Last news in Fakti

16 Юли, 2018 11:32 6 256 17

Лидерът, който се разправи с банкерите Ротшилд

  • боливия-
  • ротшилд-
  • ево моралес

Боливия се е освободила от тяхното влияние

Президентът на Боливия Ево Моралес е успял да изгони банковите институции в страната, свързани с фамилията Ротшийлд, съобщи македонското издание puls24.mk.

Изданието отбелязва, че МВФ и Световната банка са до голяма степен контролирани от банкерската фамилия. Отбелязва се, че чрез сложна мрежа от контакти и кръгове, фамилията дефакто управлява световната икономика.

Мрежата указва натиск чрез делагурация на финансовия сектор, а след това предизвиква хаос. В резултат на това различни правителства често са принудени да спасяват държавите си чрез заеми от МВФ и СБ. Институциите изискват големи икономии от страните, като така налагат натиск над работническите семейства.

Преди Ево Моралес да поеме ролята на президент, Боливия страдаше от тежките мерки за икономии и приватизация от страна на МВФ и Световната банка, които унищожаваха хора и ресурси. Боливия тогава беше най-бедната нация в Южна Америка. Моралес, който стана 80-тия президент на Боливия през 2006 г., е първият президент, който бе избран от мнозинството на автономно население аймара. И оттогава се бори за намаляване на бедността и борбата срещу влиянието на САЩ и мултинационалните корпорации в Боливия. 12 години по-късно, Моралес, който е демократичен социалист, успя да превърне Боливия в най-бързо развиващата южноамериканската икономика с поддържан положителен баланс и унищожаване на робовладелския външен дълг.

През 2016 г. той обяви, че страната му вече няма да се съобразява с изискванията на САЩ и МВФ. Той прогони няколко водещи американски вериги от страната и отказа да си сътрудничи с Америка в борбата с наркотиците, като заяви, че страната му ще се справи сама.

Моралес принуди чуждестранните компании за петрол да дават огромна част от приходите си на държавата, с което значително намали бедността в нея. Така Боливия успя да отхвърли веригите на международните банкери.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мхм

    8 0 Отговор
    Делагурация, викаш?
  • 2 Браво

    63 1 Отговор
    Браво!!! Истински мъж и ръководител на държава!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Пешо

    59 5 Отговор
    В България същите мизерници ни вадят душите с активното участие на Сорос и соросоидите.
  • 5 SSовец

    50 2 Отговор
    Браво! И на Европа й трябват такива хора!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 пише се

    4 1 Отговор
    "оказва натиск" указват се посоки ;)

    Коментиран от #11

  • 9 БРАВО

    22 4 Отговор
    Тъкмо си търся къде да заведа семейството си, далеч от педалските конвенции, психясалите ченгета и корумпираните правителства!
  • 10 JPower

    24 3 Отговор
    Първия който направи това беше Хитлер.......
  • 11 Паисий

    6 0 Отговор

    До коментар #8 от "пише се":

    То на Росен, поне пет пъти съм му "указвал" как се пише тази дума, ама май трябва да му "окаже" някой натиск, че да разбере.
  • 12 ТОЧКАТА

    1 4 Отговор
    НЕ Ротшилд а РОКФЕЛЕР.....САМО ТОЙ е на власт в задния двор....
  • 13 дано

    15 0 Отговор
    Не е достатъчно да ги изгониш от страната си, трябва да ги изгоним дружно от тоя свят. Само тогава има шанс да се отървем от тях. Ама пак не е сигурно, щото може да купят дявола и пак да ни се натресат.
  • 14 Трол

    3 0 Отговор
    Охооо, ционистко тролче!
  • 15 Морук

    11 0 Отговор
    За тоз съм чел и гледал в ютуб,ердо се опитва да направи същото ама тез банкери Ротшилд и Рокфелер,еврейската паплач движи и 90 процента и от медиите ,просто ни задушават,МВФ световната банка,всичко е тяхно,абе модерно робство,евала на човека,мисли за народа ейъва е патриот,препоръчвам да гледате филма ,духът на времето,
  • 16 Хахаха

    0 5 Отговор
    Г-н Стойчев,
    дайте данни с колко е намалял дългът, с колко е паднала стойността на боливийското боливиано, с колко е нараснал БВП, с колко са с е увеличили спестяванията на хората.

    Иначе статията е за ... чесане
  • 17 1234

    6 0 Отговор
    Беснете язовци нали знаеш какво ги правят.На тебе като не ти харесва не ходи там.Човека е прав,защо да му ограбват държавата тия мошенници.Нашата държава не е ли и тя така,каквото кажат от ЕС ,че даже и без да ни кажат нашита подлизурковци го правят.Затвориха всички заводи и държат хората на минимални заплати,за това и младите избягаха,не че им е много хубаво там,НО ще дойде време тия тарикати ще седнат на подсъдимата скамейка.Виж в Китай какво правят,има една поговорка ,,мечката като играе у комшиите и у нас ще заиграе",то се трае до едно време,след това става страшното.