намерения, а се опитва единствено да печели време, за да избегне екстрадицията, тъй като би се върнал в България, само ако има промяна в управлението там. Събеседникът на “Blic” завършва, че както е изоставил хората си в България, 17 от които вече са на подсъдимата скамейка, Василев ще направи същото и в Сърбия спрямо тези, които му помагат в момента.

Статията в “Blic” припомня също така, че Василев е близък с бившия сръбски президент Николич, който му е бизнес партньор, както и за факта, че банкерът-беглец е правил дарения за съпругата му Драгица Николич.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Ташко Мъдев

    33 4 Отговор
    Нещо ми мирише че няКОЙ има пръст в тази вест.
  • 4 ЧЕТИ ВНИМАТЕЛНО

    3 10 Отговор
    "Обещанието му е било да инвестира голяма сума пари в сръбската икономика, но в действителност същият никога не е имал такива намерения, а се опитва единствено да печели време, за да избегне екстрадицията, тъй като би се върнал в България, само ако има промяна в управлението там."
  • 5 Emperorex

    11 5 Отговор
    Никога няма да разберем истината.Сърбия е същата корумпирана страна като при нас,но те паричките скоро ще му свършат на банкерчето и да видим какво ще стане?
  • 6 дебелариум нюз

    23 4 Отговор
    Тоя сръбски вестник да не и той под контрола на Шиши ???
    Нещо партенка ми се стува този "нюз" !
  • 7 ХАРЛИ

    19 4 Отговор
    Защо не се признае че този мъж е много умен!!Прост човек ли е в света център на внимание.!! Борето не е знаело какво става в БТК???? ИЛИ ЦЕНТРАЛАТА БАНКА?? НЕ СЕ ПРАВЕТЕ НА ЛУДИ. ДВАМАТА ДЕБЕЛАЦИ БОКО И ДЕЛЯНЧО СА ОСНОВНИТЕ КРАДЦИ КОИТО ИСКАТ ВАСИЛЕВ ДА Е КУРБАНА!!АМА ЯДЕЦ!!!ОНЗИ Е ОБРАЗОВАН УМЕН МЪЖ КОЙТА СЕ ИЗРАЗЯВА КАТО ВИСОКА ЛЕТВА !!НЕ КАТО ТЪПИТЕ ДЕБЕЛИ. ЩЕ ВИДИМ??!!!

    Коментиран от #12

  • 8 Перото

    19 3 Отговор
    Лее се пумията.. не е нужно да си специалист, за да разбереш, че КТБ беше чисто и просто фалирана и разграбена с ръката на властта.
  • 9 Гого

    7 1 Отговор
    Има нещо гнило в тази публикация....
  • 10 Иян

    3 0 Отговор
    Не разбрах кога ще ни върнат парите.
  • 11 Фифи

    3 1 Отговор
    Сега и сърбите ще му научат долните номерца..
  • 12 Страхливец

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "ХАРЛИ":

    Това че си умен не те прави добър. Абсолютен наглец и страхливец, поставено лице на комунистите.
    Дали му малко пари и закрила да дерибеиства и голямата работа.
    Хайде сега да те видим какъв мъж си и то в България където правосъдието е продажно той избяга като мишка. А можеше като дилянчо, цецко и другите да излезе бял като ангел ама страхливецът си е страхливец.
  • 13 Дачо

    2 1 Отговор
    Айдеее да го почват и сърбите
  • 14 eво

    2 0 Отговор
    Той и при нас инвестира много,страшно много.
  • 15 Милен

    1 0 Отговор
    И в Сърбия ще си покаже магариите той, че шило в торба не стои.
  • 16 Вуте

    1 0 Отговор
    Пеше КВИЧ
  • 17 Ани

    2 2 Отговор
    Отново далавери, а няма нито една дума за екстрадиране. Дали изобщо някога ще осъдят този престъпник?
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Наблюдател

    0 0 Отговор
    За разлика от Бг в Сърбия не позволяват да се правят грабежи по елементарен начин.
  • 20 Добър ден

    1 0 Отговор
    Цветан Василев е измамник от най-висока класа. След като успя да докара до фалит пирамидата КТБ избяга в Сърбия, но явно не се е отказал от финансовите злоупотреби. Колкото по-рано сърбите се осъзнаят и екстрадират Василев в България, толкова по-добре и за тях самите.
Новини по държави: