Last news in Fakti

9 Юли, 2018 12:21 2 890 4

Иран спря да провокира САЩ

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • иран

Вече няма инциденти в Персийския залив

През тази година военни в Иран не са извършили нито една провокация срещу американски кораби. Това заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп, цитиран от ТАСС.

От Пентагона обявиха, че от края на лятото на 2017 г. случаите на опасно сближаване между ирански кораби и американски кораби в Персийкия залив са били прекратени. Тръмп обяви, че това е и информацията на ВМС на САЩ.

„Иранските провокации срещу военни кораби на САЩ. През 2015 г. - 22 случая, през 2016 г.- 36 случая, през 2017 г. - 14 случая, през 2018 г. - 0 случая“, заяви Тръмп в Twitter.

От САЩ вече обявиха, че миналите действия на ирански кораби са били в нарушение с международното право.

Тръмп вече е заявявал, че ще подкрепи решителни действия на американските кораби в случаи, в които Иран нарушава свободата на корабоплаването.

Президентът на САЩ вече изтегли страната си от споразумението за ядрената програма на Иран. Това върна напрежението между двете страни, като в Иран искат допълнителни гаранции от ЕС.

Тръмп смята, че страната не спазва задълженият си по споразумението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мнение

    6 9 Отговор
    Браво на Тръмп! Доста държави не разбират от дипломация и когато са толерантни с тях, приемат това като глупост и слабост. Дават някакви обещания, правят се на хрисими и действат подмолно, като разчитат на доверие от страна на международната общност. Според управниците им те са най-умните и хитрите, прекалено са си повярвали, злоупотребяват с търпението и то прекалено. Тръмп не си поплюва и браво на него! Долу лъжците!
  • 2 Д'мин

    10 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Вече няма инциденти в Персийския залив
    Аз пък си помислих, че иранските провокации са по крайбрежието на Флорида!
  • 3 onq s konq

    2 6 Отговор
    Иранският народ е добър народ.Освен това Бог го е надарил с много черно злато за разлика от други народи.Затова и не е редно да страда от глупавите си инатести управници,които много добре знаят че И ХЛЯБА И НОЖА СА В АМЕРИКА,но се правят на мъже...за сметка на народа си естествено!

    Коментиран от #4

  • 4 Batman s prilepa

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Дойде време хляба и ножа да не са само в Щатите!