Last news in Fakti

21 Февруари, 2012 16:57 1 054 0

Санкции надвисват над Унгария

  • ес-
  • унгария-
  • санкции

Унгария ще стане първата от ЕС, която ще почувства на гърба си мерките на Общността при висок бюджетен дефицит.

Това съобщава EurActive.com, позовавайки се на анонимни източници.

Рестриктивните мерки срещу Будапеща по всяка вероятност ще започнат да действат от началото на следващата 2013 г.

Очаква се в сряда Европейската комисия да предложи спиране на част от кохезионите фондове за Унгария като мярка срещу неспособността на страната да се справи с дефицита.

Това е негативен обрат за премиера Виктор Орбан в момент, когато страната му е изправена пред огромни финансови затруднения и се опитва да издейства заеми от ЕС и Международния валутен фонд (МВФ).

От влизането в сила на „Пакета на шестте“ – шест закона, които трябва да допринесат за повече прозрачност и дисциплина при публичните финанси в държавите членки – Еврокомисията разполага с по-широк обхват от санкции, които нарушават правилата.

От 17 януари Будапеща е обект на три процедури за нарушаване на общностното право. Европейската комисия, изразявайки опасения за независимостта на централната банка на страната, на правосъдието и на службата за защита на данните, даде едномесечен срок на Орбан да промени тези текстове от закона, в противен случай Унгария ще бъде изправена пред Съда на ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА