Last news in Fakti

1 Август, 2018 14:24 2 091 15

Румъния плаща 1 милиард долара за още ракети

  • букурещ-
  • ракети-
  • пейтриът-
  • нато-
  • румъния
Румъния плаща 1 милиард долара за още ракети - 1
Снимка: БТА/АР

Румъния ще плати още 1 милиард долара за покупката на втората ракетна система "Пейтриът" от Съединените щати в началото на септември, съобщи министърът на отбраната Михай Фифор, цитиран от в. "Гъндул".

Той уточни, че Румъния има необходимата сума, за да плати покупката.

"Миналата година купихме първата ракетна система "Пейтриът". Сега сме готови да платим втората система. Вероятно през септември, щом получим писмото за съгласие от САЩ, ще направим това плащане", посочи министърът.

Фифор заяви също, че през септември ще посети САЩ, където ще се срещне с американския си колега Джим Матис.

Миналата година Букурещ съобщи, че планира да купи от Вашингтон общо седем ракетни системи "Пейтриът" и необходимото оборудване за тях на обща стойност около 4,62 милиарда долара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Язе

    19 0 Отговор
    Това сега хубаво ли е или е лошо?
  • 2 Borislav Popov

    12 2 Отговор
    Нещо не ми излизат сметките ?!! Едната 1 милиард а седем 4,62 милиарда ??!!!
  • 3 pazenek

    30 8 Отговор
    Още едни глупаци!!!Пълнете гушите на гадните евреи!!!

    Коментиран от #13

  • 4 12345

    31 3 Отговор
    Рекет даден рекет приет.Много проста система.Страна която ще напада НАТО първо ще елиминира тези системи и те много добре знаят как.Преди рекетираха скришом а сега Тръмп го казва директно и публично.Няма не искам няма недей ,купуваш американско и това е.Освен американско никоя друга стока не е на първо място.Първо търсиш от дадена стока дали има американско и тогава може да купуваш друга ама пак трябва да ги питаш,иначе санкции нищо че си съюзник за тях няма значение защото в техните очи сме им подчинени роби
  • 5 гост

    10 12 Отговор
    а ние кога ще си купим отново интересно ми е има ли някой да мисли за стратегия за националната сигурност в тия смутни времена

    Коментиран от #8, #11

  • 6 НКВД

    20 8 Отговор
    От хора които набиват царевично брашно какво друго да очакваш.най -гололемите лумпени от бившия вършавски договор!

    Коментиран от #10, #12

  • 7 факт

    27 5 Отговор
    Стари и не ефективни системи,пари на вятъра.....
  • 8 Не ни трябват

    18 2 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    оръжия. Нарязаха нашите ракети, сега да даваме милиарди? Глупост!
  • 9 Българин

    6 2 Отговор
    Искаш ли мир, готви се за война.
  • 10 Иванов

    6 3 Отговор

    До коментар #6 от "НКВД":

    Простако, от това, че власите набиват мамалига в Румъния не са познати сърдечносъдовите заболявания. Разбира се царевицата да не е гмо. Повечето от хляба у нас се произвежда от високодобивни фуражни сортове с примес от американско гмо соево брашно. В съчетание с хлорирана питейна вода резултатите са трагични!
  • 11 Централен съвет

    4 4 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Какво ще си купуваш ти бе бай ганьо народа страда и няма пари той ще купува!!!я се огледай пък тогава купувай хората са казали че бай ганьо си е бай ганьо и това е ей няма оправия!!!
  • 12 Георгиев

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "НКВД":

    Влахия е област северно и южно от е.Дунав. Ние, с румънците хилядолетия сме били един народ. Да и тук и там е ДА
  • 13 Диоген

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "pazenek":

    Не са глупаци, а умници рймънците. Глупаците сме ние тук. Една Пейтриът система 1 млрд. А самл управлението на гърбатите ни коства милиарди на година и нищо убау насреща. За преди тях също да не смятаме, че щяхме да изкупим F-35 И Пейтриът.... За фумънците поне остава системата, а за нас само загуби....
  • 14 Трол

    8 0 Отговор
    Евала на мамалигарите! Настрана от политическия уклон-фили или фоби! Ние питам к'во за купихме? Пейтриът ли, С-етките ли? Ф 16 ли, 17-сет МиГа от пролетта ли? Грипен ли, или Грифони? Имаме ли нещо, независимо какво, което да ме накара да се чувствам сигурен, спокоен и горд? Че има кой да ни пази, че има сигурност за децата ми и бъдещето на тази страна? Не, няма, защото няма и държава, окрадохте я, всички вие наречени политици! Ваща м.... а недоносена!
  • 15 Бай село

    4 2 Отговор
    ние сме тарикат народ не ни трябват оръжия и голяма армия,знаем че никой няма да посмее да ни нападне..90 процента от народа ни е в разузнаването за Русия..управниците ни също слухтят и донасят информация на ДРУГАРЯ ПУТИН..и САЩ и ЕВРОПА знаят че сме продажно племе и се страхуват от нас..А и Турция вече е поумняла за какъв чеп сме и да се чуди как да храни и нас ли..
Новини по държави: