Last news in Fakti

8 Август, 2018 10:14 1 203 2

Манафорт укривал състояние в Кипър

  • пол манафорт-
  • доналд тръмп-
  • сащ

Рик Гейтс призна, че е присвоявал пари от кампанията на Тръмп

Манафорт укривал състояние в Кипър - 1
Снимка: БТА/AP

Бившият председател на предизборната кампания на президента на САЩ Доналд Тръмп е укривал доходи за политическа дейност в Украйна, съобщи ДПА.

Пол Манафорт е използвал фиктивни компании в Кипър. Там той е укривал доходи от политическо сътрудничество с проруска партия в Украйна.

Информацията беше обявена от ключов свидетел по делото срещу Манафорт. Става въпрос за Рик Гейтс, който е бивш основен сътрудник на Манафорт. Той разкри, че подсъдимият е скрил плащанията от своите счетоводители, за да избегне плащането на данъци.

Самият Гейтс призна, че незаконно е присвоил пари от консултантската компания на Манафорт, която ръководеше предизборната кампания на Доналд Тръмп.

Манафорт беше ключов съветник на Тръмп, преди да излязат наяве фактите за работата му в Украйна през 2016 г.

Манафорт е първият подсъдим след разследването за руската намеса в изборите в САЩ преди две години. Той вече е обвинен в укриване на данъци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 no name no face no number

    2 1 Отговор
    Ей тоя Пол Манафов гоуема работа гоуемо име, па му и отива.
  • 2 Чепа

    0 0 Отговор
    Манафов = = хайдуков