2 Август, 2018 07:54 4 066 26

Защо са убили руските журналисти

  • русия-
  • журналисти-
  • цар

Според руските власти става въпрос за обир

Нападение с цел грабеж е основната версия за убийството на тримата руски журналисти в Централната африканска република. Това обяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от ТАСС.

Според източници, колата на журналистите била спряна от група от десетима мъже, които са започнали да взимат вещите им. По неясна причина те са открили огън, като шофьорът на колата оцелял и предстои да бъде разпитан.

Захарова отхвърли медийните информации, че журналистите са били убити заради разследване срещу частните руски компании в ЦАР и определи тези публикации като непрофесионални. Изпратеният в изгнание Михаил Ходорковски вече обяви, че журналистите са разследвали история за руски наемници в страната.
Захарова заяви, ч всички по случая е вече ясни


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да го кажем направо.

    24 19 Отговор
    Хадарковски-пудела на синджир...какво друго да каже. Нали трябва да лае-иначе ще последва Березовски в отвъдното...
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Kcaniba

    20 20 Отговор
    Е не спря целия свят да търси обяснение на Русия ,какво се случва с хората и!!!!като стане нещо с Фащ данеби дават обяснение?!?

    Коментиран от #23

  • 4 Е и

    4 5 Отговор

    До коментар #2 от "Говорит Масква":

    Е, и?

    Коментиран от #12

  • 5 СссереМ

    12 12 Отговор
    Каквото станало станало то си е работа на Русия!
  • 6 Наблюдател

    22 26 Отговор
    Русия винаги е лъгала, лъже и ще продължава да лъже. Въпросът е какво търси руска частна армия в държава, в която се води гражданска война? Или и Цар, подобно на Сирия е изконно руска територия? Може би Путин иска да сложи начело на държавата някой нов Бокаса, който обаче е верен на руската империя.

    Коментиран от #21

  • 7 среднощен

    19 2 Отговор
    Така стоят нещата, господа!? Истината ще остане "затрупана" под тоновете оръжия! Жалко за момчетата, те отидоха жертва на това ненаситно "чудовище", наречено "власт и пари"! Истината, обаче, не може да бъде скрита дълго време! Дано не пострадат още хора!
  • 8 Кольо

    18 13 Отговор
    ДЪРЖАВА НА ПРЕСТЪПНИЦИ УПРАВЛЯВАНА ОТ ПРЕСТЪПНИК ! И КАК ДА ИМ ВЯРВАМ НА ОКУПАТОРИТЕ ,СЛЕД КАТО ЦЯЛ СВЯТ ИМ РАЗКРИВА ПРЕСТЪПНИТЕ ДЕЯНИЯ !
  • 9 Kcaniba

    14 14 Отговор
    Джон Маккейн: Президентът на Русия е по-голяма заплаха от “Ислямска държава”
  • 10 Kcaniba

    8 14 Отговор
    “Руснаците знаят, че победата на Путин на изборите е измама”, заяви сенаторът републиканец и обяви: “Съединените щати стоят до всички руснаци, искащи свобода.”
  • 11 Kcaniba

    13 16 Отговор
    „Ние повече няма да молим Путин да води по-гъвкава политика- трябва да се отнасяме с него като такъв, какъвто е. Русия това е бензиностанция , маскирана като държава. Това е клептокрация, това е корупция. Това е нация, която в действителност зависи само от нефта и газта” Джон Маккейн
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Бочко

    10 3 Отговор

    До коментар #2 от "Говорит Масква":

    И щом френският Le Monde пише това, значи със сигурност е вярно, а? Daily mirror нямат ли и те някоя ултра истинска версия?
  • 14 Kcaniba

    7 15 Отговор
    Джон Маккейн: Русия е заплаха за демокрацията
  • 15 Kcaniba

    7 11 Отговор
    Сенатор Джон Маккейн: Владимир Путин - това е злото До дни ще бъде представена „Неудържимата вълна” – последната битка на американския сенатор с неговия последен враг
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Иванов

    11 7 Отговор
    Мара лъже като циганка копанарка! То е ясно, че мародерите от Вагнер са преджобили труповете, свалили са златните зъби и са взели камерите и оборудването. Но не са ги пречукали заради това, а по заповед на Кремъл, за да не разкрият грозната истина с какво точно се занимава москалската хунта на злите джуджаци Шаломов и Мендел.
  • 18 Шерлок Холмс

    9 7 Отговор
    Кой и вярва на Захарова вече -поне да не се показва ,да не се излага вече щото говори абсолютни глупости.

    Никакъв обир не е било. Направени са на решето в колата от засада. Изобщо не са пазени скъпите професионални камери и фотоапарати и друга техника , която би представлявала интерес за обирджии . Целта е била да бъдат убити -нищо друго .

    Коментиран от #19

  • 19 любопитен

    10 4 Отговор

    До коментар #18 от "Шерлок Холмс":

    Ти откъде знаеш? Беше там, видя и чу? Или пък от Козяк 16 ти казаха?

    Коментиран от #20

  • 20 Шерлок Холмс

    4 6 Отговор

    До коментар #19 от "любопитен":

    Прочел съм го ,и то в руския печат

    Коментиран от #25

  • 21 ТОЧКАТА

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Наблюдател":

    Бе що не си махнеш филтъра,,MADE IN USA,,...По статистически данни той задържа 80% от полезната информация...питай Зукабърг...
  • 22 ТОЧКАТА

    4 1 Отговор
    Малко история...Първо ВЕЛОКОТО КРАЛСТВО ВЕЛОКОБРИТАНИЯ/без НИКАКВА ирония!!!/ използва частните формирования за ЗАВЛАДЯВАНЕ на търговски пътища,територии,разгромяване на конкуренти като ИСПАНИЯ,ФРАНЦИЯ португалия,холандия,германия,италия Русия......ОЩЕ ПРЕДИ 200/300ГОДИНИ!!!!!!!САЩ,Русия са безнадеждно ИЗОСТАНАЛИ в технологията/питайте КРАЛИЦАТА!!/....Като повод за размисъл---КОЛКО СТРАНИ ПРИЗНАВАТ КРАЛИЦАТА ЗА ВЪРХОВЕН СУВЕРЕН>????,,Силата на БРИТАНСКАТА КОРОНА не в нейната мо/!!!!Силата е в способността да ВЗЕМА СИЛАТА НА ДРУГИТЕ!!!,,....Британия изобрети---частните армий,колониализма,офшорните зони,БОРСОВИТЕ ТЪРЖИЩА!!!!!КРАЛСКИТЕ ТЪРГОВСКИ ПЪТИЩА!!!!!,ИНТЕРЕСА НА КОРОНАТА!!!!!НАД ВСИЧКО!!!!!!!.....
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 любопитен

    4 1 Отговор

    До коментар #20 от "Шерлок Холмс":

    От една страна казвате,че руснаците са лъжци (Публикувано във факти.бг: Кой и вярва на Захарова), а от друга страна вярвате на пресата им (Публикувано във факти.бг: Прочел съм го ,и то в руския печат)! И как става това?
  • 26 1944

    0 0 Отговор
    вярва ли някой на източно православен джендърляк?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания