Last news in Fakti

9 Юли, 2018 11:09 5 841 7

Тръмп и Путин може да се хвърлят на Европа

  • русия-
  • европа-
  • сащ

Притеснения за срещата между двамата лидери

Съюзните в НАТО смятат, че срещата между президентът на САЩ Доналд Тръмп и държавния глава на Русия Владимир Путин може да се отрази неблагоприятно на безопасността на Европа, съобщи The Sunday Telegraph.

Според експерти, двамата президенти могат да започнат преговори за промяната на идеите за сигурност в Европа. Това ще стане ако лидерите на страните – членки от НАТО не се съобразят с исканията на Тръмп за формиране на бюджети за отбрана.

Според официални представители, има опасения, че президентът на САЩ може да предложи да оттегли войските на страната от Украйна, както и да откаже участие на американските военни в учения на НАТО.

Това може да стане, ако страните от НАТО откажат да формират 2% от своя БВП за отбрана.

Срещата между Путин и Тръмп ще се проведе на 16-ти юли в Хелзинки.

В момента се оказва, че страни като Испания и Белгия имат бюджет за отбрана от под 1% от своя БВП, а Германия е отделила 1.2%.

Към момента в Украйна се намират 250 американски военни. Очаква се въпросът в региона да е водещ по време на срещата.

Вече се формират и делегациите на двете страни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Hhhhhhh

    3 6 Отговор
    Това са пълни глупостите.

    Коментиран от #7

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 прУстакоФ

    6 3 Отговор
    Явно за пари става въпрос.Дилемата е : Европа бежанци ли да кани и храни,каквито и от където и да са те, или да плаща за отбрана,каквато и да е тя!!!!! Ами Европа си избра.....Двамата батковци нещо са пропуснали,разсеяни са явно.....Само да не се налага Бай КИТАЕЕЦ да доуточнява ситуацията,че тогава вече за голямо наше съжаление- нещата стават " ИСТИНСКИ "!!! Циркът свършва!!!!!!!
  • 4 ВОЛВО

    5 2 Отговор
    Кво да ви кажа- дълги години американците гарантираха военната сигурност на Европа. Европейците свикнаха да не харчат пари за армия, а за социални придобивки. В резултат доста западноевропейски държави се превърнаха в социален рай- рай който го няма на друго място. Въпросната Америка- там ако нямаш пари или застраховка- умираш пред болницата.В Европа нямаше нищо такова. Всяко нещо си има цена,обаче. До като Европа правеше социална държава, Америка и Русия не спират да се въоражават и сега става проблем. На Европа не и се води война, Европа иска да живее мирно и тихо, но това е невъзможно, докато Америка и Русия имат неспирни мераци да командват,да владеят ,да си разделят света на зони на влияние.

    Коментиран от #6

  • 5 Герб

    6 2 Отговор
    Всички държави в Европа да станат република в състава на Русия.Това е спасението.
  • 6 ГосТ

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "ВОЛВО":

    За съжаление е така. Не може да има мир докато съществуват тея агресори. Света трябва да бъде воден от културни нации.
  • 7 Компетентен

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Hhhhhhh":

    Не приятел , не са глупости ! Това е реалността - винаги печелят големите !