Last news in Fakti

11 Юли, 2018 20:22 3 712 11

Ураганът Тръмп бушува в НАТО

  • нато-
  • доналд тръмп-
  • германия

Президентът на САЩ обяви, че има добри отношения с Ангела Меркел

Ураганът Тръмп бушува в НАТО - 1
Снимка: БТА/AP

Отслабването на НАТО ще струва скъпо на страните – членки в дългосрочен план. Това заяви френският президент Еманюел Макрон, цитиран от France 24.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп призова страните в НАТО да отделят повече средства за отбрана. Това предизвика противоречия в самата организация.

В същото време стана ясно, че Макрон ще се срещне с руския президент Владимир Путин след финала на Световното първенство по футбол в неделя.

На следващия ден Путин е планирал разговори с Тръмп.

„Имахме страхотна среща. Обсъдихме разходите в НАТО и търговията. Имаме много добри отношения. Мисля, че отношенията между САЩ и Германия са страхотни“, заяви Тръмп.

Преди срещата на върха на НАТО, Тръмп отправи едни от най-острите си критики именни към Германия, относно разходите, които страната отделя за отбрана.

Тръмп е обсъдил с Меркел и строителството на газопровода „Северен поток-2“.

Вече има информации за разногласия по време на срещата, заради позициите на американския президент. Той продължава да настоява всички страни да отделят по 2% от своя БВП за отбрана.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ****

    29 4 Отговор
    То май в това нато,само за пари се говори и за прием на нови златни кокошки, които да снасят пари на сащ.За това е целият напън,а останалите членове са длъжни да се съгласяват.
  • 2 Гост

    14 3 Отговор
    Лудия спирка няма
  • 3 Дам

    27 2 Отговор
    Тръмп повтаря като развален грамофон, че Германия била купувала газ от Русия, само че забравя да каже откъде точно Европа да си купува газта, ако не от Русия. Да не говорим, че забравя да каже, че НАТО вече 20 години се бие за американски интереси от Афганистан, през Либия и т.н. забравя да каже, че ЕС беше наводнен с милиони бежанци точно от тези авантюри последните десетилетия, забравя и други работи да каже... Дано Меркел му ги припомни

    Коментиран от #4

  • 4 Хасан

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "Дам":

    На шефа не се репчи ..
  • 5 Румяна Костова

    8 2 Отговор
    То не беше обсъждане,а направо рекет.На срещата на участниците в НАТО.Тръмпи наистина с пяна на устата обвини Германия как е допуснала да бъде зависима от Русия,чрез тези 70 процента газ,които ще купува от нея.След речта му изгониха журналистите.Меркел пък му отгаварила,че Северен Поток 2 въобще не е работа на НАТО.Може жълтият перчем да е прекалил с нападателното си поведение.Изглежда е обиден,че никой от главните политически играчи в Брюксел не дойде да го посрешне.Кралят и кралицата са на полуфиналите в Петербург,външният министър също.Премиерът пък на страната казал ,че ще гледа мача по телевизията и също не дошъл да се срешне с Тръмп.По ,,топлото"посрещане, което са му устроили,ясно е колко ще се стреснат от заплахите му.В коридора Меркел и Мей вървяха нацупени и с еднакви сини сака след Тръмп.Не се виждаше Порошенко в позиция за му целува подметките,но и той също е поканен ,ще пее песента за руската агресия непременно.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ХанкоБрат

    8 1 Отговор
    Замразяваме членството в НАТО. Взема се решение вместо за отглеждане на роми, да се харчат парите 5 г. за превъоръжаване. Така с едни 30 милиарда се прави боеспособна армия. Оръжията се купуват от Русия, щото след като ни е главна заплаха с американските филмови макети, ще ядем бахура. С руски поне имаме шанс :)
  • 8 Bahti

    1 0 Отговор
    Това е една Хуманна ВОЙНА! XAXAX
  • 9 Bahti

    2 0 Отговор
    Единственият проблем във философията на Клевинджър, бе че той е мъртъв!
  • 10 Европейски въоръжени сили

    1 0 Отговор
    НАТО е 90% САЩ. Останалите са само за бройка. Да изглежда пред света, че много страни вземат колективни решения...
  • 11 Bat Sande

    1 0 Отговор
    На перчемлията кога му свършва мандата, че нещо много се проточи...или времето минава по-мъчително?!?