Last news in Fakti

17 Юли, 2018 06:32 3 904 15

Американските оръжейни заводи печелят яко от НАТО

  • сащ-
  • заводи-
  • нато

Те се готвят за сериозни приходи при повишаване на средствата за отбрана

Американските производители на оръжие може да са едни от най-печелившите от призивите на САЩ за повишаване на разходите за отбрана от страните в НАТО, съобщи Voice of America.

Американските оръжейни производители и днес изнасят оръжия за милиарди. По време на срещата на върха на НАТО Тръмп поиска от страните – членки да достигнат до 2% разходи за отбрана от своите БВП.

Към момента това изискване покриват само пет държави: Великобритания, Естония, Гърция, Латвия и САЩ.

Разходите може да отидат основно за изграждането на военни инсталации и поддържането на повечето военнослужещи. Те обаче ще бъдат разпределени и за допълнителна военна техника, амуниции и изтребители.

Увеличените продажби на оръжие към Европа може да понижи търговския дефицит на САЩ от $ 151 млрд. На този етап САЩ формират 34% от международния износ на оръжие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 факт

    56 3 Отговор
    Сега разбрахте ли защо е нужно НАТО-и идиотската истерия че Русия е заплаха за Европа....еми за да купуват европейците американските оръжия....А соросоидите да продължават да пищят НПО-лозунги...докато Чичо Сам ни сваля кожата...
  • 2 Русия

    26 4 Отговор
    Има и други, от които да се купува оръжие. Погледнете Турция. Проблемът не е в Тръмп, той си гледа интереса и този на САЩ. Проблемът е в Борисов и подобни, които също си гледат интереса, но не и на държавата. Това е основната разлика. Затова е необходима нова кръгла маса без политици.

    Коментиран от #10

  • 3 Избирател

    34 7 Отговор
    Че ме фанат за дръШката да плащам. Нема да храня оядени прасета на хиляди километри от мене. ВЪН от тоя третополов "съюз".
  • 4 Boxer

    26 4 Отговор
    Глобален РЕКЕТ!
  • 5 а стига бе

    21 2 Отговор
    Нещо...май...--много тихо тук!,!,!....Соросоидна тишина....
  • 6 Реалист

    27 2 Отговор
    САЩ доказаха десетки пъти, че са военнопрестъпници.
    От атомните бомби в Япония през десетките изкуствено създадени военни конфликти по света.
    Янките се интересуват само от ДОЛАРИ!!
  • 7 ГосТ

    12 1 Отговор
    А добр'утро. На мен ми се струва обаче, че си правят сметките без кръчмар. Сигурен съм, че ще бъдат наредени както трябва този път. Европа ще увеличи разходите за отбрана, само че съм сигурен, че тези пари ще отидат в европейската военна индустрия. Вече е стартиран проект за изтребител 5то поколение, гледам, че и англичаните имат техни проекти. Представете си,дори англичаните ще влагат в тяхната индустрия, вместо да купуват от янкитата хохохо
    тръмпи нема да е доволен със сигурност хохохо

    Коментиран от #9

  • 8 Ади ба

    20 1 Отговор
    Ама верно ли ве?Ни мое да бъде.Казват американските фирми, а защо не казвате ,че и американските сенатори които директно са собственици на тези фирми печелят милиарди .Това е престъпно за останалия свят но не и за американските сенатори.
  • 9 Пешо

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "ГосТ":

    Не виждам обективни основания за изложената твоя теза, напротив, правителството на България е подложено на рекет от страна на Козяк и най-вероятно ФАЩ ще лапнат от нас милиарди.

    Коментиран от #11

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ГосТ

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "Пешо":

    Обективните основания са споразуменията за сътрудничество между няколко страни за производство на оръжие. Англия също декларира,че ще прави нов изтребител. Освен това, ЕС наистина е въоръжен предимно с европейски самолети. Ние,румънците и гърците сме други. Не се съмнявам, че наште подлоги ще напълнят гушата на сащ. К'во беше т'ва квичане срещу европейски изтребител, не знам. А факта , че по добре да се вземе руски пред хамерикански е неоспорим
  • 12 Казбека

    1 1 Отговор
    А сега кометирайте третополови соросоиди!

    Коментиран от #13

  • 13 Здрасти

    0 2 Отговор

    До коментар #12 от "Казбека":

    Абсолютно объркани хора пускат коментари ,който нямат нищо общо с реалността.Сащ са най великата страна и точка.
  • 14 Казбека

    0 1 Отговор
    Уважаеми Г- н Здрасти чувствате се третополов соросоид ли че така се засягате? Не смятатели че по объркани са онези които лежейки до съпругите си и самозадоволяваики се с меката п....а са изпаднали в екстаз от вида на поредния мачо изпъляващ Техните семейни задължения? Пробвайте да си отговорите кой е сбъркан.

    Коментиран от #15

  • 15 Здрасти

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Казбека":

    Всеки има право на мнение.И това няма нищо общо с това ,кой ,какъв е.