Last news in Fakti

23 Юли, 2018 19:38 2 443 12

Германия и Италия заедно срещу мигрантите

  • енцо моаверо миланези-
  • хайко маас-
  • германия-
  • италия-
  • мигранти-
  • ес

Берлин и Рим са решени да търсят на европейско ниво начини за преодоляване на миграционния проблем на ЕС

Германия и Италия заедно срещу мигрантите - 1
Снимки: БТА/АР

Германия и Италия са напълно решени да търсят на европейско ниво начини за преодоляване на проблема с миграцията и са готови да допринесат за това, заяви германският външен министър Хайко Маас след срещата си с италианския си колега Енцо Моаверо Миланези, предаде DPA.

Той каза, че с Моаверо Миланези са обсъждали миграцията и че в центъра на вниманието им е бил въпросът за продължаване на операцията на ЕС за спасяване на мигранти "София". "Очакваме, че всички страни от ЕС ще съблюдават съгласуваните договорености. И спасяването в морето се явява такава договореност", каза Маас.

Моаверо Миланези каза, че проблемът с миграцията "има историческо значение". Според него европейските договори "предоставят много малко средства за действие" за разрешаване на този проблем.

Германия и Италия заедно срещу мигрантите

След срещата си с Маас италианският външен министър каза, че санкциите по отношение на Русия не са средство за наказание, а средство, което да доведе до съблюдаването на международното право.

Той каза, че това не е нова позиция на италианското правителство и поради тази причина Италия не е възразила санкциите да бъдат продължени. Въпреки това, по думите му, възниква въпросът за ефективността на ограничителните мерки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 от заглавието

    20 2 Отговор
    става ясно , че италия и германия не са СРЕЩУ а са ЗА ПОДПОМАГАНЕ на нелегелната емиграция !! никъде не са посочили мерки за ограничаването и а само , че искат и другите страни да приемат мигранти които те спасяват от либийският бряг и ги домъкват в европа. като настояват други да поемат тежеста въпреки , че само тези се правят на самаряни ...с чужди пари !!

    Коментиран от #8

  • 3 Ха ха ха,,

    21 0 Отговор
    да си ги отглеждат сами, вече милиони са там - Германистан и Италистан
  • 4 Мъка,мъка....

    13 1 Отговор
    Едно време градовете-държави Генуа и Венеция домъкнаха турците в България,сега да си платят наследниците на тези лакоми далавераджии за стореното зло на Балканските народи....
  • 5 onq s konq

    15 2 Отговор
    Показателно е че Операцията по спасяване СЕ КАЗВА "СОФИЯ",което значи че ще си подберат по-богатите мигранти,а останалите ще ги засилят към нас...срещу некой лев компенсация да ги нахраним за "добре дошли".

    Коментиран от #6

  • 6 Све

    13 2 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Ясно е, че има договорка с Тиквата . Сикаджиите ,останат ли на власт до края на годината, ще ни довършат .
  • 7 Хасан

    2 12 Отговор
    Няма да успеете...това,е края на националистическа Европа. Преди бяха стотици сега са милиони и ще продължават да идват..ще имаме една шарена Европа

    Коментиран от #11, #12

  • 8 Пешо

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "от заглавието":

    Напълно споделям!
  • 9 Румяна Костова

    3 0 Отговор
    За кой ли път само се срещат,разговарят и нищо не предприемат.А един друг се убеждават,че нещо трябва да се направи.Значи операцията за спасяване на емигранти ще се казва,,София".Обезпокоително.А ще има ли операция за спасяване на нормалните граждани, които ще трябва да се напънат да работят по-яко,за да издържат емигрантите,които според народопсихологията в арабския свят,не си падат много по изкарване на прехраната с труд.
  • 10 Гост

    4 0 Отговор
    Да вземат да се стегнат и да почнат да ги товарят на самолети и кораби и обратно кой от къде е. Нас ни гърбеха 20 години, за да може да пътуваме свободно до другите държави в Европа, а сега всеки се мята на една лодка в африка, пристига на бял кон и започват да му търсят къде да живее, да го интегрират и тн. Емигрира така никога няма да ги спрат. Границите на ЕС са разграден двор. Ако знаеха, че има охрана и се стреля по нарушители, а който го хванат го изсипват обратно от където е дошъл няма да има такива проблеми.
  • 11 sniper

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Хасан":

    Родиха се доста Хитлеровци ,и средствата за...... са по модерни, и милиарди могат да се......... планетата ни е уморена.
  • 12 ЮМРУК

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Хасан":

    Ти пък за каква Европа се гласиш ,стой си при кадъните с шалварите, там като ви видят повръщат.
Новини по държави: