Last news in Fakti

31 Юли, 2018 17:20 2 647 39

Путин върна политкомисарите в армията

  • комисари-
  • русия-
  • армия-
  • путин

Президентът на Русия подписа указ

Путин върна политкомисарите в армията - 1
Снимка: БТА/ AP

С указ на президента Владимир Путин в руското Министерство на отбраната /МО/ бе създадено Военно-политическо управление, предадоха световните агенции.

За негов ръководител бе назначен генерал-полковник Андрей Картаполов - бившият командващ на руските войски в Сирия, който ще управлява новата служба с ранг на зам.-министър на отбраната.

„В условията на глобално информационно-психологическо противоборство неизмеримо расте ролята на морално-политическото единство на армията и обществото“, заяви пред Интерфакс зам.-председателят на обществения съвет към МО Александър Каншин, предаде Епицентър.

Политическото управление съществуваше във въоръжените сили на страната в периода 1919-1991 г. – първо в Червената, а след това в Съветската армия. В него служеха военни комисари и политически ръководители, които се занимаваха с пропаганда сред военнослужещите, припомнят медиите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    17 28 Отговор
    Хахахахахахаха - сега някой ще ми обяснява че ладата е по-добра от мерцедеса и че гладен е по-добре от сит. След това ще направят "путински ъгъл" и снимка на вожда да се кланят в поделението. Хахахахахаха, тея съвсем изпращяха... Комисари и ЧеКа...в 21 век...

    Коментиран от #2, #3, #5, #25

  • 2 Да си знаеш

    34 14 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Няма никой нищо да ти обяснява-само ще ти кажа,че е направил като америте.В американската армия има същата служба "PR end politic USArmy. Та е доста тъпо да се пенявиш-нали сме 21 век...

    Коментиран от #11

  • 3 АБЕ Я СА ОГЛЕДАЙ В БЪЛХАРИЯ

    12 10 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    КВО ГЕТО Е И ША РАЗБЕРЕШ ЧЕ НАПРАЗНО ЗЯПАШ В ЧУЖДАТА ПАНИЦА.

    Коментиран от #13

  • 4 Александър Матросов

    17 21 Отговор
    Ни крачка назад, или плен са невъзможни, за да са живи децата, съпругата и родителите ти! Знак, че Путин се готви за агресия, война, защото не може да си реши вътрешните проблеми-гладът и мизерията.
  • 5 Не става така

    14 10 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Това, че не схващаш е нещо съвсем различно, а и явно не си служил. Да въведеш политическо ръководство в армията е инструмент за контрол на най- силният репресивен орган. Така можеш да я ползваш за вътрешни и външни политически цели и разбира се контрол на опонентите. Няма да изпадам в подробности, нито да ти изнасям лекции защото не е мястото, но помисли преди да говориш

    Коментиран от #10

  • 6 Юююю

    21 8 Отговор
    Политическо управление има във всяка една армия,стига тя да е структорирана правилно. Реално Пентагона има най-успешната политическа структора. Учуден съм,че досега русите не са имали такава служба.Защото военните действат според политиката на ръководството на страната си и точно такива служби са "филтъра" за лудите глави в армията.

    Коментиран от #8

  • 7 Да го кажем направо.

    12 5 Отговор
    Егати и жълтото заглавие-сензацията е налице.Тогава за американската,японската,германската,английската и т.н...армии какво да кажем-и там ли са полит комисари?
  • 8 Георгиев

    9 3 Отговор

    До коментар #6 от "Юююю":

    За ролите на князе и помешчиците у руската армия не си чул? За ролята на политкомисарите в СССР , не си чул? За сина на Й. В. Орджоникидзе, не си чул? Тогава замълчи!
  • 9 1122

    11 8 Отговор
    Прав е с тази агресия от соросоидите така ще бъде. А може и повече.
  • 10 Реалист

    6 10 Отговор

    До коментар #5 от "Не става така":

    5 години в армията достатъчни ли са ти? Много добре знам що за глупост е това с комисарщината.

    Коментиран от #14

  • 11 Реалист

    3 8 Отговор

    До коментар #2 от "Да си знаеш":

    Означава ли яе като го има при америте е по-малко тъпо това с комисарите? Определено НЕ! 21 век сме и има огромно количество източници на информация които не могат да бъдат контролирани от БИГ БРАДЪР. За справка - питай китайците дали успяха да спрат външните сайтове. VPN-те ги направиха смешни. Питай и админа на факти дали може да ми забрани публикуването на мнения - отговора е НЕ. А защо - защото разчитат на стари принципи за идентификация като IP. Комисар, поп, ходжа, гуру са все отговори за балъци без достатъчно IQ.

    Коментиран от #12

  • 12 Да уж

    16 3 Отговор

    До коментар #11 от "Реалист":

    Не може да сте толкова първосигнални!!!! Просто не е за вярване. Нима за 30 години могат така да опростачат хората? Добре, че сте малцинство ......все още.

    Коментиран от #16, #17, #37

  • 13 Реалист

    7 7 Отговор

    До коментар #3 от "АБЕ Я СА ОГЛЕДАЙ В БЪЛХАРИЯ":

    Ходя и съм ходил на по-вече места по тоя свят отколкото са космите на …. ти и България е едно от най-красивите. Затова и ще си живея тук и НЯМА ДА ОСТАВЯ ТАКИВА МРЪНКАЛА КАТО ТЕБ да си мислят че можем да сме задунайска или каквато и да е друга губерния. ушанките и помаците ще продължавате да си мечтаете за нея ДЪЛГО СЛЕД КАТО СМЕ ВИ ИЗГОНИЛИ.

    Коментиран от #38

  • 14 Не става така

    8 2 Отговор

    До коментар #10 от "Реалист":

    Нищо не знаеш! - Видимо нямаш поглед, а и не разбирам какво те касае особено пък чужда армия. Трябва да те приемем като голям специалист? - Това ли казваш? Не се чувствай длъжен с отговор! - Няма смисъл! Разговорът ще е безсмислен!

    Коментиран от #22

  • 15 Рубладжийче

    9 16 Отговор
    Половината от тъпите руски фенове са бивши фатмаци и политкомисари.

    Коментиран от #26

  • 16 Българин

    9 11 Отговор

    До коментар #12 от "Да уж":

    Ти ли руски фашисте ще говориш за опростачване? Погледни си арогантната и тъпа нация и виж до какво водят 100 години болшевико-чекистки експерименти.
  • 17 Реалист

    2 7 Отговор

    До коментар #12 от "Да уж":

    И кое КОНКРЕТНО в написаното не ти хареса, попе? Или все още ти е мъчно че не всички изповядваме едни и същи вяра и ПАРТИЯ? Свиквай!
  • 18 1122

    5 4 Отговор
    Прав е с тази агресия от соросоидите така ще бъде. А може и повече.

    Коментиран от #20

  • 19 И. П. Павлов

    6 12 Отговор
    И. П. Павлов в речта си при награждаването му с Нобелова награда казва буквално следното: “Длъжен съм да кажа моите печални наблюдения за руския човек. Той има такава слаба мозъчна система, че не е способен да възприема действителността като такава. За него съществуват само думите. Неговите условни рефлекси са координирани не с действителността , а с думите."
    Наблюденията на нобелиста важат в пълна сила и днес.
  • 20 Наблюдател

    3 16 Отговор

    До коментар #18 от "1122":

    Путиноидите са най-агресивните изроди, бе безродник.
  • 21 Само питам

    5 2 Отговор
    А заградотрядите вече върнати ли са?
  • 22 Реалист

    3 9 Отговор

    До коментар #14 от "Не става така":

    Човече прочети си собствения пост - толкова е несвързан че започвам да се притеснявам дали не си вдигнал кръвното. Пий си хапчетата и/или водката и погледни на живота от веселата му страна. Путлер, и колкото и ботокса да си набие, че умре. Доналд, колкото и да се дуе, няма да го изберат по-вече от 2 пъти. Пий си ракията и не ги мисли комисарите - те са за глупаците. Освен ако и ти не си комисар :):):)...
  • 23 El comandante

    7 6 Отговор
    На всочки срали по-горе гербави комундета съм шибал майките ви в яките дупетаХаХаХа хапвайте краварските говна!!!!

    Коментиран от #27, #29

  • 24 дддддд

    4 5 Отговор
    Искам да питам танка Армата кога ще го пускат ,че нямам търпение вече

    И стелта Су 57
  • 25 Пилат Софийски

    2 5 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    А еврокомисариата не е ли в 21 век? Според мен политически комисариат е нещото, което е напълно безчолезно за армията. А сплотяването хората са го измислили става с ПАРИ. Ето и нашите сини, червени, монархисти, евророми, депесари, зелени,.... се сплотяват като една партия щом стане дума за пари. Всички комисари на света вече не могат ме зомбира.... ,, след като им видях фалша тук и през соца и досега и в ЕС.
  • 26 А ти какъв си???

    3 4 Отговор

    До коментар #15 от "Рубладжийче":

    Айде кажи ни де!!да видиме ,че си горната кора на лайното!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Иванов

    4 5 Отговор
    Браво на Жужи, слава Россия! Сега да върне и НКВД, Смерш, Заград отрядите и задължително ГУЛАГ! Ушанкиии, няма по- мезмозъчни идиоти от вас. Вие и куршум не заслужавате за държавна измяна към вражеска страна. Трябва да живеете, за да е мъката ви пълна и да се мъчите като грешниците в Ада още приживе!!!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 1944

    1 4 Отговор
    на гол тумбак, чифте ракети. да питат старите за готварски рецепти за супа от картофени обелки. ех, край няма мъката на мужиците. както казала мечката на ловеца в онзи стар виц: не мога да разбера ти ловец ли си или пед...ст?
  • 31 Барчо

    9 0 Отговор
    Дали ще наречеш службата "политкомисар", "PR end politic USArmy", Вътрешно Контра Разузнаване при нас или каквото и да е други, ги има във всяка една армия. Тази служба се занимава да предпази собствената си армия от външно влияние, както и следи за лабилни, психопати и т.н. случайно или нарочно попаднали там. Преди бяха политизирани, защото такава беше системата - социализъм-капитализъм. Учудвам се, че Путин не ги е върнал още през първото си президетстване.

    Коментиран от #34

  • 32 1944

    2 5 Отговор
    първите двама на снимката не са помирисвали казарма, иначе обичат да си играят на войници.
  • 33 onq s konq

    3 5 Отговор
    Принципно работата на Политкомисарите в армиата/ЗКПЧ в БГ при соца-Заместник командир по политическата част/ е ДА СЛЕДИ ЗА ВЕРНОСТТА НА ОФИЦЕРИТЕ /БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ НА ЧИН/ КЪМ "ЛИНИЯТА НА ПАРТИЯТА" и в даден момент може да арестува дори Командира на частта.С 2 думи -това са като Партийните секретари в заводите и предприятията,т.е. КУЧЕТАТА НА ВЛАСТТА.След като Путин я е докарал до там -да ги възстановява,асно че се опасява от АРМЕЙСКИ БУНТОВЕ и взема мерки да не се стигне до "Турският сценарий".

    Коментиран от #35

  • 34 шопа

    2 1 Отговор

    До коментар #31 от "Барчо":

    А, как ще предпазят самата армия от политическо разложение, когато самите ни политици са разложени повечето? Ето, главният ни Министър през ден тича при Меркел и в Брюксел за инструкции и пдриодично изпраща райхсБКП '' демократ'' гаулайтер Цецо за инструкции? Че това българска държава и армия ли е, ако други я командват, а не ние българигд? Путин да си въвежда ПолитУшно, щом иска, но хората се продават от страх да не им изкарат батала на светло или за пари. Ако Путин раздаде по една пачка на Солдиерс ще са по-патриоти от Каракачанката дофи. Особенно ако са в зелен цвят. Такива лезгинки ще заеъртят с мамашкитд в бара, че земята ще се тфесе. И аз най-сетне еволюирах, станах реалист. Като гледам родния воински и цивилен елит и аз станах ката тях. Даваш пари, има сделка, не даваш пари, няма сделка! Тия не можаха да ни опазят от Боко, Сталийски и останалите ни екшън герои, че от армия ли да вярвам, че ще ни опазят. Всичко започва от моралс на човека. Насила войник не се ставс, вяра не можеш му има.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Кръст

    2 1 Отговор
    Бил съм две години и всичко съм видял. ЗКПЧ-тата започваха от взводен-лейтенантче, и нагоре. Хиляди мъртви души. Забравихте ги вие онези времена - безсмислието, сивотата, пълната безперспективност, страхът, унижението, правото на бияча ... и ЗКПЧ-то. Най - големия тормоз беше мъката да не заспиш на Политическа два часа Идеите на Маркс, Енгелс и Ленин, а очите се затварят сами...
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Кръст

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Реалист":

    България е хубава където няма хора. Където българина е пипнал - кенеф. Каквото в главата, такава и страната.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания