Last news in Fakti

30 Юли, 2018 08:42 2 187 2

Планират референдум за Косово

  • косово-
  • сърбия-
  • референдум-
  • независимост-
  • вук йеремич

Паралелно с предсрочните избори

Планират референдум за Косово - 1
Снимка: Shutterstock

Председателят на опозиционната сръбска Народа партия Вук Йеремич обвини президента на страната Александър Вучич, че планира референдум за статута на Косово, който да се проведе паралелно с предсрочни парламентарни избори, предава A1oN.

Според Йеремич референдумът ще бъде свързан с искането на Косово да получи членство в Организацията на обединените нации. Опозиционерът в момента води кампания за събиране на подписи в Сърбия, в която гражданите да се обявят срещу възможността Сърбия да позволи приемането на Косово в световната организация.

Косово обявява независимост през 2008 година, но от Белград категорично отказват да приемат държавата, която е частично призната. До тогава Косово е автономна област в състава на Сърбия, макар областта да не е под контрола на сръбските власти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Незаконен референдум!

    13 2 Отговор
    Косово е област на Сърбия! Само чичко Шорош пак не е разбрал!
  • 2 Бай Иван

    8 2 Отговор
    Косово jе Србиja!