16 Юли, 2018 16:29 2 491 10

Руски бизнесмени саботират Македония

  • македония-
  • зоран заев-
  • русия

Според Зоран Заев външно влияние пречи на Македония за членство в НАТО

Премиерът на Македония Зоран Заев заяви, че руски проруски бизнесмени пречат на интеграцията на страната в НАТО, съобщи македонското издание „Независен“.

През миналата седмица Македония получи официална покана за членство по време на срещата на върха на НАТО. Според Заев външни страни са вложили сериозни средства, за да предизвикат сблъсъци в Македония. Тяхната цел е да спрат пътя на страната към НАТО.

„Част от тези средства се отпускат на медии, а друга на млади хора, които протестират и влизат в сблъсъци с полицията', заяви Заев.

Той не уточни кой стои зад финансирането, но уточни, че в момента в ход е разследване. По-рано американското издание „Ню Йорк Таймс“ съобщи, че Русия е подготвила кампания срещу македонското правителство, за да спре влизането на страната в ЕС.

Властите са получили подобна информация след разпити над участници в протестите. Русия открито заявява, че не желае присъединяването на още страни от региона в НАТО.

Македония получи покана след разрешаване за спора за името на страната с Гърция. Това позволи и нейното членство в международните групи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    10 12 Отговор
    За Русия и САЩ има само един кокурент - ЕС! Обединена Европа е кошмар за самовлюбените милитаристи САЩ и Русия - убийците на света!
  • 2 плевен

    11 1 Отговор
    Зоран да се не плаши, защото ще спечели.Ако към албанците прибави и малко македонци, сметката ще излезе.После трябва да се отблагодари на шиптърите, но това социалистите го могат.И ако някой пак му строши главата, ще го лекуваме в Банкя.
  • 3 onq s konq

    7 10 Отговор
    Може да се смята,ЧЕ МАКЕДОНИЯ Е ВЕЧЕ В НАТО.А колкото до въпросните ПОЛИТИЧЕСКИ РУСКИ НАПЪНИ да осуетят нещата - добре дошли са,защото ярко демонстрират БЕЗСИЛНАТА РУСКА ЗЛОБА от политическия провал както в Македония,така и в Гърция с подклаждането на гръцките протести за името на Македонската държава.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Бесен Язовец

    5 10 Отговор
    Да ги гонят тез чифути от Македонията, нямат място там, да одят с Монголия да праят бизнес, те са им най близките роднини !
  • 6 Никола Парапунов

    18 2 Отговор
    Зоран Заев и Бойко Борисов - убийците на Македония и България.
  • 7 Хи их хи

    12 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: че руски проруски бизнесмени...
    Значи не само,че са руски, но и проруски тези бизнесмени!

    Коментиран от #8

  • 8 onq s konq

    2 8 Отговор

    До коментар #7 от "Хи их хи":

    Ти май не разбираш че Русия играе "ва банк" от отчаяние!Руските бизнесмени в Македония са си едно,а ПРО-РУСКИТЕ МАКЕДОНСКИ БИЗНЕсМЕНИ обгрижвани от Русия и внасящи примерно ГОРИВА НА ПРЕФЕРЕНЦИАЛНИ ЦЕНИ са си друго!Като прибавим и разни невзрачни лидери на малки полит. партии под чийто нос се размахат ПАЧКИ С РУСКИ ДОЛАРИ за да изкарат хората си на протест срещу името на Македония...нещата придобиват сериозен изглед независимо от всичко!

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 onq s konq

    3 6 Отговор

    До коментар #9 от "бай Тошо":

    Прочетох веднъж подобен съвет,ще повторя отговора-НЯМА ЗАЩО ДА СЕ КРИЯ,СЛЕД КАТО НИКОМУ НЕ ДЪЛЖА ПАРИ,НИТО МВР-ТО МЕ ТЪРСИ:)Колкото до лични квалификации -НЕ ПРИЕМАМ ТАКИВА ОТ ЛУМПЕНИ!А ако почувствам нужда,достатъчно платежоспособен съм да си ги купя:)
Новини по държави: