9 Август, 2018 11:15 2 714 12

И все пак Ердоган отива при Меркел

  • реджеп ердоган-
  • ангела меркел-
  • германия-
  • турция-
  • посещение-
  • франк-валтер щайнмайер

Отношенията между Германия и Турция се обтегнаха след опита за преврат през 2016 година

И все пак Ердоган отива при Меркел - 1
Снимка: БТА/АР

Турският президент Реджеп Ердоган ще се срещне с германския канцлер Ангела Меркел в рамките на визитата си във Федералната република на 28 и 29 септември. Новината съобщи говорител на правителството в Берлин, цитиран от Reuters.

По време на разговорите ще бъдат обсъдени всички важни теми, включително и такива, по които двете страни имат различия. На въпрос дали по време на посещението си Ердоган ще има голяма публична изява, говорителят заяви, че „едно такова държавно посещение следва ясни правила, които му дават твърд корсет“.

За посещението на Ердоган информира президентската институция. Турският държавен глава идва по покана на своя колега Франк-Валтер Щайнмайер. Сега става ясно, че ще има среща и с Меркел.

Отношенията между Германия и Турция се обтегнаха след опита за преврат през 2016-а, след като германски граждани бяха задържани заради подозрения за участие в пуча. По данни на германското външно министерство в момента седем човека с немско гражданство се намират в затвора в Турция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Онур

    13 2 Отговор
    Германия иска добри отношения със Турция, и обратното. Турция, не е за подценяване.. Такава голяма държава и с такава огромна армия, трябва да си в добри отношения.
  • 2 Ники

    13 4 Отговор
    Турция е веднъж при Русия, веднъж при САЩ, веднъж при Германия, после във Франция, Италия, Китай и мн. др. Така се прави политика, поддържа постоянно контакти с великите сили, накрая Турция ще стане една от тях!
  • 3 Гост 1

    4 11 Отговор
    Ще клекне и пред Меркел , както направи пред Путин и както ще направи пред Трумп.Турция икономически слаба страна, ние го видях последната 1 година.Инвестициите в бетон, като пътища, мостове и летища, не са от полза за икономиката на страната.И описват парковете, които са построили, и парковете, които ще изградят като големи проекти ..

    Коментиран от #5, #6

  • 4 Франк-фурт

    11 3 Отговор
    Отношенията между двете държави са обтегнати поради много причини, едната от които е строителството на най-голямото в света летище в Истанбул, а това отнема огромна част от пасажерският транзитопоток на летище Франкфурт...
  • 5 ......

    7 2 Отговор

    До коментар #3 от "Гост 1":

    ЕРДОГАН пред никой няма да клекне ти него не го мисли той не е като нашите пол.Бг като почне да строи като тях тогавА говори

    Коментиран от #9

  • 6 Домакин

    11 2 Отговор

    До коментар #3 от "Гост 1":

    Горкото ми гостенче. . Само паркинга на новото летище, което е с капацитет 150 милиона ако генерира 2 лв са ти 300 милиона лв. Засега толкова информация ти стига, да не вземеш да вдигнеш кръвно..

    Коментиран от #8

  • 7 Ха де

    4 5 Отговор
    Турция има проблеми с икономиката, май почват да буксуват на място и Ердоган реагира, за да не станат нещата неспасяеми. Доста държави в региона се съобразяват с нея, включително и България.
  • 8 Гост 1

    3 6 Отговор

    До коментар #6 от "Домакин":

    Това ли е закриването на дефицита по външната търговия от 80 млрд.долара. Така ли ще ще покрие дълговете на публичния и частния сектор(450лрд усд)..Така ли ще намали лихжените протценти (%22)..Така ли ще намали енфлатцията (%20)..Днес Турция не може да звиза кредит от финансови институции..Взеха кредит 3,6 милиарда долара от Китай преди 15-20 дни. В новините министърът на финансите беше обявен за герой ..
    Само за 3 месетца външен дълг на Турция нарасна още с 450,000,000,000 ТЛ ..

    Коментиран от #10

  • 9 касапина

    2 7 Отговор

    До коментар #5 от "......":

    Пред Путя направо ляга
  • 10 Домакин

    6 1 Отговор

    До коментар #8 от "Гост 1":

    Ама ти много си загрижен за икономиката на комшиите, бе гостенче! Недей така батьовото! Ще вземеш да удариш някой инфаркт! Ако всеки беше толкова загрижен за Българската икономика толкова, колкото ти за турската, щяхме да цъфнем и вържем! А на практика, в много скоро време ще се наложи да купуваме газ от тях, защото "гордо" отказахме южен поток и както винаги някой друг ни е виновен! А замисляш ли се защо трета атомна се строи в близост до нашата граница? След няколко години, като се прибираме по домовете си и щракнем лампите си и тока ще бъде турски!

    Коментиран от #12

  • 11 Неутрален

    2 0 Отговор
    Българина само може да завижда
  • 12 Гост 1

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Домакин":

    Да,Турция доста ме интересува.Икономическият и политически път, който те следват от 2013 г. насам, е много интересен.Интересно ми е да гледам как една държава с такъв потенциал потъва.Това е добър урок за тези, които се интересуват от икономиката..Тъй че не се тревожи за мен.Аз си знам какво правя.Ти си мисли за себе си..
    Ситуацията в България е стабилна в продължение на много години, за което няма какво да се говори.Бойко се интересува от всичко!!!
Новини по държави: