9 Юли, 2018 18:16 5 007 27

Тръмп скастри Европа

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • европа

Той иска повече разходи за отбрана

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че не е честно неговата страна да харчи повече за НАТО, от колкото всеки друг член на организацията, съобщи Washington Post.

Тръмп настоява всички съюзнически държави да започнат да отделят по 2% от своя БВП за отбрана. През тази седмица той ще присъства на срещата на върха на НАТО, която започва на 11-ти юли.

„Тези страни започнаха да увеличават вноските си, след като аз станах президент. Те обаче трябва да направят повече. Те отделят за отбрана по 1% от воя БВП, а ние по 4%. По някои изчисления САЩ покриват 90% от разходите на НАТО. На всичко отгоре ЕС има търговски излишък от $ 151 млрд. Това става с големи бариери за германските стоки“, заяви Тръмп в Twitter.

Очаква се Тръмп да настоява за промяна на политиката на отбрана на европейските държави. Ггермания вече обяви, че няма да се съобрази с исканията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    51 5 Отговор
    Никакви пари за отбрана! Ние сме бедни за превъоръжаване, а и точно тези, които ни нарязаха ракетите да ни карат да им купуваме боклука!

    Коментиран от #4

  • 2 гост

    23 10 Отговор
    Тоя смешник вече никой не го бръсне за слива. Дядо Робърт Де Ниро го напсъва пред цял свят.

    Коментиран от #24

  • 3 Снайпериста

    16 5 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
  • 4 Хк+йххххйххх

    14 1 Отговор

    До коментар #1 от "Пешо":

    Правилно
  • 5 Гост

    10 4 Отговор
    Явно Тръмпчо са го хванали да оправя БВП-то, почнаха да режат, да искат от другите, да дигат мита, да застават на челна стойка.

    Интересно ми е вече да знам на какъв въглен са седнали.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 294

    26 4 Отговор
    Много гадни и лицемерни краварите! Нали под предлога НАТО разшириха териториално присъствието си в Европа към Русия. Всички членки на НАТО бяха задължени на приемат въптъжението на НАТО и да нарежат "старото" си. Сега ще ни рекетират! Долни, долни, че няма накъде!
  • 8 Хк+йххххйххх

    18 1 Отговор
    САЩ ще цедят Еu за пари.
  • 9 856

    18 5 Отговор
    Щом е тъй, да излизаме от НАТО, Русия ще ни въоръжи отново безплатно! Ама ще ни последват и Унгария, Чехия, Словакия, Словения, може би и Полша.

    Коментиран от #18

  • 10 Хк+йххххйххх

    15 5 Отговор
    С удоволствие ако има референдум сме вън от нато

    Коментиран от #13

  • 11 зулус

    14 5 Отговор
    Айде всички вън от НАТО и да видим тогава как ще стигнат до Черно Море тогава...тия трябва да ни плащат данък "териториални води"че заради тях морето вече не е черно ами стана кафяво...нещо за почистване няма ли да отпуснат???
  • 12 CL500

    17 2 Отговор
    Ами ще дават, ако трябва и 14% от БВП. Нали все пак НАТО служи на интересите на САЩ, затова и ще плащат, иначе да се закрива и кой от къде. Да не говорим, че те дават толкова пари не за отбрана, а по-точно казано за нападение. Напоследък нещо не спират все някъде войни да водят за интересите си, да не искат ние да им плащаме масрафа за влияние. Тая история за защита от Русия се поизтърка вече ...
  • 13 зулус

    11 3 Отговор

    До коментар #10 от "Хк+йххххйххх":

    То затова и никой не ни пита навремето дали сме съгласни да влизаме!!!
  • 14 onq s konq

    7 13 Отговор
    Тръмп е абсолютно прав в изискванията си към Европа относно увеличение на парите за въоръжаване на страните членки.И американски мита ще има вдигнати БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ЗА КОГО-НЕЗАВИСИМО ДАЛИ Е СЪЮЗНИК,СЪСЕД ИЛИ ПРОСТО "НЕВИНЕН" ИЗПОЛЗВАЧ ОТ ИЗТОК!Но към статията...която завършва с изречението "Германия вече обяви,че няма да се съобрази с исканията"...Точно "Факти" публикуват статия от 5. ТОЗИ МЕСЕЦ,че "Германската министърка на отбраната Урсула фон дер Лайен категорично заявява че Германия ще се доближи МАКСИМАЛНО ДО ВЪПРОСНИТЕ 2 %,като успоредно с това изразява готовност да играе водеща роля в гарантиране сигурността на Прибалтийските рупублики.Остава да видим коя от статиите ще излезе вярна!

    Коментиран от #15, #16

  • 15 гост

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "onq s konq":

    Ако можеш продължи си разсъжденията в посока не 2, а 5% от БВП на Германия да отиват в НАТО, като с излишъка от 3%, германците да финансират подмяната всички натовски бази в Германия с германски, а не както е сега, заедно с отпадането на канцлерс акт.
    Дали пък няма да се навият, а?
  • 16 зулус

    10 1 Отговор

    До коментар #14 от "onq s konq":

    Прав е ...ама някой друг път...откога собствениците трябва да плащат наем на квартирантите??? А за прословутата защита от Русия ако по някакъв начин се стигне до там САЩ първи ще си изнесат "защитата" и ще ни оставят да се оправяме сами.
  • 17 ТОЧКАТА

    8 0 Отговор
    А бе то НЯМА причина да се оплаквате!!!!!ТА НАТО 90%/че и по-вече/ прокарва,реализира,защитава гарантира ВАШИ планове и цели.......ВИЕ поръчвате музиката и папкате....ми плащайте!!!!И това е пак според ВАШИ ПРАВИЛА!/досегашни/ на НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД!!!Дето Буш ни натресе преди 30 години.
  • 18 Голем смях

    2 7 Отговор

    До коментар #9 от "856":

    Мурзилаж,искрено ме разсмя .По-голяма смешка от години не бях чел.

    Коментиран от #19, #21

  • 19 Hhhhhhh

    8 1 Отговор

    До коментар #18 от "Голем смях":

    Не е смешно с тези рекитьори САЩ до никъде няма да стигне Еу
  • 20 Ахаха

    7 1 Отговор
    Да дават ве, и повече тряБва да дават, защото 99% от НАТО бачка за защитата на СЪЩ. Пълно оберджийство ще е, ако тъпите европейци заделят повече. Европа трябва да дават не помече от 10% за разходите на НАТО
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Голям прос

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Еl comandante":

    червенотиквеничковчета :)
  • 23 Стамат

    8 3 Отговор
    Ами гадните кравари са и най тегавите параноици.Да си плащат .И без това използват НАТО за бухалка за да грабят петрол

    Коментиран от #25

  • 24 селфи

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Този човек въпреки подигравките ви ни е полезен. Предполагам, че той предотврати и хората около него нападениетл над Северна Корея, което щеше да е факт, по имперските амбиции на зруг кръг. А това би било старт ма горещата световна война, защото ще се включат к Китай, Япония, Русиа, .... и ние ще бъдем съвлечени... Ад и смърт ще е голяма. Да подигравате този човек е жалко. Относно 2% е прав, но парите ни ги крадат политици, фирми чрез общественни поръчки, картели на горива, храни и останалото и не можем от недостатъчни доходи да плащаме повече данъци, а политици и корпорации да тлъстеят, а Тръмп да критикува. Прав е, че не е редно един да яде, а друг да плаща. Но вината д на политиците, много паразитни гърла и пречки за нас, малко пари.
  • 25 селфи

    0 1 Отговор

    До коментар #23 от "Стамат":

    Не мисля, че си прав. '' ' Гадните кравари''' имат най-добрата Полис в света. Гледай '' Полицейска академия'' и ще разбереш, че с такива служители, няма престъпник да остане незаловен! А, родните Рамбовци оперативни са много ефективни вярно, но началството им е лобита на Тоя и Оня и едни тефтери на Златанов не нареди да се открият, ти чакаш чудеса. Щатите са много напред с матряла. И там има лобизъм и корупция, но има много повече справедливост от тук за много неща.
  • 26 дядо Стою

    0 0 Отговор
    Когато виновните за унищожаването на армията бъдат в затвора, тогава ще даваме пари за нови оръжия! Не може някакви корумпирани политици и генерали да въртят далавери, а народът да дава милиарди!
  • 27 бббббб

    0 0 Отговор
    Който краде най-много,той ще плаща повече !