Last news in Fakti

10 Юли, 2018 11:45 3 651 2

Швейцария ще съди САЩ

  • швейцария-
  • сто-
  • сащ

Страната е подала иск в СТО

Швейцария е подала жалба срещу САЩ в Световната търговска организация, съобщи ТАСС.

Швейцария предприема действия срещу повишените мита за внос от САЩ. Администрацията на президента Доналд Тръмп повиши митата за внос на алуминий и стомана.

От ЕС вече се обявиха срещу митата. От там подготвят и ответни такива за американски стоки.

„От гледна точка на Швейцария, допълнителните мита, които САЩ твърди, че въвежда за защита на националната сигурност, са неоправдани“, се казва в съобщение на швейцарското икономическо министерство.

Според правилата на СТО сега САЩ разполагат с 60 дни за разрешаване на спора. След това Швейцария ще има право да иска казусът да бъде прехвърлен на панел от съдии.

Властите в Китай вече обявиха, че ще наложат ответни мита върху американски стоки. Там искат общи действия с Европа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 експерт

    31 3 Отговор
    Говедата ще ядат шамарите от целия свят. Не може една фалирала кочина от третия свят да се прави на сила и да пречи на всички останали държави.
  • 2 Швейцария

    30 2 Отговор
    ли е единствената останала страна в Европа, която има достойнство?
Новини по държави: